Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer op Bonaire

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 3 april, 2020

Bonaire is een klein eiland. Ter vergelijking, Texel is bijna twee keer zo groot. Je kunt je voorstellen dat er geen eindeloze opties qua vervoer op Bonaire zijn. Echt rondreizen is ook niet nodig op het eiland omdat het zo klein is. Toch delen wij een aantal tips over het vervoer op Bonaire.

 

Vervoer op Bonaire. Hoe reis je op dit eiland?

Bonaire is klein en er zijn maar een paar wegen op het eland die je van het zuidelijke puntje (de Willemstoren) naar het noordelijk gelegen Rincon brengen. Heel veel opties heb je niet. Sterker nog. Je zou in een dag van zuid naar noord kunnen reizen.

Voor de mensen die niet de hele dag willen lopen in 30℃ zijn er gelukkig ook andere opties. De makkelijkste optie is een scooter, maar meer over het vervoer op Bonaire lees je hieronder.

Scooter huren op Bonaire

De makkelijkste manier om Bonaire te verkennen is met een scooter. Een scooter heeft veel voordelen ten opzicht van een auto. Denk aan makkelijker manoeuvreren over de wegen, makkelijker parkeren, goedkoper etc.

Daarnaast is het eiland net te klein om een auto te huren, wat ook gelijk een stuk duurder is.

Een scooter huren is vrij makkelijk. Je kunt scooters huren op het hele eiland je de wegen zijn goed genoeg om met een scooter te verkennen. Je hebt wel de juiste papieren nodig (vaak een rijbewijs) en vaak moet je minimaal 18 jaar zijn, maar that’s it.

Kosten

De prijzen voor het huren van een scooter variëren, maar reken op zo’n US$25 per dag of US$150 per week. Dat is goedkoper dan een auto. Hou er wel rekening mee dat je vaak een borg moet betalen.

TIP ♥ – bij Scooter Bonaire kun je scooters huren

Scooter BonaireMet de scooter het eiland over

Auto huren op Bonaire

Qua vervoer op Bonaire kiezen veel mensen voor een eigen auto. Of dat de beste keuze is laten we in het midden, maar handig is het wel. Met een auto rij je in een uur van noord naar zuid en kun je meer mensen meenemen. Dat scheelt weer in de kosten.

Het is makkelijk rijden op Bonaire. De wegen zijn goed, de verkeersboorden staan in het Engels en Nederlands aangegeven en verdwalen is onmogelijk aangezien er maar een paar hoofdwegen zijn.

Hou er rekening mee dat je een rijbewijs nodig hebt en dat veel verhuurbedrijven de regel hanteren dat je 21 jaar of ouder moet zijn voor een huurauto.

TIP ♥ – goed om te weten. Er zijn maar 3 benzinestations op het eiland

Kosten

Wat een auto kost is natuurlijk afhankelijk van de auto die je huurt en de maanden waarin je een auto huurt. Reken op zo’n €40 per dag voor een kleine auto. Hoe groter de auto, hoe hoger de prijs natuurlijk.

BEKIJK DE BESTE DEALS

Vervoer op BonaireDe ‘snelweg’ langs de kust

Reizen met de bus op Bonaire

Qua vervoer op Bonaire speelt de bus nauwelijks een rol. Zeker niet onder toeristen. Sterkeg nog, er zijn hier niet eens busstations. Openbaar vervoer bestaat hier nagenoeg niet.

Er rijden wel bussen, maar deze rijden niet op tijden en het is gokken waar en wanneer ze rijden. Bussen rijden zelfs alleen als je ze besteld (echt waar).

Reizen met de taxi

Je kunt op Bonaire ook met een taxi reizen, maar in veel gevallen is het goedkoper om een scooter te huren. Daarnaast is het vaak ook sneller. Er gelden een soort vaste prijzen voor routes. Deze vind je vaak in de taxi zelf.

Goed om te weten is dat je taxi’s niet onderweg kan stoppen. Je moet ze van tevoren bellen of reserveren via je accommodatie of bij het vliegveld van Bonaire.

Lekker fietsen

De enige échte opties voor Nederlanders is natuurlijk reizen met de fiets 🙂 De meeste accommodaties verhuren fietsen voor een paar euro per dag.

Het is niet aan te raden om met de fiets het hele eiland te verkennen (in verband met de hitte), maar de omgeving van accommodatie verkennen met de fiets is wel zo leuk!

Meer lezen over Bonaire?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU