Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Egypte

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als je aan Egypte denkt, denk je niet meteen aan Afrika. Althans, wij niet. Toch hoort dit land bij Afrika en het is zelfs een van de populairste bestemmingen van het continent. Al jaren trekt het reizigers vanuit de hele wereld. Het is in 2011 en 2013 vaak negatief in het nieuws geweest, maar die tijd is geweest. Wil jij er heen? Bereid je voor met onze tips en reisinformatie over Egypte.

Rondreizen in Egypte

Egypte is een populair vakantieland, maar het is ook een mooi en interessant land om een rondreis te maken. De indrukwekkende geschiedenis, oude ruïnes, vervallen wereldsteden, buitenaardse piramides en de mooie stranden maken dit een geweldig land om te bezoeken.

Wat is er te zien

Er is genoeg te zien in dit land. Zo kun je het bijzondere Alexandrië bezoeken. Een van de belangrijkste steden van het oude Egypte. En wat dacht je van Aboe Simbel, de bijzondere stenen figuren, uitgehakt uit de bergen.

Dan hebben we het nog niet gehad over het bekende Luxor.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina bezienswaardigheden Egypte
Piramides van GizaMisschien wel het bekendste beeld duit Egypte; de piramides 

Beste reistijd Egypte

Belangrijke reisinformatie over Egypte is wanneer je het land het beste kunt bezoeken. De beste tijd om naar Egypte te gaan verschilt per regio.

Over het algemeen kan gesteld worden dat de maanden november tot en met februari de beste reistijd voor Egypte is. Deze maanden vormen al jaren het hoogseizoen.

Buiten deze maanden om wordt het erg warm en droog in Egypte, of koelt het juist sterk af. Van juni tot en met september kan het ongekend heet worden. Wil je buiten het hoogseizoen reizen? Kijk dan naar de maanden maart, april en oktober.

Maanden waarin de temperatuur aangenaam is en je de drukte voor bent.

De beste reistijd voor Egypte zijn de maanden november tot en met april

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Egypte
beste reistijd voor Egypte

Budget Egypte

Naast informatie over de beste tijd om het land te bezoeken heeft de reisinformatie over Egypte ook betrekking op het budget. Wat kost het reizen in Egypte precies?

Het is altijd lastig om een budget te noemen, aangezien iedereen anders reist en niet hetzelfde uit wil- of kan geven. Als je altijd in dorms slaapt en street food kun je voor €25 per dag, of minder zelfs, rondreizen.

Slaap je liever niet in dorms (zoals wij) en eet/reis je af en toe wat luxer? Reken dan op zo’n €40 p.p. per dag.

Low budget backpackers kunnen voor €25 p.p. per dag reizen. Reis je iets luxer? Reken dan op €40 p.p. per dag

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Egypte

Visum Egypte

De belangrijkste reisinformatie over Egypte is dat je een visum moet aanvragen. Zonder visum kom je het land namelijk niet in. Gelukkig is het niet heel lastig om zo’n visum te regelen.

Het aanvragen van een visum is de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden. Je doet dit heel eenvoudig online! Mocht je het visum liever op een andere manier aanvragen, dan kan dit ook op het vliegveld in Egypte.

Overigens kan iedereen met een visum 30 dagen in het land blijven.

TIP ♥ – hoe dat allemaal werkt leggen we uit op onze pagina visum voor Egypte.

Vervoer Egypte

Egypte is een ontzettend groot land! Om alle hoogtepunten binnen het land te kunnen bekijken, is het verstandig om vooraf na te denken over je vervoer in Egypte. Er worden verschillende manieren aangeboden, om je van de ene naar de andere plaats te laten vervoeren.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de bus te nemen, gebruik te maken van een binnenlandse vlucht, per boot te reizen, de trein te nemen of een auto te huren.

Reizen met de bus

Egypte biedt een goed georganiseerd netwerk van openbaar vervoer. Bussen spelen een belangrijke rol binnen het vervoer in Egypte. De bussen zijn comfortabel en komen op tal van verschillende mooie plekken.

Hou er wel rekening mee dat bussen niet heel snel zijn

Er rijden verschillende bussen rond in Egypte variërend van kleine bussen die in alleen in steden rijden tot de grotere luxe bussen die de langere afstanden afleggen. De bussen die lange afstanden afleggen zijn vaak goede bussen met airco en genoeg beenruimte.

Een auto huren

Een auto huren is de beste manier van vervoer in Egypte. Je kunt gaan en staan waar je wilt, de verschillende bezienswaardigheden in het land bezoeken, enzovoorts. Het is wel wat anders rijden dan in Nederland, maar het is te doen.

TIP ♥ – bekijk hier al onze tips over het vervoer in Egypte
Sinai vervoerTraditioneel vervoer

Meer lezen over Egypte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU