Surfen in Mexico

Mexico staat bekend om de mooie stranden, de Maya ruïnes, de sfeervolle koloniale steden en gezelligheid. Er is een hoop te doen en te zien in het land, maar wist je dat je ook goed kunt surfen in Mexico? Echte surfliefhebbers reizen liever naar Indonesië of Australië, maar degene die in Mexico zijn kunnen zeker ook surfen.

Wil je surfen in Mexico? Check dan deze spots

Surfen is een toffe bezigheid. Wij zijn groot fan van surfen, dus enigszins bevooroordeeld, maar ook als je nog nooit hebt gesurft is het leuk om tijdens je reis in Mexico een les te nemen. De temperatuur is goed, het water is kalm en de stranden zijn schitterend.

Wij hebben de beste spots om te surfen in Mexico op een rij gezet.

#1 Sayulita

Sayulita is een van de beste en bekendste surfspots van het land. Daarnaast is De het kleurrijke Sayulita ook nog eens een leuke stad om te bezoeken. Het is een bekende plek bij reizigers. Ook bij niet surfers.

Het is een typische backpackersbestemming en op het strand vind je veel surfscholen die verschillende lessen aanbieden. Sayulita ligt in Nayarit, op een uur rijden van Puerto Vallarta. De golven komen direct binnen op het strand dus je kunt je accommodatie uit stappen en direct gaan surfen!

TIP ♥ – december tot en met april is het beste seizoen

Surfen in MexicoSayulita

#2 Punta Mita

Punta Mita is de volgende bekende surfspot. In tegenstelling tot Sayulita, is Punta Mita niet zozeer een backpackers bestemming, maar een bestemming voor iedereen. Het is iets duurder en het goede nieuws is, dat het op slechts 30 minuten rijden van Sayulita ligt.

Je vindt in Punta Mita wat meer duurdere accommodatie, maar je komt hier natuurlijk om te surfen. Bijkomend voordeel is het parelwitte strand.

La Lancha en The Cove zijn de golven waar iedereen voor komt. Ook hier vind je veel surfscholen waar je lessen kunt boeken. Punta Mita  is ook geschikt voor beginners.

Surfers in Punta Mita 

#3 Puerto Escondido (Oaxaca)

Puerto Escondido is wellicht niet zo bekend. Dat is niet zo gek als je niet van surfen houdt. De échte surffanaten hebben wellicht wel eens gehoord van Puerto Escondido. Het is namelijk redelijk bekend vanwege de golven en uitstekende surfcondities.

Het is niet voor niets dat hier veel professionals komen.

We moeten er wel bij zeggen dat Puerto Escondido, op zo’n 6,5 uur rijden van Oaxaca, geen plek is voor beginnend surfers. Het water is redelijk wild en de golven kunnen hier erg hoog worden.

TIP ♥ – 4 uur ten zuiden van Puerto Escondido vind je Salina Cruz. Ook een bekende spot!

Surfen in MexicoDe golven zijn hier iets hoger

#4 San Jose del Cabo en Cabo San Lucas

In het zuiden van Baja California Sur vind je twee mooie plekken om te surfen in Mexico: Cabo San Lucas en San Jose del Cabo. Deze uithoek van Mexico is sowieso een van de mooiste regio’s van het land.

Plekken als Shipwreck en Nine Palms zijn twee van Mexico’s bekendste spots en de échte hardcore surfers in Mexico weten deze plek te vinden.

Het nadeel is dat je hier niet zo maar bent. Je zult moeten vliegen of een hele lange bus- of autoreis moeten plannen. Het is wel de moeite waard, want naast het surfen kun je hier no gveel meer toffe dingen doen!

    Meer lezen over Surfen in Mexico?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven