Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Binnenlandse vluchten Indonesië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

In een land met 17.506 eilanden ontkom je bijna niet aan binnenlandse vluchten. Waar men vroeger nog was aangewezen op veerboten zijn de binnenlandse vluchten Indonesië vandaag de dag niet meer weg te denken. De bekendste eilanden Sumatra, Java, Kalimantan, Bali, Lombok, Saluwesi en Flores zijn allen te bereiken met het vliegtuig. En hoewel vliegen altijd duur klinkt  kan je tegenwoordig voor €50 tot €150 ‘eiland-hoppen’.

Binnenlandse vluchten Indonesië

Qua prijzen zit er weinig verschil in binnenlandse vluchten Indonesië. Dit omdat het vaak vaste prijzen zijn. Uren speuren op internet naar voordelige tickets is bij binnenlandse vluchten dan ook wat minder van toepassing. Uiteraard is het goedkoper om van Jakarta naar Bali te vliegen dan van Flores naar Sulawesi. Populaire bestemmingen zijn nou eenmaal meer in trek en als er meer vluchten zijn gaat de prijs sneller omlaag.

Wij hebben goede ervaringen met Skyscanner. Zij tonen namelijk ook lokale luchtvaartmaatschappijen in de zoekresultaten.

Voor het boeken van binnenlandse vluchten Indonesië kan je kiezen tussen de lokale vliegmaatschappijen zoals Garuda Indonesia, Lion Air of AirAsia.com. Je hoeft binnenlandse vluchten Indonesië echter niet altijd lokaal te regelen.

TIP ♥ – ook de bekende vergelijkingssite CheapTickets.nl biedt goedkope binnenlandse vluchten aan.

Hoe boek je de goedkoopste tickets

Indonesië is een groot land maar gelukkig kun je redelijk goedkoop naar grote delen van het land vliegen. Zo kost en ticket van Jakarta naar Bali nog geen €40 per persoon. Voor binnenlandse vluchten kun je volgens ons het beste gebruikmaken van Skyscanner.nl.

Zij geven een overzicht van de lokale vliegmaatschappijen en laten je daaruit de goedkoopste tickets kiezen. Wat ons betreft boek je de goedkoopste binnenlandse vluchten dan ook bij Skyscanner.nl.

Binnenlandse vluchten IndonesieEen ticket naar Bali kost in deze periode maar €35!

Voordelige vliegtickets Indonesië

Zoals gezegd zijn binnenlandse vluchten vaak vast geprijsd. Het kan dus goed zijn dat je zonder lang te zoeken het voordeligste ticket te pakken hebt. Uren vergelijken tussen verschillende sites zul je geen tientallen euro’s schelen omdat binnenlandse vluchten Indonesië niet heel duur zijn. Je kunt dus na enkele vergelijkingssite geprobeerd te hebben snel het goedkoopste ticket gevonden hebben.

Hieronder vind je een overzicht van de bekendste aanbieders voor binnenlandse vluchten. Nogmaals, er zullen geen grote verschillen zitten in prijzen, maar de echte koopjesjagers kunnen misschien wat besparen. We hebben een overzicht gemaakt met de beste websites voor het boeken van je ticket!

Beste reistijd Indonesië

De beste reistijd voor Indonesië hoeft niet per se de maand te zijn waarin de minste regen valt. Op vakantie of tijdens je reis door Indonesië wil je het liefst geen regen maar het voordeel van regen is wel dat de natuur op haar mooist is. Watervallen stromen harder, de natuur is groener en bergen zijn en bossen ogen mooier. Zeker in het noorden van Indonesië is het daarom aan te raden juist na of tijdens het regenseizoen te reizen.

De beste reistijd voor Indonesië zijn de maanden mei tot en met oktober

Kijk voor meer informatie op de beste reistijd Indonesië pagina.  Als je meer van het eiland hoppen en feest bent kan je beter in het droge gaan. Wil je meer informatie over het reizen in Indonesië? Kijk dan eens op onze reisinformatie Indonesië pagina of bekijk de mooiste highlights van Indonesië.

Beste reistijd Indonesie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!