Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Seychellen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 januari, 2020

De Seychellen is hét voorbeeld van hoe een tropisch paradijs er uit zou moeten zien. Google op afbeeldingen of sla een reisgids over de Seychellen open en je wordt getrakteerd op de mooiste stranden en eilanden. Maar hoe bezoek je dit eiland? En wanneer? En wat kost het? Op al deze vragen geven wij antwoord op deze pagina met reisinformatie over de Seychellen.

Ontdek de eilanden van de Seychellen

De Seychellen is geen land waar je veel rondreist. De meeste mensen verblijven in een resort of hotel aan een tropisch strand. Hoewel dit begrijpelijk is, is het best zonde want het land biedt zo veel meer dan alleen stranden.

Waarom zou je bij één resort blijven hangen terwijl je vrij makkelijk van eiland naar eiland kunt reizen. In totaal heeft dit land 115 eilanden, waarvan Mahé, Praslin en La Digue de bekendste en grootste.

Probeer echter wat meer te zien dan alleen deze eilanden. Curieuse of Silhouette Island zijn bijvoorbeeld ook de moeite waard! Zeker als je van ongerepte stranden houdt!

Check hier de officele Travel Website van de Seychellen vol met actuele info en tips

Beau Vallon

Het bekende Beau Vallon

De beste reistijd

Bij reisinformatie over de Seychellen hoort natuurlijk ook informatie over het weer. Wanneer kun je de Seychellen het beste bezoeken?

De Seychellen kun je in principe het hele jaar bezoeken. Winter kennen ze hier niet. Althans, niet de winter zoals wij die kennen. Het land heeft een tropisch klimaat, waardoor het altijd goed weer is met temperaturen rond de 30℃.

De beste reistijd voor de Seychellen zijn de maanden april, mei, oktober en november. De drukste maanden zijn december, januari, juli en augustus

 

SEYCHELLENTemp.Regen (mm)Go / No Go
Januari28ºC360
Februari29ºC275
Maart29ºC190
April30ºC185
Mei29ºC145
Juni28ºC75
Juli27ºC65
Augustus30ºC85
September30ºC130
Oktober31ºC170
November29ºC195
December28ºC275

Groen = beste reistijd
Oranje = piekseizoen (druk)

TIP ♥ – lees meer over de beste reistijd op de pagina beste reistijd Seychellen

Wat kost reizen in de Seychellen

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. De Seychellen is geen goedkope bestemming. Door de Seychellen reizen voor minder dan €80 p.p per dag is een hele opgave. Het is een duur land, maar je krijgt er dan ook een hoop voor terug!

Reken op minimaal €80 p.p.per dag

Solo reizigers zullen het zwaar hebben hier. De Seychellen is een bekende honeymoon bestemming en bijna alle accommodatie is gericht op twee of meer personen. Als je met twee of meer personen reist kun je de kosten delen en zal het iets goedkoper worden.

Reken je budget voor de Seychellen ruim want ook activiteiten en vervoer is niet goedkoop.

TIP ♥ – lees meer over de beste reistijd op de pagina budgetSeychellen

La DigueStranden op La Digue

Visum voor de Seychellen

Als je het hebt over reisinformatie over de Seychellen moet je het ook hebben over het visum.

De Seychellen is een visum-vrij land. Er zijn geen visumvereisten als je naar dit land wil afreizen. Dat maakt de Seychellen een van de meest toegankelijke landen in Afrika. Uiteraard moet je wel een aantal documenten op orde te hebben.

TIP ♥ – meer over het visum lees je hier

Verver op de Seychellen

Het vervoer in de Seychellen is vrij beperkt. Dat heeft te maken met het feit dat de eilanden niet groot zijn. Veel mensen gebruiken daarom een fiets of scooter. Reizen tussen de eilanden is het makkelijkste met de boot, maar kan ook met het vliegtuig.

Er zijn maar twee eilanden waar je met openbaar vervoer kunt reizen; Mahé en Praslin. Op andere eilanden ben je aangewezen op de benenwagen of fiets. Verder kun je reizen met:

  • Huurauto
  • Ferry’s
  • Binnenlandse vlucht
  • Fietsen


TIP ♥ – meer over het vervoer lees je hier

Vervoer op de Seychellen

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU