Reisinformatie Oeganda

Oeganda is een ongerept paradijs voor iedereen die op zoek is naar wildlife en natuur. Het is minder populair dan de omliggende landen als Tanzania, maar dat is aan het veranderen. et is een van de meest diverse landen in Afrika. Er is hier echt ontzettend veel te zien en te doen. Wil jij er heen? Bereid je voor met onze tips en reisinformatie over Oeganda.

Rondreizen in Oeganda

Oeganda wordt steeds populairder. Dit is hét land om berggorilla’s te spotten, maar ook uitgestrekte landschappen, de groenste bergen, het grootste meer van Afrika, vulkanen, kraters, nationale parken en super vriendelijke mensen.

En in tegenstelling tot het populairdere Zuid-Afrika of Tanzania is het hier (nog) redelijk rustig.

Kosten

Wat je precies per dag uitgeeft in Oeganda hangt een beetje af van de manier van reizen en je eigen budget. Het is geen goedkope bestemming, maar als je goed op let hoeft het ook niet heel duur te zijn.

Een rondreis door dit land kost gemiddeld zo’n €2.500 voor 14 dagen

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina rondreis in Oeganda

BwindiDe bekende orang oetan in Bwindi National Park  

Beste reistijd Oeganda

Belangrijke reisinformatie over Oeganda is wanneer je het land het beste kunt bezoeken. Tijdens een bezoek aan Oeganda wil je zoveel mogelijk van het land kunnen bekijken. Dit maakt dat het verstandig is om de periode met hevige regenbuien zo goed mogelijk te ontwijken.

Hoewel het wordt beschouwd als een ‘year-round‘ bestemming is de beste reistijd voor Oeganda tijdens de twee droge seizoenen: december tot en met februari en van juni tot en met september.

De beste reistijd voor Oeganda is december tot en met februari en van juni tot en met september.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Oeganda

Beste reistijd voor Oeganda

Budget Oeganda

Naast informatie over de beste tijd om het land te bezoeken heeft de reisinformatie over Oeganda ook betrekking op het budget. Wat kost het reizen in Oeganda precies?

Het leven in Oeganda is niet heel duur. Voor eten en drinken en ritjes met de bus betaal je vaak niet meer dan een paar euro. Het zijn de activiteiten die het duur maken. Toegang tot het Bwindi National Park kost bijvoorbeeld al US$600 p.p (96 permits per dag)!

Reken als budget voor Oeganda op minimaal €100 p.p. per dag als je gorilla’s wil spotten

Met of zonder auto of nationale parken?

Wij krijgen vaak vragen over wat een reis door Oeganda kost. Helaas is daar niet zo makkelijk antwoord op te geven. Het ligt er namelijk aan wat je gaat doen en hoe je reist. Reizen met een huurauto zal duurder zijn en het bezoeken van nationale parken om gorilla’s te spotten drijft je budget voor Oeganda ook aardig op.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Oeganda

Lake BunyonyiLake Bunyonyi

Visum Oeganda

De belangrijkste reisinformatie over Oeganda is dat je een visum moet aanvragen. Voor een bezoek aan Oeganda dien je een visum aan te vragen. Zonder visum is het niet mogelijk om het land binnen te komen.

Toeristen die een bezoek brengen aan Oeganda hebben een zogenaamd toeristenvisum nodig. Deze kun je sinds een aantal jaar alleen nog online aanvragen. Het visum is standaard 90 dagen geldig, maar daarover zijn nogal wat onduidelijkheden.

Sinds een aantal jaar kun je het visum voor Oeganda alleen online aanvragen en niet meer bij aankomst

Neem het risico dus niet om zonder visum naar Oeganda af te reizen. Hoewel er verhalen bekend zijn van mensen die aan de grens of op het vliegveld een zogenaamd Visa On Arrival hebben geregeld is dit officieel niet meer mogelijk.

TIP ♥ – hoe dat allemaal werkt leggen we uit op onze pagina visum Oeganda

Vervoer Oeganda

In Oeganda worden verschillende vervoersmogelijkheden aangeboden, maar de twee populairste manieren om rond te reizen zijn de bus/minivan en een eigen huurauto. Bij het huren van een auto kun je nog kiezen voor een chauffeur en/of een 4×4.

Reizen met de bus/minivan

Wanneer een Oegandese stad bezoekt, zullen de zogenaamde coasters (grote minivans) je niet ontgaan! Je komt deze busjes overal in het land tegen. Deze busjes zijn iets goedkoper dan de minivans leggen meestal de kortere afstanden af. Over het algemeen geldt; hoe groter de afstand, hoe groter de bus.

Een auto huren

Heel veel reizigers gebruiken een huurauto voor het vervoer in Oeganda. Er zijn een groot aantal bedrijven die huurauto’s aanbieden. In het bijzonder in de Oegandese hoofdstad. De auto is een prima optie qua vervoer in Oeganda, aangezien de wegen steeds beter worden.

Wij raden aan een 4×4 te huren.

TIP ♥ – bekijk hier al onze tips over het vervoer in Oeganda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven