Yoga op Bali

Ooit de film Eat, Pray, Love gezien? Dan is het wellicht opgevallen dat Bali een heus paradijs is voor liefhebbers van Yoga. Er is een groot aanbod van yogacursussen in alle soorten en maten, een meerdaagse cursus gecombineerd met een retreat of een instapcursus met een afsluitende gezonde lunch, alles kan! Vandaag delen wij onze tips voor yoga op Bali.

Yoga op Bali | Waar moet je zijn?

Bali is het populairste eiland in Indonesië. Er is hier van alles te doen. Surfen, kookcursussen, tempels bezoeken, vulkanen beklimmen, met je brommer het eiland verkennen, duiken, snorkelen of gewoon relaxen. De laatste jaren wordt yoga op Bali echter steeds populairder.

Yoga scholen zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Maar waar moet je nu eigenlijk zijn voor de beste yoga ervaring? Wij hebben een aantal goede yogascholen op een rij gezet.

Yoga op Bali

Yoga in Ubud

Ubud is een van de leukste plekken van Bali. Wij vonden het een fantastische plek waar van alles te doen is. Onder andere yoga. Het is een goede plek voor iedereen die meer wil weten over yoga op Bali. Dit zijn de beste plekken in Ubud.

#1 The Yogabarn

In het centrum van Ubud ligt deze Yoga-Bar, waar iedere dag verschillende yogacursussen gevolgd kunnen worden, variërend van een paar uur tot meerdaagse cursussen. Naast yoga zijn er ook cursussen in onder andere meditatie, dans en Pilatus.

Ze serveren hier ook heerlijke lunch eten in de tuin.

TIP ♥ – bekijk hier hun website

#2 Intuitive Flow

Als je yoga op Bali wil doen met een mooi uitzicht moet je hier zijn. Je hebt uitzicht op de Balinese jungle en de vulkanische toppen. Er zijn goede leraren en de plek is uniek. Er zijn hier allerlei yoga lessen te volgen waaronder ochtendyoga. Yoga oefenen terwijl de zon opkomt. Heerlijk!

Het is ook een retreat en je kunt er verschillende workshops boeken.

TIP ♥ – bekijk hier hun website

#3 Chakra Yoga Shala

Deze school kijkt uit over de rijstvelden en wordt gerund door lokale Balinezen met lokale Balinese leraren. Je ondersteunt daarmee ook de locals. Er is een cafe en restaurantje waar je heerlijke maaltijden kunt halen na je yoga les.

Yoga op Bali

Yoga op Bali terwijl je uitkijkt op de prachtige jungle

Yoga in Canggu

Canggu wordt de laatste jaren steeds populairder. Of dat een goed teken is weten we niet, maar het is wel een goede plek voor iedereen die yoga op Bali wil proberen. Dit zijn goede spots.

#1 The Practice

The Practice is een indrukwekkende plek bestaande uit bamboe. Het ligt niet zo mooi als de hierboven beschreven plekken, maar ze geven goede lessen. Iedereen kan hier terecht.

Je kunt er ook workshops en trainingen volgen en ze organiseren zo nu en dan toffe events.

#2 Serenity Eco Guest House

Een van de bekendere yoga scholen is Serenity. Het is tevens een eco vriendelijke optie. Ook hier kun je verschillende yogalessen volgen. Daarnaast kun je hier ook overnachten dus als je wil kun je hier langer blijven.

Wel iets duurder dan de andere opties.

TIP ♥ – bekijk hier hun website

#3 Samadi Bali

Samadi Bali is een van de betere scholen om yoga op Bali te ontdekken. Je kunt er lessen volgen en yoga lerarenopleidingen volgen. Het voordeel is dat ze de beste leraren van het eiland bij elkaar brengen waardoor de kwaliteit erg goed is.

Dat allemaal in een prachtig groene en inspirerende omgeving.

TIP ♥ – bekijk hier hun website

Canggu

Het strand van Canggu

Yoga in Lovina

De meeste mensen die yoga op Bali willen proberen doen dat in Ubud of rond Canggu. Als je de andere kant van het eiland wil verkennen en yoga wil doen, kun je ook eens kijken in Lovina.

Lovina Beach, gelegen aan de noordkust van Bali, is een rustige plek met zwarte vulkaanstranden. Door de vulkanische activiteiten hier heb je ook warmwaterbronnen en tempels. Dat maakt het volgen van yoga hier extra leuk!

#1 Lotus Sherab Yogacenter

Lotus Sherab Yogacenter is de place to be als je yoga wil oefenen in Lovina. Het is een van de bekendste plekken in de stad. Je kunt hier naast yoga ook pilates en taichi beoefenen. Daarnaast bieden ze ook kooklessen en massages.

Ze hebben geen website, maar wel een Facebook pagina.

Vakantie Bali

Lovina beach

Yoga in Uluwatu

De meeste mensen die naar Bali reizen reizen vroeg of laat naar Uluwatu in het zuiden van Bali. Dit is een van onze favoriete regio’s van het eiland. Het is er rustig, je hebt er prachtige stranden, ruige kliffen en je kunt er goed surfen. Maar dus ook yoga lessen volgen!

#1 Morning Light Yoga Studio

Morning Light Yoga Studio ligt op en prachtige plek. Je volgt je lessen op een soort overdekte veranda in de jungle met uitzicht op zee. Dit is een van de mooiste locaties om een yoga les te volgen. Het is helemaal ingericht om tot rust te komen.

De lessen zijn hier erg goed en met name de  zonsopkomst- en zonsopkomstsessies, met de geweldige uitzichten, zijn magisch.

TIP ♥ – bekijk hier hun website

#2 Yoga Searcher Bali

Wederom een resort dat op de heuvels van Uluwatu ligt. Het is een compleet complex waar je ook kunt overnachten. Ze hebben twee yogastudio’s waar je verschillende verschillende lessen kunt volgen.

In tegenstelling tot veel andere yoga scholen kun  je hier ook yoga volgen in grote groepen. Soms van wel 50 personen of meer. Uiteraard heb je ook privésessies en kleine workshops.

TIP ♥ – bekijk hier hun website

Uluwatu

    Meer lezen over Yoga op Bali?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven