Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Bonaire

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 17 maart, 2020

Bonaire is een populaire bestemming onder Nederlands. Een van de redenen dat het zo populair is, is het feit dat het hier het hele jaar door goed weer is. Je kunt het land het hele jaar door bezoeken. Er is dus niet echt een beste reistijd voor Bonaire te benoemen. Althans, niet qua weer. Op deze pagina delen wij onze tips over het klimaat op Bonaire.

De beste reistijd voor Bonaire

De beste reistijd voor Bonaire is eigenlijk het hele jaar. Het land heeft een stabiel klimaat met constante temperaturen tussen de 28℃ en 30℃. Het maakt voor het weer niet heel veel uit wanneer je naar Bonaire moet reizen.

Waar je wel rekening mee kunt houden is het hoogseizoen.

Het hoogseizoen loopt van december tot en met april. Dit is echter niet per se de beste reistijd voor Bonaire.

Hoogseizoen vs. beste periode

Het hoogseizoen loopt van december tot en met april. Daarnaast zijn juli en augustus drukke maanden in verband met de zomervakantie. Dat dit het hoogseizoen is betekent niet dat het de beste tijd is om Bonaire te bezoeken. Prijzen liggen namelijk een stuk hoger en het weer is in deze periode niet beter dan andere maanden.

Daarom zou je de maanden mei tot en met september ook als beste reistijd voor Bonaire kunnen beschouwen. Het is dan een stuk rustiger op het eiland en de prijzen liggen een stuk lager.

Maand. Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 28 29 30 30 31 31 31 31 31 30 29 28
Regen (mm) 55 25 15 20 20 20 30 45 45 80 90 95

Groen = beste periode
Oranje = piekmaanden
MOBIEL: scroll naar rechts voor meer maanden

De seizoenen van Bonaire

Bonaire heeft niet echt seizoenen. Althans, niet als je seizoenen wil onderscheiden in een regen- en droogseizoen zoals bijvoorbeeld Costa Rica dat heeft. In Bonaire is er namelijk niet een specifiek regenseizoen te onderscheiden omdat er bijna geen regen valt.

Wij maken een verschil tussen het piekseizoen en de beste maanden om Bonaire te bezoeken.

Beste maanden

Beste reistijd voor Bonaire

Mei t/m oktober

De maanden mei tot en met oktober zou je kunnen beschouwen als de beste reistijd voor Bonaire, hoewel je hier het hele jaar kunt reizen. In deze maanden is het rustiger en liggen de prijzen lagger.

Piekseizoen

Kralendijk

December t/m april

De drukste maanden van het jaar zijn december tot en met april. Dat heeft te maken met Internationale vakanties. Tijdens deze maanden zijn prijzen voor accommodatie en tours een stuk hoger.

Beste tijd om de windsurfen op Bonaire

Bonaire is een populaire bestemming voor wind-en kitesurfers. Dat heeft te maken met de constante wind hier. Tussen de maanden juli tot december staat er een harde (re) wind. Het voordeel van Bonaire is dat het net buiten de orkaangordel ligt. Orkanen komen hier ook zelden voor.

De harde wind zorgt ook voor het bijzondere landschap van het eiland. Bonaire is redelijk kaal en hagelwitte zandstranden vind je hier niet echt. Door de wind is de kust hier vrij ruig.

De meeste wind heb je in de maanden mei tot en met augustus, hoewel je het hele jaar door goede windsurfcondities hebt.

BonaireBonaire is een goede plek om te leren windsurfen

Beste tijd om te duiken in Bonaire

Aangezien je dit eiland het hele jaar kunt bezoeken is er niet echt één specifieke beste reistijd voor Bonaire. Dat is echter anders als je hier speciaal komt om te duiken.

In principe kun je het hele jaar door duiken in Bonaire, maar ze hebben hier een officieel duikseizoen. Dat loopt van van december tot en met april. Dat is dus gelijk aan het hoogseizoen.

De beste periode om te duiken is december tot en met april. Dit is niet per se de beste reistijd voor Bonaire.

De maanden die je beter kunt vermijden zijn mei tot en met augustus omdat het dan harder waait. Daarnaast regent het meer tussen november en met januari waardoor het zicht onder water wat minder wordt.

TIP ♥ – check hier het weer op Bonaire

Verzenden
User Review
0/10 (0 votes)

Meer lezen over Bonaire?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU