De beste plekken om te surfen op Bali

Bali is het meest bezochte – tropische – eiland van Indonesië en natuurlijk niet zonder reden. Bali heeft een internationaal vliegveld in Denpasar en is daardoor heel toegankelijk voor allerlei andere plekken op de wereld. Het is een schitterend eiland en rijk aan indrukwekkende natuur, cultuur, tempels en indrukwekkende stranden. Het is dan ook niet voor niks dat hier verschillende surfevenementen worden gehouden die bezoekers trekken over de hele wereld. Wij nemen je graag mee in de beste plekken om te surfen op Bali.

8x de beste plekken om te surfen op Bali

Omdat Bali een relatief klein eiland is, reis je vrij gemakkelijk en snel van kust naar kust. Voor de watersportliefhebbers is hier dan ook heel veel te beleven! Bali kent namelijk ontzettend veel verschillende toffe surfplekken, en sommige zijn zelfs wereldbekend.

Of je hier nu komt als ervaren surfen of voor een beginnersles. Er is altijd wel een geschikte spot te vinden!

#1 Padang Padang Beach

BaliAls je niet onbekend bent met surfen in Azië zegt deze naam je misschien wel iets. Padang Padang Beach is namelijk een van de meest populaire plekken om te surfen op Bali.

Het strand is ruim 100 meter lang en is toegankelijk met enkele traptreden. Vervolgens loop je door een indrukwekkende holle rots om het strand te bereiken. Met mooi weer kan het hier echter wel erg druk worden, er komen namelijk ook veel toeristen die niet surfen. Samen met het nabijgelegen Bingin en Uluwatu, is Padang Padang Beach zelfs wereldbekend als surfspot en trekt mensen van over de hele wereld

! De golven zijn van verschillende hoogtes en Padang Padang Beach wordt dan ook vaak gebruikt als variatie op de nabijgelegen concurrenten. Door de bekendheid en populariteit van het strand worden hier ook regelmatig evenementen gehouden, zoals bijvoorbeeld The Rip Curl Cup Padang Padang.

#2 Uluwatu Beach

Het strand van Uluwatu is niet meer weg te denken uit de ‘surf-scene’ van Bali. Sinds de film ‘Morning of the Earth’ hier is opgenomen in 1970, is het strand ongekend populair en wereldbekend. Ook hier komen surfers van over de hele wereld om een ritje te maken op de golven. O

p dit strand heb je zes verschillende golfpieken waar je kunt surfen. De meeste zijn toegankelijk voor surfers van alle niveaus, echter is er een die maar door een aantal getrotseerd wordt. De golf genaamd ‘Bombie’ is de hoogste golf van allemaal, en kent vaak maar een handje vol mensen die het proberen.

Het enige nadeel van Uluwatu om te surfen is dat het hier ontzettend druk wordt. Veel toeristen hebben het strand ontdekt en iedereen die wil surfen op Bali komt hier graag. Je moet daarom wel geduld hebben en op je beurt wachten.

#3 Suluban Beach

Surfen op BaliEen minder bekende maar minstens zo fantastische spot om te surfen op Bali is Suluban Beach. Je kunt dit strand ook kennen als Blue Point. Het strand kent fantastische golven en kan een uitdaging zijn voor de meeste surfers die hier komen.

Het strand kent een fantastisch uitzicht over de Indische Oceaan en de kwaliteit van de golven is vergelijkbaar met Uluwatu Beach. Ook kent het vrijwel dagelijks een schitterende zonsondergang waar veel mensen van onder de indruk zijn.

De meeste surfers komen op dit strand tussen april en augustus. Het toerisme rondom Suluban Beach is steeds meer in opkomst dus ook qua faciliteiten gaat het strand vooruit. Je vindt er bijvoorbeeld ook een souvenirshop.

#4 Canggu

Canggu is een bekend dorp, maar staat niet meteen bekend als een plek om te surfen op Bali. Toch kan dat hier wel. De meest populaire plekken zijn Berawa, Batu Bolong, Old Man’s en Echo Beach. Sommige spots zijn net iets te uitdagend voor beginners, terwijl andere plekken misschien saai kunnen worden voor de verder gevorderde surfer.

Berawa is bijvoorbeeld vooral geschikt voor de surfer van gemiddeld niveau en voor de meer ervaren surfer. Batu Bolong daarentegen is zeer geschikt voor beginners en je vindt hier dan ook geregeld klasjes die de kneepjes van het vak aan het leren zijn.

Op alle surfspots van Canggu heb je de mogelijkheid allerlei materiaal te huren voor jouw (eerste) surfavontuur!

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over Canggu

#5 Nusa Lembongan

Surfen op BaliAls je alle surfspots op Bali al hebt ontdekt en iets nieuws wil proberen, is het nabijgelegen eiland Nusa Lembongan geschikt voor jou. Rondom het eiland zijn er minimaal 6 geschikte plekken om te surfen.

Een van deze plekken bevindt zich bij Nusa Ceningan, en dit is de meest open surfspot die je hier gaat vinden. Wel is deze minder bekend! De meest bekende en toegankelijke surfspot op Nusa Lembongan is Playgrounds. Deze is het dichtste bij land en geschikt voor surfers van alle niveaus.

Dit maakt deze plek dan ook vaak erg druk, en je moet geduld hebben wil je hier een mooie golf meepakken. Ook maakt het rustige weer op Nusa Lembongan veel verschil voor de kwaliteit van het surfen. Vanaf het moment dat het vloed is moet je snel het water in, dan komende beste golven namelijk om de hoek kijken.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over Nusa Lembongan

#6 Kuta Beach

KutaDit strand is een van de meest bekende stranden in Bali, en niet zonder reden. Dit is namelijk een van de eerst ontdekte stranden van het eiland, en trekt dan ook veel toeristen naar zich toe. Het toerisme is hier begonnen.

Het lange, uitgestrekte strand biedt een perfecte kustlijn voor surfers van alle niveaus. Het is een van de bekendste plekken om te surfen op Bali. Ondanks deze diversiteit vind je hier veel beginnende surfers en toeristen die les nemen en de eerste keer het water op gaan.

Maar om de toeristen te vermaken vind je hier ook geregeld locals die al hun kunstjes uit de kast trekken. Het grote voordeel van Kuta Beach is dat het strand heel uitgestrekt is en ook de golven vrij ver van elkaar af liggen.  Je kunt hierdoor gemakkelijk je eigen plekje vinden en de perfecte golf afwachten, zonder andere mensen in de weg te zitten.

Let wel op: Kuta is een hele populaire plek op Bali en wordt dan ook bezocht door veel mensen. Hierdoor kan het op het strand en in het water erg druk zijn.

#7 Bingin

BinginBingin was ooit een geheime plek die niet veel mensen kenden. Het strand is gesitueerd aan de bodem van een klif en heeft maar een klein strand. Door de kwaliteit van de golven en de surfspot in het algemeen komen er steeds meer mensen, en is deze plek nog weinig geheim te noemen.

Het strand van Bingin wordt ook vaak een van de mooiste stranden van Bali genoemd, en dan specifiek van de Bukit Peninsula. Het is afgelegen, het water is helder en de golven zijn perfect om te surfen.

Maar let op: om toegang te krijgen tot het strand moet je een aantal steile trappen naar beneden lopen, die niet voor iedereen geschikt zijn. Deze uitdaging zorgt er dan weer voor dat ‘gewone toeristen’ vaker op zoek gaan naar een ander strand.

Alleen de surfliefhebber die hier specifiek naar toe gaat voor de golven waagt het naar beneden.

#8 Green Bowl

Surfen op BaliVoor de echte daredevils is er altijd nog ‘Green Bowl’. Ook deze plek was ooit geheim en dit komt wederom door het feit dat deze plek zo afgelegen ligt van de bewoonde wereld. Hier moet je honderden steile traptreden naar beneden lopen en uiteindelijk weer naar boven, dus alleen de echte doorzetters komen hier.

Ook het surfen is een uitdaging en deze plek is niet geschikt voor beginners. De stroming van het water is namelijk een van de sterkste die we op Bali kennen. Bij vloed kan het strand zelfs onbereikbaar zijn dus de momenten dat je op het strand doorbrengt moet je goed timen.

    Meer lezen over De beste plekken om te surfen op Bali?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven