Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget voor Egypte

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 29 november, 2019

Ondanks de groeiende populariteit van Egypte als vakantieland, is het leven er relatief goedkoop. In dit artikel zoomen we in op de kosten voor verschillende activiteiten, het vervoer en bijvoorbeeld de accommodaties in het land. Zo weet je welk budget voor Egypte passend is, als je voor een reis naar dit vakantieland kiest!

TIP ♥ – neem je studentenkaart mee, als je nog studeert. Studenten krijgen op verschillende plekken korting op vertoon van hun studentenkaart.

Budget voor Egypte

Egypte is een prachtig land. Het biedt eeuwenoude piramides, schitterende stranden, leuke steden en vriendelijke locals. Daarnaast is het ook nog eens goed te betalen en niet al te groot waardoor je redelijk wat kunt zien in korte tijd.

Wat kost reizen in Egypte

Egypte is een relatief goed ontwikkeld land. Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar het land om de piramides te bezoeken, de mooiste bezienswaardigheden van hoofdstad Caïro te bewonderen, enzovoorts. Hoewel het leven er niet duur is, doe je er verstandig aan om met voldoende budget naar Egypte te reizen.

Low budget backpackers kunnen voor €25 p.p. per dag reizen. Reis je iets luxer? Reken dan op €40 p.p. per dag

Het is altijd lastig om een budget te noemen aangezien iedereen anders reist en niet hetzelfde uit wil- of kan geven. Als je altijd in dorms slaapt en street food kun je voor €25 per dag, of minder zelfs, rondreizen. Slaap je liever niet in dorms (zoals wij) en eet/reis je af en toe wat luxer? Reken dan op zo’n €40 p.p. per dag.

 • Budget backpacker  €25 per dag
 • Budget normaal  €40 per dag
 • Budget luxe  €70 per dag

Piramides van GizaDe piramides van Giza 

Kosten voor accommodatie

Een accommodatie boeken in Egypte is relatief goedkoop, hoewel het natuurlijk aan je wensen voor accommodatie ligt. Voor een privé kamer in een hostel betaal je doorgaans niet meer dan €10 tot €15 per nacht. Slaap je op een dorm? Dan betaal je vaak niet meer dan €5 per nacht. Je deelt het toilet en de douche met andere gasten van het hostel.

Niet iedere toerist vindt dit een prettige gedachte! Veel reizigers kiezen daarom voor een (budget) hotel. Ook die zijn prima te betalen. Voor een kamer in een niet al te luxe hotel betaal je vaak maar €25 per nacht. Als je luxe wil doen zit je met €50 per nacht in een goed hotel.
Voorbeeldkosten voor accommodatie:

 • Privé kamer in hostel in Cairo  €11
  • Dorm in hetzelfde hostel  €6
 • Tweepersoonskamer hotel in Cairo  €21
 • Hotelkamer in Alexandrië  €23
 • Hostel nabij Luxor  €18
 • Luxe hotel nabij Luxor  €51
 • Hotel in Hurghada (Rode Zee)  €43
 • Hostel in Hurghada (Rode Zee)  €12

Kosten per dag

Zoals je ziet liggen de kosten voor accommodatie in Egypte vrij laag. Het ligt aan je budget voor Egypte wat je hier aan wil uitgeven, maar als je niet al te gek doet spendeer je vaak niet meer dan €40 voor een goede tweepersoonskamer. Als je die kosten wil delen kom je op €20 p.p. per nacht.

Budget voor Egypte

Hotel op de boulevard van Bahad. Een van de bekendste badplaatsen in Egypte 

Kosten voor vervoer

Wanneer je korte stukken moet overbruggen, kun je voor een minibusje kiezen. Voor een rit in zo’n minibusje betaal je doorgaans niet meer dan een €1. In veel gevallen liggen de kosten hiervan niet eens boven de €0,50! Een alternatief voor deze minibusjes zijn de grotere buslijnen. Deze buslijnen rijden tussen de grote steden van Egypte en kosten eveneens relatief weinig. Zo kost de rit van Alexandria naar Siwa Oasis (10 uur) slechts €6.

Reis je liever per trein? Voor een rit per trein betaal je, net als voor de minibusjes, vaak niet meer dan een €1 tot €2. Let wel, we hebben het hierbij over de laagste klasse. Kies je voor meer comfort, dan betaal je wat meer. Dit geldt voor het traject tussen Luxor en Aswan. Op andere trajecten kunnen de prijzen voor een rit per trein iets afwijken.

Voorbeeldkosten voor vervoer:

 • Bus van Cairo naar Hurghada (Rode Zee)  €7,50
 • Bus van Cairo naar Alexandrie  €4,20
 • Cairo naar Luxor  €16,20
 • Daban naar Giza  €11,70
 • Taxi vliegveld naar Cairo  vanaf €10
 • Trein Cairo naar Alexandrie  vanaf €1,70
 • Trein Cairo naar Luxor  vanaf €2,20

Kosten per dag

Een groot voordeel van reizen in Egypte is dat het vervoer extreem goedkoop is. Het zal in ieder geval geen hele grote invloed hebben op je budget voor Egypte. De bussen en treinen zijn spotgoedkoop en in veel steden kun je vaak lopend de stad verkennen. Reken voor vervoer niet meer dan €5 per dag. Dat lijkt heel weinig, maar het is nog aan de hoge kant want je reist niet elke dag van A naar B.

Vervoer in Egypte

Kosten voor eten en drinken

Net als de accommodaties en het vervoer in Egypte, vallen ook de kosten voor het eten en drinken in dit land mee. Voor een volwaardige maaltijd met een verfrissend drankje betaal je doorgaans niet meer dan €3 tot €5. Let wel, dit geldt alleen voor de lokale restaurantjes. Wanneer je een toeristische plek bezoekt, zal de prijs voor een maaltijd al snel iets hoger liggen. 

Mocht je op z’n tijd een alcoholische versnapering wensen, dan kun je deze bij vrijwel alle restaurantjes en cafés krijgen. Houd er wel rekening mee, dat het niet gewaardeerd wordt als je alcohol in het openbaar drinkt. Neem alcoholische drankjes uit een supermarkt dus mee naar je accommodatie.

Voorbeeldkosten voor eten:

 • Falafal in budget restaurant  €1
 • Lokale sandwich met vlees op straat  €0,30 tot €0,50
 • Noodles met rijst  €0,50
 • Shawarma in restaurant  €3
 • Pizza in ‘westers’ restaurant  €4,50
 • Uitgebreide maaltijd met drinken in luxe restaurant  €8 tot €10
 • Lokaal biertje  €1,20
 • Water (0,33L)  €0,20
 • Cappuccino  €1,50

Kosten per dag

Niet alleen het vervoer is erg goedkoop in Egypte. Ook het eten is en drinken is niet duur. Het ligt aan je reisstijl en je budget voor Egypte wat je hier aan uit wil geven, maar het is al een uitdaging om meer dan €10 per dag uit te geven. Het kan duurder als je altijd in restaurants eet, maar het is wel zo leuk om af en toe buiten je comfort zone te gaan en wat nieuws te eten.

Cairo

Thee in Cairo 

Budget voor Egypte

Voor vers fruit op straat betaal je niet meer dan €0,50 

Kosten voor activiteiten

Voor de verschillende activiteiten in Egypte kunnen de kosten snel oplopen. In het bijzonder wanneer het om activiteiten gaat in de drukste, toeristische gebieden van het land in het hoogseizoen.

Denk bijvoorbeeld aan de “Valley of the Kings” bij Luxor. Aan de andere kant, een bezoek aan de piramides (Giza plateau) kost je doorgaans minder dan €10. Wanneer je een Zuid-Europees land zou bezoeken, betaal je vaak minimaal het dubbele voor de toeristische trekpleisters.

Studeer je nog? Beem je studentenkaart mee want bij veel toeristische trekpleisters in Egypte krijg je korting op vertoon van deze kaart.

Voorbeeldkosten voor activiteiten:

 • Entree Valley of the Kings  LE160 = €7,85
 • Entree Great Pyramids Of Giza  LE120 = €5,90
 • Dagtour in Cairo  vanaf €25
 • Dagtour in Luxor  vanaf €35

Kosten per dag

De kosten voor activiteiten liggen in Egypte veel lager dan andere landen. Als je dit vergelijkt met safari’s in bijv. Zuid-Afrika of meerdaagse tours in de Filipijnen vallen deze kosten best mee, hoewel het natuurlijk afhankelijk is van wat je wil doen/zien. Reken op maximaal €10 tot €15 per dag voor activiteiten. Ook omdat je niet elke dag een tour of activiteit doet.

Het Luxor 

Munteenheid

De valuta van Egypte wordt ook wel de pond genoemd. In dit geval niet te verwarren met de Britse pond. De Egyptische pond wordt meestal afgekort tot LE of EGP (Egyptian Pound). LE is een afkorting voor het Franse Livre Egyptienne.

De actuele koers van de Egyptische pond kun je vinden op xe.com

Pinnen in Egypte

Overal in Egypte kun je pinnen. Pinautomaten zijn in alle grote steden en belangrijke trekpleisters aanwezig. Pinnen kost uiteraard wel geld dus let op hoe vaak je pint.

TIP ♥ – wij raden aan om op reis altijd een creditcard mee te nemen

Kosten per dag

Je budget voor Egypte hoeft niet zo groot te zijn als je niet overmacht in extreem luxe accommodatie. Als je normaal reist en in hotels overnacht, met het openbaar vervoer reist en af en toe een tour boekt moet je op zo’n €40 tot €50 p.p. per dag rekenen. Low-budget backpackers kunnen goedkoper reizen, maar het kan ook zeker duurder als je bijvoorbeeld met een huurauto reist.

Wat wij vinden:
8.5/10

Samenvatting

Een vakantie naar Egypte hoeft bepaald niet duur te zijn! Met name de accommodaties, het vervoer tussen verschillende plaatsen of binnen een stad en het eten in Egypte zijn bijzonder goedkoop. Voor een attractie betaal je iets meer! Al zijn de prijzen voor deze attracties niet te vergelijken met de kosten die je hebt, wanneer je een bezienswaardigheid in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk bezoekt.

Meer lezen over Egypte?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU