Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer Seychellen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 maart, 2020

De Seychellen is een schitterende bestemming om te bezoeken, maar hoe reis je rond op deze eilandenarchipel? Dat is nog niet zo eenvoudig. Om je een goed beeld te geven over het vervoer hebben onze tips over het vervoer op de Seychellen op een rij gezet.

Vervoer in de Seychellen

Het vervoer in de Seychellen is vrij beperkt. Dat heeft te maken met het feit dat de eilanden niet groot zijn. Veel mensen gebruiken daarom een fiets of scooter. Reizen tussen de eilanden is het makkelijkste met de boot, maar kan ook met het vliegtuig.

Er zijn maar twee eilanden waar je met openbaar vervoer kunt reizen; Mahé en Praslin. Op andere eilanden ben je aangewezen op de benenwagen of fiets.

Vervoer op de SeychellenHét vervoersmiddel op La Digue

Reizen met de bus

De bussen rijden alleen op de grotere eilanden Mahe en Praslin. Het speelt qua vervoer in de Seychellen dus een geringe rol. Daarnaast is de bus ook niet altijd betrouwbaar. Ze rijden niet altijd volgens schema.

Het is wel een hele leuke ervaring omdat veel locals op deze eilanden ook met de bus reizen. Ze vinden het leuk als ook ‘buitenstaanders’ met de bussen rijden. Het is de ideale gelegenheid om in gesprek te komen met de locals.

Tijden en kosten

De Seychelles Public Transport Corporation (SPTC) is organisatie die de bussen rond laat rijden. Het grootste voordeel is dat reizen met de bus vrij goedkoop is. Handig als je budget niet zo groot us.

Op zowel Mahé als Praslin, rijden de bussen elke dag van 5.30 uur tot 20.30 uur. En ze rijden het hele eiland over.

SMART-card

Als je lang in de Seychellen blijft, en met name op Mahe en Praslin, overweeg dan een SMART-kaart te kopen.  Een soort OV kaart waar je tegoed op kunt zetten. Zo’n kaart is te koop bij het SPTC kantoor in Victoria.


Het busstation in Victori

Reizen met een (huur)auto

Als je budget het toe laat kun je ook een auto huren. Of het handig is laten we aan jou over. Het is namelijk niet echt makkelijk reizen tussen de eilanden. Als je op één eiland blijft kan het wel handig zijn.

Ook hier geldt dat het alleen mogelijk is op Mahé en Praslin. Op La Digue en alle andere eilanden zijn er geen autoverhuurbedrijven.

Degen op deze twee eilanden zijn in principe goed. Hetgeen wat je meer kopzorgen bezorgt is het rijgedrag van andere weggebruikers.

Taxi’s

Er rijden geen officiële taxi’s in de Seychellen. Ze rijden er wel, maar vaak niet op de meter en alleen op Mahé, Praslin en La Digue. Daarnaast zijn de taxi’s behoorlijk prijzig.

Auto huren

Er zijn een aantal autoverhuurbedrijven op Mahé en Praslin. Qua kosten moet je denken aan €40 tot €50 per dag voor een auto, afhankelijk van de auto en het seizoen. Op Praslin is het over het algemeen iets duurder.

TIP ♥ – om een auto te huren moet je 23 jaar zijn en een jaar je rijbewijs hebben.

Vervoer op de SeychellenJe kunt hier wel op hele mooie wegen rijden

Reizen met de ferry

Qua vervoer in de Seychellen is de boot, en met name de ferry, natuurlijk de belangrijkste optie. Iedereen die naar de Seychellen reist en meerdere eilanden wil zien stapt uiteindelijk een keer op de boot.

Dé site om tijden te checken en tickets te boeken is Seychelles Bookings

Ferry tussen hoofdeilanden

De Seychellen heeft 115 eilanden, maar de belangrijkste zijn Mahé, Praslin en La Digue. Ferry’s varen regelmatig tussen deze eilanden, maar we raden aan om je tickets tijdig te reserveren. Zeker in het hoogseizoen.

De belangrijkste routes zijn:

  • Mahe naar Praslin
  • Mahe naar La Digue
  • Praslin naar La Digue

Overige eilanden

Als je naar andere eilanden wil reizen zul je een boot moeten charteren. Dat kun je het beste lokaal doen. De ferry’s varen niet naar de kleinere eilanden. Hou er rekening mee dat boten richting andere eilanden behoorlijk prijzig zijn.

Budget voor de SeychellenDe ferry in Mahé

Binnenlandse vluchten

Als je snel wil rond reizen kun je ook een binnenlandse vlucht boeken. Air Seychelles heeft vluchten tussen Mahé en Praslin (er is geen luchthaven op La Digue). Heel erg veel zin heeft het dus niet. ook omdat de boot bijna net zo snel is.

Daarnaast zijn tickets best duur.

TIP ♥ – een retour tussen Mahé en Praslin kost zo’n €130 p.p.

Fietsen

Een leuke manier van vervoer op de Seychellen is de fiets. Met name op La Digue is dit erg populair omdat er niet heel veel wegen zijn. Ook op Mahe en Praslin evenals alle andere lokale eilanden kun je een fiets huren.

Bijna alle accommodatie verhuurt fietsen. Sommige bieden ze zelfs gratis aan. Als je een fiets wil huren moet je rekenen op ongeveer US$10 per dag.

La Digue

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU