Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Jordanië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Jordanië is een relatief onbekende bestemming in Azië. Het is de laatste jaren meer in opkomst onder reizigers en dat is te begrijpen. Het land dat voor 85% uit woestijn bestaat biedt meer dan alleen zand. Je vindt er bergen, stranden, kastelen, oude kerken, een rijke cultuur en natuurlijk de Dode Zee! Denk jij er aan om Jordanië te bezoeken? Bekijk dan hier onze tips!

Waarom naar Jordanië?

Jordanië is een ontzettend mooi land. Ondanks het feit dat je hier vooral woestijn vindt is het een veelzijdig land. Daarnaast wordt Jordanië nog niet overspoeld door toeristen. Het is een van de meest authentieke landen in het Midden-Oosten. Wat veel mensen ook niet weten is dat Jordanië een rijke cultuur heeft.

Jordanië was, en is, een belangrijk punt tussen Europa, Afrika en Azië. Hierdoor is een grote mix van culturen ontstaan tussen Romeinen, Grieken, moslims en christelijke kruisvaarders. Het land biedt naast een bijzondere natuur dan ook heel veel archeologische vindplaatsen.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Backpacken

Wat is er te zien in Jordanië?

Hoewel het land als vakantiebestemming relatief onbekend is onder Europeanen herbergt het wel een aantal bezienswaardigheden die wereldwijd bekend zijn. De bekendste zijn natuurlijk de Dode Zee en Rode Zee. Maar wat dacht je van de historische stad Petra of de Wadi Rum woestijn.

Er is meer dan genoeg te zien en te doen in het land. Chillen aan het strand, eeuwenoude steden verkennen, ritjes maken op een kameel, de Jordan Valley bezoeken of oude kastelen ontdekken. Je zult versteld staan van de veelzijdigheid van het land. We weten zeker dat een bezoek aan Jordanië een onvergetelijke ervaring wordt.

Budget Jordanië

Visum Jordanië

Vakantie Jordanië

Vervoer Jordanië

Meer lezen over Jordanië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU