De beste steden in Mexico

Mexico is een van de beste landen om te bezoeken. Het heeft alles! Prachtige stranden, eeuwenoude cultuur, heerlijk eten, ongerepte natuur, toffe festivals en vriendelijke inwoners. Maar wist je ook dat de steden in Mexico tot de mooiste van Midden-Amerika horen?

Veel van de steden hebben een koloniaal centrum met gekleurde huizen, gezellige pleintjes, hippe bars en restaurants en een bijzondere geschiedenis. Wil jij de mooiste steden in Mexico bezoeken? Check dan onze aanraders!

#1 Guanajuato

Guanajuato is een van de mooiste koloniale steden in Mexico. Overal vind je gekleurde huizen, prachtige kerken en leuke pleintjes waar je lekker kunt eten. De stad ligt tussen de bergen wat het hele plaatje nog wat mooier maakt.

De stad was ooit bekend vanwege de zilvermijn. Dit maakte Guanajuato ook een van de rijkste steden van het land.

Guanajuato is daarnaast een populaire studentenstad dus er is altijd wel iets te beleven. Dit is een van de leukste steden van Mexico en zeker een bezoek waard!

Guanajuato
Guanajuato Cathedral

#2 Puebla

Puebla is een van de bekendste steden in Mexico. Als je van cultuur, lekker eten, prachtige architectuur en kerken houdt, dan zit je in Puebla goed. De stad, waar je alleen in het centrum al 70 koloniale kerken vindt, is een must-see.

Het koloniale centrum van Puebla behoort tot de mooiste in Mexico en het mooie is dat het op slechts 2 uur rijden van Mexico-Stad ligt. Je bent er dus zo!

Steden in Mexico
Callejon de los Sapos

#3 Taxco

Taxco is wat minder bekend, maar niet minder mooi. De stad wordt omringd door groene bergen, maar het is vooral het oude koloniale centrum en de kenmerkende kerken die boven de gekleurde daken uitsteken.

Omdat het dicht bij Mexico-Stad ligt is het een van de beste weekendtrip vanuit de hoofdstad. De stad is, net als Guanajuato, rijk geworden door de zilvermijnen. Vandaag de dag is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron.

Taxco is geweldige ervaring!

Steden in Mexico
Pittoreske straten van Taxco

#4 Merida

Merida is een van de bekendste steden van het Mexicaanse schiereiland Yucatán en wordt ook wel ‘La Ciudad Blanca’ genoemd vanwege de witte kalkstenen gebouwen. Het is, samen met Cancun, de populairste stad in Yucatan en dat is meer dan logisch.

Merida heeft een fantastisch historisch centrum, een aantal mooie musea en koloniale gebouwen, maar ook pittoreske pleinen en smalle straatjes. Met de mooie Maya-locaties in de buurt is er ook nog veel cultuur te ontdekken.

Catedral de San Ildefonso in Merida
Catedral de San Ildefonso

#5 San Miguel de Allende

San Miguel de Allende is een van de meest populaire bestemmingen in Mexico. Dit is een pittoreske en charmante Mexicaanse met een van de mooiste historische centra van het land. De stad kijkt uit over de Rio Laja en ligt op een steile helling/

De oude straten en koloniale architectuur maken het een lust voor het oog. Hoewel de stad geen grote attracties heeft, is het gewoon een feest om hier te zijn. Je kunt eindeloos ronddwalen door de oude straten en heerlijk dineren in de geweldige restaurants.

San Miguel de Allende
San Miguel de Allende

#6 Oaxaca

Oaxaca is een begrip in Mexico. Het is een van de meest bezochte steden van het land. Het heeft een rijk cultureel erfgoed en een schitterend koloniaal centrum. Het is een prachtige stad die ook nog eens in een schilderachtige vallei ligt.

Je vindt in Oaxaca mooie pleinen, kerken, musea, street art, sfeervolle cafés, geweldige feesten, gekleurde gebouwen, markten en gezellige straten. Daarnaast kijk je vanuit de straten uit op de schitterende omgeving.

Oaxaca
De straten in Oaxaca

#7 San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas is een van de leukste steden in Mexico. Het is een kleine, sfeervolle stad. Ook hier vind je een mooi koloniaal centrum met een Boheemse sfeer met cafés en ambachtelijke markten.

San Cristóbal de las Casas ligt in een indrukwekkende omgeving met uitzicht op veel groen.

De gekleurde gebouwen, smalle straten, leuke marktjes, de vele activiteiten, gezellige bars en restaurants en de prachtige omgeving zorgen er voor dat San Cristobal de las Casas bij veel mensen op hun to-do lijst staat.

Steden in Mexico
San Cristobal de las Casas

#8 Campeche

Campeche ligt aan de Golf van Mexico en heeft naast een strand ook een mooi centrum. Ook hier vind je gekleurde straatjes en mooie kerken. De stad heeft een oud centrum dat goed bewaard is gebleven en zelfs een UNESCO-Werelderfgoedlijst is.

Het is een van de best bewaarde koloniale steden van Mexico. Volgens sommige zelfs de mooiste. Toch komen hier nog maar weinig reizigers in vergelijking met de eerder genoemde steden in Mexico.

Campeche

#9 Zacatecas

Zacatecas is de minst bekende stad uit het rijtje. Toch is het zeker een bezoek waard. Ook hier vind je prachtige architectuur die werd gefinancierd door zilver. Zacatecas produceerde ooit een derde van het zilver van het land.

De stad is omgeven door bergen, maar het zijn de vele kerken en kloosters van Zacatecas die de reizigers trekken. Het ligt op 7 uur rijden van Mexico Stad, maar is de moeite zeker waard!

Zacatecas
The Fuente de los Faroles in Zacatecas

#10 Guadalajara

Guadalajara is een mooie mix van het oude en het nieuwe Mexico. Het is een grote stad met mooie bezienswaardigheden. Guadalajara staat bekend om de prachtige gebouwen, fascinerende geschiedenis en een rijk erfgoed.

Guadalajara is de op twee na grootste stad van het land dus het is misschien even wennen is zo’n grote stad. Focus je daarom op het oude centrum, dit is veruit het beste deel van de stad om te bezoeken.

Guadalajara in Mexico
Guadalajara Cathedral

    Meer lezen over De beste steden in Mexico?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven