Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Binnenlandse vluchten Indonesië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

In een land met 17.506 eilanden ontkom je bijna niet aan binnenlandse vluchten. Waar men vroeger nog was aangewezen op veerboten zijn de binnenlandse vluchten Indonesië vandaag de dag niet meer weg te denken. De bekendste eilanden Sumatra, Java, Kalimantan, Bali, Lombok, Saluwesi en Flores zijn allen te bereiken met het vliegtuig. En hoewel vliegen altijd duur klinkt  kan je tegenwoordig voor €50 tot €150 ‘eiland-hoppen’.

Binnenlandse vluchten Indonesië

Qua prijzen zit er weinig verschil in binnenlandse vluchten Indonesië. Dit omdat het vaak vaste prijzen zijn. Uren speuren op internet naar voordelige tickets is bij binnenlandse vluchten dan ook wat minder van toepassing. Uiteraard is het goedkoper om van Jakarta naar Bali te vliegen dan van Flores naar Sulawesi. Populaire bestemmingen zijn nou eenmaal meer in trek en als er meer vluchten zijn gaat de prijs sneller omlaag.

Wij hebben goede ervaringen met Skyscanner. Zij tonen namelijk ook lokale luchtvaartmaatschappijen in de zoekresultaten.

Voor het boeken van binnenlandse vluchten Indonesië kan je kiezen tussen de lokale vliegmaatschappijen zoals Garuda Indonesia, Lion Air of AirAsia.com. Je hoeft binnenlandse vluchten Indonesië echter niet altijd lokaal te regelen.

TIP ♥ – ook de bekende vergelijkingssite CheapTickets.nl biedt goedkope binnenlandse vluchten aan.

Hoe boek je de goedkoopste tickets

Indonesië is een groot land maar gelukkig kun je redelijk goedkoop naar grote delen van het land vliegen. Zo kost en ticket van Jakarta naar Bali nog geen €40 per persoon. Voor binnenlandse vluchten kun je volgens ons het beste gebruikmaken van Skyscanner.nl.

Zij geven een overzicht van de lokale vliegmaatschappijen en laten je daaruit de goedkoopste tickets kiezen. Wat ons betreft boek je de goedkoopste binnenlandse vluchten dan ook bij Skyscanner.nl.

Binnenlandse vluchten IndonesieEen ticket naar Bali kost in deze periode maar €35!

Voordelige vliegtickets Indonesië

Zoals gezegd zijn binnenlandse vluchten vaak vast geprijsd. Het kan dus goed zijn dat je zonder lang te zoeken het voordeligste ticket te pakken hebt. Uren vergelijken tussen verschillende sites zul je geen tientallen euro’s schelen omdat binnenlandse vluchten Indonesië niet heel duur zijn. Je kunt dus na enkele vergelijkingssite geprobeerd te hebben snel het goedkoopste ticket gevonden hebben.

Hieronder vind je een overzicht van de bekendste aanbieders voor binnenlandse vluchten. Nogmaals, er zullen geen grote verschillen zitten in prijzen, maar de echte koopjesjagers kunnen misschien wat besparen. We hebben een overzicht gemaakt met de beste websites voor het boeken van je ticket!

Beste reistijd Indonesië

De beste reistijd voor Indonesië hoeft niet per se de maand te zijn waarin de minste regen valt. Op vakantie of tijdens je reis door Indonesië wil je het liefst geen regen maar het voordeel van regen is wel dat de natuur op haar mooist is. Watervallen stromen harder, de natuur is groener en bergen zijn en bossen ogen mooier. Zeker in het noorden van Indonesië is het daarom aan te raden juist na of tijdens het regenseizoen te reizen.

De beste reistijd voor Indonesië zijn de maanden mei tot en met oktober

Kijk voor meer informatie op de beste reistijd Indonesië pagina.  Als je meer van het eiland hoppen en feest bent kan je beter in het droge gaan. Wil je meer informatie over het reizen in Indonesië? Kijk dan eens op onze reisinformatie Indonesië pagina of bekijk de mooiste highlights van Indonesië.

Beste reistijd Indonesie

Meer lezen over Indonesië?

0 comments

 1. Susan

  Hoi wij gaan in februari/maart naar Indonesië, wat in principe laagseizoen is. Is het dan ook slim om binnenlandse vluchten van te voren te boeken of zijn deze vluchten dan vaak minder vol?

 2. Esmee

  Hallo,
  ik was via skyscanner aan het zoeken voor een ticket van Flores naar jakarta. Alleen nou is het probleem dat skyscanner de vliegvelden op Flores niet herkent. Zou jij mij hier misschien bij kunnen helpen?

 3. Iris

  Hallo
  Ik ga in de zomer 2 maanden naar Indonedië, is het aan geraden om op voor hand al de binnenlandse vluchten te boeken, of gaat dit nog ter plekke aan een goedkope prijs. Ik vraag dit omdat als we alles op voorhand moeten boeken, dan moeten we exact op die plek zijn p een bepaalde tijd en kunnen we niet echt ergens langer blijven als het daar leuk is.
  Alvast bedankt
  Iris

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Iris,

   de kans dat binnenlandse vluchten vol zitten is best groot. Daarnaast achten wij de kans dat ze goedkoper zijn last minute erg klein.
   Vooruit boeken heeft inderdaad als nadeel dat je vast zit aan je schema. Op het laatste moment boeken betekent vaak iets duurdere tickets (zal niet veel schelen) en er kunnen vluchten vol zitten.

   Het is dus deze twee punten tegen elkaar afwegen. Flexibiliteit tegen prijs/ de kans dat ze vol zitten.

   Groeten,
   Sjoerd

 4. amrita

  Ik hoorde dat de binnenlandse vluchten niet veilig zijn, klopt dit? En dat je Java beter kan vermijden vanwege een hoge kans op terrorisme.

  1. Sjoerd - Reis Expert

   hi Amrita,

   Zelf meerdere binnenlandse vluchten genomen en me nooit onveilig gevoeld.
   Voor een beeld over veiligheid kan je beter kijken op de website van het ministerie van buitenlandse zaken.

   Groeten,
   Sjoerd

 5. Anja

  Wij willen in de zomervakantie 2019 naar Sumatra.
  Op welke luchthaven kunnen we het beste vliegen? En met welke veilige maatschappij naar Medan? Hoef niet de goedkoopste tickets, maar de meest degelijke maatschappij… ..

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Anja,

   Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies kan je ons een Reis Advies aanvragen of ons bezoeken op de vakantiebeurs de komende dagen. We staan daar op het bloggers square (hal 12 stand D125) om mensen met vragen over hun reizen te helpen.

   Groeten,
   Sjoerd

 6. Anne

  Hi,

  Ik wil graag een vlucht van Yogyakarta naar Bali nemen. Met welk vliegtuigmaatschappij kan ik dit het beste doen?

  Bedank en groetjes,

  Anne

  1. Ties Post author

   Hoi Anne,

   dat is afhankelijk van de tijd, dag en het seizoen waarin je vliegt. Dat kunnen wij helaas niet bepalen vanaf hier 🙂
   Je kunt het beste kijken op Skyscanner.

   Groeten,
   Ties

 7. Jay

  Hi,
  Wij willen van Bali naar de Gili eilanden reizen. Is het dan het efficiënts om met het vliegtuig naar Lombok te gaan en vanuit daar met de boot naar de Gili eilanden? Of juist vanuit Bali met de boot naar de Gili eilanden? Voor ons is het de eerste keer in Indonesië dus we willen het onszelf zo makkelijk mogelijk maken.

  Alvast bedankt!
  Liefs

  1. Ties Post author

   Hoi Jay,

   je kunt beter van Bali naar de Gili’s reizen. Niet zozeer omdat dit sneller of goedkoper is, maar meer omdat vliegen naar Lombok niet heel handig is. Er vertrekken dagelijks boten van en naar de Gili eilanden vanuit Bali.

   Groeten,
   Ties

 8. C. Becker Leegstra

  Hallo ik wil graag vliegtickets kopen voor een binnenlandse vlucht in Indonesië via tiket.com
  Maar bij t invullen v mijn volledige naam mag ik alleen een totaal v 32 tekens noteren.
  Mijn naam bestaat inclusief spaties uit 35 tekens
  Wat moet ik nu doen? Mag ik een een naam weglaten ?
  En anders kan ik geen vliegtickets kopen.

  Hoop snel van u te horen

 9. Nieveen

  Wij willen met ons gezin volgende zomervakantie vanaf juli 4 weken naar indonesie op vakantie met een opentickets zodat we zelf kunnen bepalen wanneer we terug willen maar kan dit niet vinden kunnen jullie ons helpen? We zouden graag uit Amsterdam willen vliegen

  1. Ties Post author

   Hoi Anthonie,

   Een open ticket voor alleen Indonesië komt neer op een enkeltje boeken. Dat lijkt me in dit geval goedkoper. EEn open ticket is namelijk vrij prijzig en wordt normaal alleen gedaan bij wereldreizen waarbij mensen meerdere landen bezoeken. Mocht je toch een prijs willen weten moet je even contact opnemen met WTC.nl

   Groeten,
   Ties

 10. Li

  Wij gaan ongeveer 3,5 week naar Indonesie. Wij willen zoveel mogelijk zien. Wij landen in Soekarno Hatta om 22.00 uur en vertrekken weer daar vandaan.
  Is het mogelijk en handig om direct naar Sumartra of naar Lombok te vliegen. Kan dat dezelfde avond?

  1. Sjoerd

   Beste Li,

   Ik vermoed dat dit zeker mogelijk is. De vraag is of het ook wenselijk is. Het zal een lange vlucht zijn naar Jakarta (Soekarno Hatta) en om dan direct weer door te vliegen kan best pittig zijn.
   Wij deden het wel. Ik ben dezelfde dag doorgevlogen naar Bali. Dit zal ook voor Sumatra of Lombok zeker mogelijk zijn. Het beste kan je even kijken bij skyscanner.nl voor een vlucht. Je kunt ook bij tiket.com kijken.

   Alvast heel veel plezier.
   Reisgroet,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU