Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Wat kost 4 weken Colombia?

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 8

8 comments

 1. Malou

  Hoi,
  Ik ben heel benieuwd waar je destijds je ticket Amsterdam-Bogota, Quito-Amsterdam vandaan hebt? 🙂
  Groetjes Malou

 2. Marieke Waenink

  Hallo Ties,

  Ik ga een reis van 8 maanden maken en ik ga dan naar Cuba, Colombia, Dominicaans Republiek, Puerto Rico en Brazilië. Ik wil het lieft een internet bundel met unlimited data zonder bellen of smsen. Wat zou jij doen? En waar?

  Groeten,
  Marieke Waenink

  1. Ties Post author

   Hoi Marieke,

   het ‘probleem’ is dat je meerdere landen bezoekt. Je zou per land een simkaart kunnen aanschaffen en deze in je telefoon gebruiken ipv je eigen simkaart. Lokale simkaarten zijn vaak op vliegvelden op telefoonwinkels te koop. Dit is de goedkoopste optie.
   Het nadeel is dat je deze vaak alleen kan gebruiken in het land van bestemming. Een simkaart voor Cuba kun je in Colombia niet gebruiken.

   Een andere optie is om een simkaart te kopen die in meerdere landen geldig is. Dat is echter een heel gedoe en vaak betaal je zo’n $10 per dag voor internetgebruik. Hetzelfde geldt voor een portable Wifi zoals hier. Super handige apparaten, maar behoorlijk duur in gebruik, zeker als je 8 maanden weg gaat 🙂 Daarnaast is het handig als je veel blogt, schrijft of werkt onderweg, maar niet echt noodzakelijk als je alleen reist.

   Ik zou daarom kiezen om een lokale simkaart te kopen als je een maand of langer in een land blijft. Voor kortere periodes heeft het geen zin. Daarnaast heeft elk hostel, restaurant en bar tegenwoordig goed internet waar je vaak gratis gebruik van kan maken, dus het is ook niet per se nodig om een simkaart of Portable Wifi device aan te schaffen.

   Ik hoop dat je zo verder kan!

   Veel reisplezier alvast!

   Groeten,
   Ties

 3. Roy

  Hoi ties,

  Ik vroeg me af hoe goed jouw spaans is 😉 Wij willen ook graag naar Zuid Amerika en ook naar Colombia maar ik spreek helemaal geen spaans en lees overal dat dit echt noodzaak is. Maar uit je website begrijp ik dat dit niet echt nodig is..

  hoor graag van je.

  Cheers,
  Roy

  1. Ties Post author

   Hoi Roy,

   Mijn Spaans is waarschijnlijk net zo goed als jouw Spaans 😉 Niet zo heel goed.. ik spreek de basis zinnen, maar dat is nauwelijks Spaans te noemen. Het is echter geen probleem. Ze spreken nagenoeg GEEN Engels in Colombia dus een woordje Spaans zou handig zijn, maar het is niet noodzakelijk.
   Je pikt het vrij snel op. Een goede tip is de app Google Translate.. die heeft ons wel een paar keer gered 🙂

   Kortom, niet noodzakelijk, wel handig. Veel plezier alvast!

   Groeten,
   Ties

 4. Manuel

  Hallo,
  Kan je best vooraf je overnachting boeken of kan dit even goed ter plaatsen?

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hoi Manuel,

   je kunt prima ter plekken boeken. Een beetje afhankelijk van waar je heen wil. Een campingplek in Tayrona moet je bijvoorbeeld wel van tevoren reserveren. Een plek als Salento is vrij druk, maar ook klein. Bij ons was er genoeg plek, maar om verrassingen te voorkomen kun je wellicht van tevoren reserveren.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!