Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste stranden van Kaapstad

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Kaapstad is een stad waar van alles te doen is. Kookcursussen, shoppen, de Tafelberg beklimmen, lekker eten (heel lekker) of gewoon lekker op een terrasje zitten en mensen kijken. Maar Kaapstad heeft nog een troef in handen; de prachtige stranden. De stranden van Kaapstad worden meer dan eens genoemd als het gaat om mooiste stranden ter wereld.

De 8 mooiste stranden van Kaapstad

Maar waar vind je nu de mooiste stranden van Kaapstad? De stad is gigantisch en de stranden liggen ook niet direct aan de stad. Niet alle stranden in ieder geval. Om je verblijf in Kaapstad nóg beter te maken delen wij op deze pagina de mooiste stranden van Kaapstad.

Dit rijtje is niet op chronologische volgorde, maar van Noord naar Zuid

Oranje = de mooiste baaien en stranden
Groen =  mooie roadtrips

#1 Bloubergstrand | Big Bay & Little Bay

Bloubergstrand is een van de bekendste stranden van Kaapstad en dat is niet zonder reden. Naast dat het een van de mooiste stranden is, heb je hier ook het mooiste uitzicht. Je kijkt namelijk uit op de Tafelberg.

Bloubergstrand, ook wel Blouberg, ligt in Big Bay en Little Bay. Dit is hét strand om te kitesurfen en bijna alle professionals trainen hier. Het is ook het podium voor de jaarlijkse RedBull King of The Air. Een evenement dat elke februari plaatsvindt en zeker een bezoek waard!

Samen met Melkbosstrand is deze regio (Little Bay en Big Bay) ontzettend populair.

TIP ♥ – het ligt op zo’n 35 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Kaapstad

Bloubergstrand met uitzicht op de Tafelberg

#2 Clifton Beach

Clifton is een verzamelijk stranden in de burut van Camps Bay. Het wordt ook wel de ‘Franse Riviera van Zuid-Afrika‘, genoemd. Dat is niet vreemd want het zijn mooie stranden met wit zand en turquoise water.

In totaal vind je hier vier stranden die worden gescheiden door rotsen. De stranden zijn, heel origineel, First Beach, Second Beach, Third Beach en Fourth Beach. Second Beach en Third Beach staan vooral bekend om de feestjes.

TIP ♥ – het ligt op zo’n 10 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Stranden van Kaapstad

Clifton

#3 Camps Bay

De eerste baai dicht in de buurt van de stad is Camps Bay. Hier vind je een paar van de mooiste stranden van Kaapstad. Naast de oogstrelende stranden vind je hier ook gezellige cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Het ligt op 10 minuten rijvan van het centrum dus je bent er zo. Doordat het makkelijk bereikbaar is, is het ook wat drukker en is er veel vermaak. Het is dus zeker geen ‘ongerept’ strand, maar dat maakt het niet minder mooi.

De zonsondergang is hier prachtig!

TIP ♥ – het ligt op zo’n 10 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Overnachten in Kaapstad

Camps Bay

#4 Llandudno Beach

Een va de mooiste stranden van Kaapstad is Llandudno Beach. Het is een afgelegen strand in de buurt van het bekende Hout Bay aan de M6. Veel reizigers kiezen voor een van de baaien, maar Llandudno is absoluut een bezoek waard.

Naast dat dit een schitterend strand is met wit zand en helder water is de weg er naar toe misschien nog wel mooier. Wij zijn van Noordhoek richting Camps Bay gereden waardoor je dit strand passeert en tevens de Chapmans’s Peak Drive rijdt. Echt een aanrader!

Rijd de Chapmans’s Peak Drive als je tijd hebt!

TIP ♥ – het ligt op zo’n 25 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Stranden van Kaapstad

Llandudno Beach

#5 Noordhoek Beach

Een van de minder bekende stranden van Kaapstad, maar het is een van de mooiste. Het is een van de beste plekken om een lekkere strandwandeling te maken. Het is een groot strand, dit in tegenstelling tot veel andere stranden rondom Kaapstad.

Het strand is 8 kilometer lang waardoor je hier goed kunt wandelen. Daarnaast is het nog niet zo druk als op andere stranden. Je komt hier echt voor de rust en voor mensen die niet in Kaapstad willen overnachten is dit een prima alternatief.

Ook hier zijn de zonsondergangen schitterend.

TIP ♥ – het ligt op zo’n 45 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Stranden van Kaapstad

Noordhoek Beach

#6 Noordhoek Beach naar Long Beach (Kommetjie)

Ten zuiden van Noordhoek vind je Kommetjie en hoewel Kommetjie zeker geen lelijk strand is, lichten we dit strand vooral uit vanwege de weg tussen Scarborough en Kommetjie. Die is namelijk erg mooi om te rijden als je een eigen auto hebt.

Als je dan in Kommetjie aan komt check dan Long Beach. Dit strand is erg populair onder surfers en locals. Het is hier niet zo heel druk en je hebt aan één dag genoeg.

TIP ♥ – het ligt op zo’n 50 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Stranden van Kaapstad

De weg tussen Scarborough en Kommetjie

#7 Boulders Beach

Je kunt niet naar Kaapstad gaan zonder de pinguïns bij Boulders Beach te zien. Het is een bijzondere ervaring om deze kleine vrienden over het strand te zien huppelen. Niet in de eerste plaats omdat deze pinguïn, de Afrikaanse pinguïn, bijna uitgestorven was. Het ligt op een uurtje rijden van Kaapstad.

Bij Boulders Beach kun je deze schattige dieren van nog geen 60 cm groot van dichtbij bekijken. Ze lopen vrij rond en kunnen gaan en staan waar ze willen. Het is een bijzondere ervaring! Bijzonder genoeg leven deze kleine diertjes midden in een woongebied.

Daarnaast is het ook gewoon een mooi (mini) strand.

Meer weten? Bekijk ons blog over Boulders Beach.

TIP ♥ – het ligt op zo’n 60 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Boulders Beach

Ties bij Boulders Beach

#8 Fish Hoek Beach

Fish Hoek Beach wordt vaak bezocht voor mensen die met de auto vanuit Kaapstad centrum naar Muizenberg of Boulders Beach rijden. Om eerlijk te zijn is het niet een van de mooiste stranden van Kaapstad, maar wel een rustig strand.

Je kunt hier goed zwemmen door het rustige water. Daarnaast is het water aan deze kant van de baai een stuk warmer. Enige nadeel… dat trekt ook haaien aan 🙂 Kijk dus altijd naar het advies voor je het water in springt.

TIP ♥ – het ligt op zo’n 45 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Stranden van Kaapstad

Fish Hoek

#9 Muizenberg Beach

Iedereen die op stranden van Kaapstad heeft gezocht heeft van wel eens van Muizeberg Beach gehoord. Dit is het strand met de gekleurde huisjes. Naast dat je hier de kleurrijke huisjes vind, kun je hier ook goed surfen of van de zonsondergang genieten.

Het is een ideaal strand voor iedereen die wil beginnen met surfen. Daarnaast ligt het op slechts 35 minuten rijden van het stadscentrum.

TIP ♥ – het ligt op zo’n 35 minuten rijden van het centrum van Kaapstad

Kaapstad

Muizenberg

Meer lezen over Zuid-Afrika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU