Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Bonaire

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 3 april, 2020

Bonaire is het kleinere broertje van Curacao. Kleiner, rustiger en de stranden zijn net iets minder mooi. Toch is dit, geheel terecht, een prachtige vakantiebestemming. Het eiland is klein en makkelijk te verkennen. Ideaal voor de mensen die écht willen ontspannen op vakantie. Maar wat moet je weten voordat je naar Bonaire vertrekt?

Reisinformatie voor Bonaire

Er zijn ontzettend veel landen te bezoeken in Midden-Amerika. Wij kunnen hier een heel betoog schrijven over het feit dat Bonaire een van de meest indrukwekkende en veelzijdige landen is, mar dat is het niet.

Dat is ook helemaal niet erg. Bonaire blinkt uit in eenvoud. Je komt hier niet om rond te reizen of eindeloos bezienswaardigheden af te struinen. Dit is namelijk hét eiland om te relaxen. Wij delen daarom handige reisinformatie over Bonaire.

Wat is de beste reistijd voor Bonaire

Bonaire is hét vakantieland bij uitstek. Het eiland is de helft zo groot als Texel en daarom een goede vakantiebestemming. Je kunt vanuit je bungalow of hotel makkelijk met een scooter het eiland verkennen zonder dat je daar weken voor nodig hebt.

Daarnaast is het klimaat hier perfect. Je kun het eiland het hele jaar bezoeken. De beste reistijd voor Bonaire is eigenlijk het hele jaar. Het land heeft een stabiel klimaat met constante temperaturen tussen de 28℃ en 30℃.

Waar je wel rekening mee kunt houden is het hoogseizoen.

Het hoogseizoen loopt van december tot en met april. Dit is echter niet per se de beste reistijd voor Bonaire.

Maand. Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 28 29 30 30 31 31 31 31 31 30 29 28
Regen (mm) 55 25 15 20 20 20 30 45 45 80 90 95

Groen = beste periode
Oranje = piekmaanden
Reisinformatie voor Bonaire: de beste reistijd

TIP ♥ – bekijk hier meer over de beste reistijd voor Bonaire

Reisinformatie voor Bonaire

Wat kost reizen op Bonaire?

Bonaire is niet het goedkoopste land in Midden-Amerika. Landen als Nicaragua, de Dominicaanse Republiek of Cuba zijn een stuk goedkoper. Dat heeft te maken met de populariteit van het eiland.

Het is zelfs zo dat de kosten om te wonen op Bonaire een stuk hoger liggen dan in Nederland. Je kunt je voorstellen dat het (reis)budget voor Bonaire dus ook een stuk hoger ligt. Maar wat zijn de kosten voor reizen in Bonaire?

Reken op minimaal €100 p.p per dag

Reizen op Bonaire kun je zo duur maken als je zelf wil. Toch zit je wel aan een aantal kosten gebonden. Denk aan accommodatie, vervoer en activiteiten. Een scooter huren kost je al snel €20 per dag, accommodatie varieert van €60 tot €600 per nacht en kosten voor eten en drinken zijn voor iedereen anders.

TIP ♥ – bekijk hier meer tips over het budget op Bonaire

Hoe reis je rond op Bonaire

Een van de grootste voordelen van dit eiland is dat het zo klein is. Het eiland is de helft zo groot als Texel wat betekent dat je in een dag van de ene naar de andere kant van het eiland kunt lopen. Je kunt hier dus alle kanten op zonder in een bus of auto te stappen.

Het is mogelijk om een auto te huren, maar of het zin heeft is de vraag. Er zijn maar 2 grote wegen op het eiland en een scooter huren is vaak voordeliger en een stuk makkelijker (en leuker). Een scooter kost je zo’n €25 per dag.

Er rijden ook bussen op Bonaire, maar die rijden zonder schema en je moet ze bellen als je opgehaald wil worden.

TIP ♥ – bekijk hier meer tips over het vervoer op Bonaire

Heb je een visum nodig?

Nog een voordeel van een vakantie naar Bonaire. Je hebt geen visum nodig. Je kunt met een Nederlands paspoort maximaal 6 maanden op het eiland blijven zonder visum.

De enige eis die er gesteld wordt is dat je paspoort geldig is tot en met de datum van terugkomst naar Nederland. Wel zo makkelijk!

Meer lezen over Bonaire?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU