Op vakantie naar Turkije? Deze bestemmingen zijn zeker de moeite waard!

Turkije wordt algemeen geprezen voor zijn voortreffelijke baklava en unieke landschappen. Hier zijn 25 topattracties van het land opgesomd. Veel toeristen kennen Turkije voornamelijk van de luxueuze resorts en verblijven.

Hoewel er niets mis is met relaxen aan het zwembad tijdens een last minute vakantie naar Turkije en genieten van een onbeperkte chocoladefontein, is het zeker de moeite waard om de bijzondere bezienswaardigheden van Turkije te ontdekken.

Stap van de gebaande paden en ontdek de verborgen juweeltjes van dit land. Een verkenningstocht is absoluut de moeite waard. Bekijk bijvoorbeeld deze 10 toplocaties.

Cappadocië

Dit gebied is beroemd om zijn sprookjesachtige landschap van kegelvormige rotsformaties, bekend als ‘feeënschoorstenen’. Een ballonvaart hier biedt een ongeëvenaard uitzicht op de zonsopgang, terwijl je zweeft over dit unieke landschap. Het is een magische ervaring die je het gevoel geeft in een totaal andere wereld te zijn.

CappadociëKaymaklı

Deze ondergrondse stad, een van de vele in Cappadocië, bestaat uit een netwerk van tunnels en kamers uitgehouwen in zachte vulkanische steen. Het werd historisch gebruikt als toevluchtsoord tijdens invasies en biedt nu een fascinerende blik in het ondergrondse leven van de oude bewoners.

Je kunt verdwalen in de vele gangen en ruimtes en je verbazen over de ingenieuze constructie. Daarom is het handig om via de verschillende vakantie aanbieders tours te boeken in deze bijzondere regio!

Derinkuyu

Nog een indrukwekkende ondergrondse stad, Derinkuyu, gaat dieper en is groter dan Kaymaklı. Het heeft alles van wijnkelders tot kapellen en luchtschachten. Deze stad bood in het verleden bescherming en onderdak aan duizenden mensen en is een getuige van het menselijke vernuft en overlevingsdrang.

Nationaal park Kaçkar Dağları

Dit park in het noordoosten van Turkije is een droom voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het biedt niet alleen uitdagende bergbeklimmingen, maar ook de mogelijkheid om zeldzame flora en fauna te zien. Het is een nog relatief onontdekt gebied, wat zorgt voor een serene en authentieke ervaring.

Het Taurusgebergte

Het Taurusgebergte wat vlak bij Antalya ligt aan de Middellandse Zee, is het hoogste landschap van Turkije en biedt een spectaculair uitzicht over zowel de kustlijn als het binnenland. Dit gebergte is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers, met goed gemarkeerde routes en paden die door het adembenemende landschap kronkelen.

Tijdens het wandelen in het Taurusgebergte kun je een verscheidenheid aan flora en fauna tegenkomen, waaronder de prachtige bloemenweides die het gebied rijk is. De combinatie van indrukwekkende uitzichten, serene natuur en de kans om de lokale fauna te ontdekken, maakt het Taurusgebergte een onmisbare bestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Saklikent Gorge

Deze kloof is een natuurlijk wonder en een van de langste en diepste van het land. Wandelpaden leiden je door het indrukwekkende landschap van steile rotsen en stromend water. Het is een perfecte plek voor diegenen die van wandelen en natuur houden. Zorg wel voor goede schoenen, want de paden kunnen glad en rotsachtig zijn.

Köprülü Canyon

Dit is een populaire bestemming voor wildwatervaren, met stromingen die variëren van rustig tot zeer uitdagend. De canyon zelf is adembenemend, met hoge rotswanden en een rijke natuur. Het is ook een geweldige plek voor kamperen, vissen, en wandelen, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van outdoor activiteiten.

Istanbul

Istanbul, een unieke stad die letterlijk op de grens van Azië en Europa ligt, is een schitterende smeltkroes van culturen. De stad is doordrenkt van geschiedenis en cultuur, weerspiegeld in haar indrukwekkende architectuur en levendige straten.

IstanbulVoornaamste attracties zijn de Blauwe Moskee, het Topkapi Paleis en het Basilica Cisterne, bekend van de James Bond-film ‘From Russia with Love’. Deze monumenten belichamen een fascinerende mix van Byzantijnse en Ottomaanse architectuur, waardoor Istanbul een onweerstaanbare bestemming is voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Met zijn bazaars, moskeeën en kerken, toont Istanbul een harmonie van diverse bouwstijlen, waardoor een bezoek aan deze stad een onvergetelijke ervaring is.

Side

Side, een populaire vakantiebestemming aan de Turkse Rivièra, biedt meer dan alleen zon en zee. Deze historische stad is thuis voor prachtige ruïnes uit de oudheid, waaronder de indrukwekkende Tempel van Apollo, gelegen op een klif met een adembenemend panoramisch uitzicht.

Side herbergt ook één van de grootste amfitheaters van Turkije, een getuigenis van zijn rijke historische verleden. De combinatie van prachtige stranden en fascinerende oudheid maakt Side een ideale bestemming voor zowel ontspanning als culturele verrijking.

Pamukkale

Pamukkale, gelegen tussen Izmir en Antalya in de vallei van de Curuksu rivier, is een adembenemend natuurwonder. Bekend om zijn unieke kalkterrassen, die ook wel het ‘Katoenen Kasteel’ worden genoemd, biedt Pamukkale een spectaculair zicht op terrasvormige kalkafzettingen.

Deze natuurlijke wonderen zijn al sinds de Romeinse tijd in gebruik als een thermaal kuuroord. Ondanks de populariteit en drukte blijft een bezoek aan Pamukkale een essentieel onderdeel van elke reis door Turkije, waar men de prachtige combinatie van natuurlijke schoonheid en historisch belang kan ervaren.

    Meer lezen over Op vakantie naar Turkije? Deze bestemmingen zijn zeker de moeite waard!?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven