Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Seychellen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 maart, 2020

De Seychellen is een prachtige bestemmingen. Tropische eilanden, hagelwitte stranden, nog niet zo druk, een mooi binnenland en super vriendelijke mensen. Het is niet voor niets een droombestemming voor velen. Maar zo’n tropisch paradijs kost ook wat. Wij delen onze tips over het budget voor de Seychellen.

Het budget voor de Seychellen

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. De Seychellen is geen goedkope bestemming. Door de Seychellen reizen voor minder dan €80 p.p per dag is een hele opgave. Het is een duur land, maar je krijgt er dan ook een hoop voor terug!

Reken op minimaal €80 p.p.per dag

Solo reizigers zullen het zwaar hebben hier. De Seychellen is een bekende honeymoon bestemming en bijna alle accommodatie is gericht op twee of meer personen. Als je met twee of meer personen reist kun je de kosten delen en zal het iets goedkoper worden.

Reken je budget voor de Seychellen ruim want ook activiteiten en vervoer is niet goedkoop.

Silhouette IslandHet strand van Silhouette Island

Wat kost reizen in de Seychellen

Zoals gezegd is reizen in de Seychellen niet goedkoop. Dat is ook niet erg, want hierdoor wordt het ook niet overspoeld door toerisme. Wij hebben een overzicht gemaakt van verschillende kosten die je kunt verwachten.

Kosten voor accommodatie

Accommodatie is de grootste kostenpost tijdens je reis. Het grootste deel van je budget voor de Seychellen zal je spenderen aan accommodatie. En dat is niet goedkoop. Je kunt het beste voor de ‘self-catering’ of Airbnb gaan. Die opties zijn nog enigszins betaalbaar.

Er is hier niet heel veel budget accommodatie te vinden.

Hotels en resorts kosten al snel een paar honderd Euro per nacht. Er is hier zelfs een resort waar je een slordige $15.000 per nacht betaald! Accommodatie is beschikbaar vanaf €50 per nacht, maar het nadeel is dat die online niet altijd zichtbaar zijn.

De goedkoopste accommodatie vind je op Mahé. Je hier overnachten en uitstapjes maken naar andere eilanden.

Voorbeeldkosten voor accommodatie.

 • Airbnb Beau Vallon (Mahé) ± €70 p. nacht
 • Airbnb Baie Lazare (Mahé) ± €150 p. nacht
 • Resort aan het strand Beau Vallon (Mahé) ± €250 p. nacht
 • Airbnb strand La Digue ± €100 p. nacht
 • Airbnb Grand Anse (Praslin) ± €85 p. nacht

Budget voor de SeychellenHotels aan het strand zijn altijd duurder

Kosten voor vervoer

Ook vervoer is niet bepaald goedkoop. Het vervoer in de Seychellen is te verdelen in twee opties. Het vervoer op de eilanden zelf en het vervoer tussen de eilanden.

Op de eilanden zelf kun je de taxi  of de bus nemen. Hoewel de bus alleen op Praslin and Mahé rijdt. Op La Digue kun je alleen fietsen of lopen.

De bus rijdt alleen op Praslin and Mahé

Om van eiland naar eiland te reizen kom je al snel uit bij de ferry of het vliegtuig en dat heeft beide geen positieve invloed op je budget voor de Seychellen. Vluchten tussen Mahé to Praslin kosten al snel een paar honderd Euro.

De ferry is dan een betere optie: een one-way ticket tussen Mahé en Praslin kost €55.

TIP ♥ – op deze website kun je de prijzen van ferrytickets checken en bekijken.

Voorbeeldkosten voor vervoer;

 • Busreis op Mahé of Praslin €1 tot €2
 • Taxi’s (duur!) €20 voor 5 kilomter
 • Auto huren (Alleen op Mahé en Praslin) €50 per dag
 • Ferry tickets €50 tot €150

Budget voor de SeychellenDe ferry op Mahé

Kosten voor activiteiten

Er is ontzettend veel te doen hier, maar of dat goed is voor je budget voor de Seychellen laten we even in het midden 🙂 Feit is, dat het hier niet heel goedkoop is om dingen te ondernemen. De meeste komen hier ook om aan het strand te relaxen.

Grote voordeel van de stranden is dat ze gratis zijn (behalve degene die bij een resort horen).

TIP ♥ – Anse Source d’Argent op La Digue, een van de mooiste stranden van het land, is niet gratis (US$7).

Activiteiten die je hier kunt ondernemen is fietsen huren (La Digue), hiken in nationale parken, duiken en snorkelen, vissen, zeiltrips en met een beetje geluk windsurfen. Een dagtrips kost gemiddeld zo’n €80 per persoon.

Voorbeeldkosten voor activiteiten.

Morne SeychelloisHet uitzicht vanaf Morne Seychellois National Park

Kosten voor eten en drinken

Het zal geen verrassing zijn dat ook het eten behoorlijk prijzig is. Dat heeft te maken met het feit dat veel eten geimporteerd moet worden. Dat maakt uit eten gaan ook een stuk duurder dan je zou verwachten.

Een hoofdgerecht in een normaal restaurant kost je al snel €15 p.p. Al ga je voor en high-end restaurant moet je rekenen op minimaal €25 per gerecht. Daar komt je drinken nog bij.

Budget food

Gelukkig heb je in de Seychellen ook genoeg plekken waar je eten kunt afhalen. Het is niet de street food zoals ze dat in Azië kennen, maar het komt aardig in de buurt. Langs de wegen vind je vaak mobiele eettentjes waar veel locals eten.

Hier scoor je voor €5 een heerlijke maaltijd. En het is vaak nog gezelliger dan in een restaurant!

TIP ♥ – je kunt ook boodschappen doen en zelf koken als je een self-catering accommodatie hebt.

Voorbeeldkosten voor eten.

 • Uit eten in restaurant (incl. drinken) – €55 p.p.
 • Eten in een food stall – €5
 • Fles water (1L) – €2
 • Biertje (0,5L) – €4,50

VictoriaDe markt in Victoria

Seychelse roepie

Alles van je budget voor de Seychellen heeft te maken met de Seychelse roepie. De lokale munteenheid. Je kunt ook vaak betalen met Amerikaanse Dollars.

Je vindt in de Seychellen ook ATM’s, maar alleen op de eilanden Mahé, Praslin en La Digue. Creditcards kun je bij de meeste accommodatie gewoon gebruiken.

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU