Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer in Egypte

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 6 januari, 2023

Egypte is een ontzettend groot land! Om alle hoogtepunten binnen het land te kunnen bekijken, is het verstandig om vooraf na te denken over je vervoer in Egypte. Er zijn verschillende manieren om je door het land te bewegen. In dit artikel vertellen we je hier meer over. Voordat je gaat: hou er rekening mee dat je een visum nodig hebt om door Egypte te mogen reizen.

Op deze pagina vind je meer informatie over;

Vervoer in Egypte

Over het algemeen is het vervoer in Egypte goed geregeld! Er worden verschillende manieren aangeboden, om je van de ene naar de andere plaats te laten vervoeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de bus te nemen, gebruik te maken van een binnenlandse vlucht, per boot te reizen, de trein te nemen of een auto te huren.

Het voordeel aan een auto huren is dat je hierbij de meeste vrijheid hebt. Niet iedereen vindt het echter even plezierig om in het buitenland te rijden. De manier van rijden is in Egypte duidelijk anders, dan in Nederland of België.

AqabatHet is misschien niet je ding, zelf rijden is wel heel gaaf!

Met de bus

Egypte biedt een goed georganiseerd netwerk van openbaar vervoer. Bussen spelen een belangrijke rol binnen het vervoer in Egypte. De bussen zijn comfortabel en komen op tal van verschillende plekken.

Hou er wel rekening mee dat bussen niet heel snel zijn.

Er rijden verschillende bussen rond in Egypte variërend van kleine bussen die in alleen in steden rijden tot de grotere luxe bussen die de langere afstanden afleggen. De bussen die lange afstanden afleggen zijn vaak goede bussen met airco en genoeg beenruimte.

De kleinere bussen, of minivans, die korte afstanden afleggen zijn sneller, maar vaak ook niet zo comfortabel.

Tickets boeken

Je hoeft tickets niet per se van tevoren te boeken. Het kan wel als je zeker wil zijn van je plek, maar je kunt ook op het busstation zelf een ticket halen. Op populaire routes en bij bekende plekken is het wel handig om vooraf te reserveren.

Kosten

Wat je betaalt voor een route is natuurlijk afhankelijk van de reis die je aflegt. Het is niet heel duur. Zo kost de route tussen Cairo en Luxor 215 Egyptische Pond. Dat is ongeveer €10.

TIP ♥ – de op de website GoBus kun je routes en prijzen nakijken en tickets boeken.

Vervoer in EgypteDit soort busjes rijden overal

Met de trein

Een alternatief voor de bus, is de trein! Houd er hierbij rekening mee dat de trein veel minder comfortabel en modern is dan de bussen in het land. Daarbij zijn de bussen veel goedkoper dan treintickets. De trein is niet zo belangrijk meer in het vervoer in Egypte.

De sporen zijn hier nog aangelegd door de Britten en dat is al even geleden. Dat merk je ook terug in het comfort van de treinritten. Voordeel is wel dat de trein vrij rap is en dat deze naar alle grote steden rijdt.

Eigenlijk zijn er maar twee belangrijke routes. Die tussen Cairo–Alexandria en Cairo–Aswan. Voor de overige routes zijn bussen vaak een beter en goedkoper alternatief.

Klassen

In de trein zijn er verschillende klassen net zoals wij in Nederland hebben. Daarnaast hebben ze sleeper opties, waar je kunt overnachten in de trein.

Met de auto

Een auto huren is de beste manier van vervoer in Egypte. Je kunt gaan en staan waar je wilt, de verschillende bezienswaardigheden in het land bezoeken, enzovoorts. Het is wel wat anders rijden dan in Nederland, maar het is te doen.

‘s Nachts rijden in Egypte wordt afgeraden.

Een auto huren

In de verschillende grote steden van Egypte vind je verhuurbedrijven. Dit zijn bedrijven die je ook in Europa vindt! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Europcar en Avis. We raden af om een auto te huren bij een lokale partij omdat dit niet altijd goed gaat.<

Je kunt je auto het beste online huren.

Kosten

De kosten voor het huren van een auto zijn afhankelijk van het seizoen waarin je reist en het aantal dagen dat je een auto huurt. Een auto huren is niet heel goedkoop. Denk aan zo’n €35 tot €40 per dag.

TIP ♥ – bij RentalCars kun je voordelig auto’s huren!

Regels

Houd er rekening mee dat je voor het huren van een auto een internationaal rijbewijs nodig hebt. Je kunt een internationaal rijbewijs eenvoudig online aanvragen via de ANWB en kost €18,95.

Taxi huren

Mocht je liever niet zelf rijden maar wel met de auto vervoerd willen worden, dan kun je ook een taxi nemen. Taxi’s zijn er voldoende in de grote steden van Egypte. Taxi’s zijn niet voorzien van een meter, waardoor het belangrijk is om vooraf een prijs af te spreken.

Reizen met het vliegtuig

Een laatste mogelijkheid om door Egypte te reizen, is het gebruik van een binnenlandse vlucht. Door voor een binnenlandse vlucht te kiezen, kom je snel van de ene naar de andere grote stad. Daarbij zijn deze vluchten vaak comfortabeler dan lange busreizen!

In het bijzonder, wanneer het erg warm is in Egypte. Voor binnenlandse vluchten kun je gebruik maken van de diensten van Egypt Air. Deze luchtvaartmaatschappij verzorgt het grootste aantal binnenlandse vluchten.

Kosten

Binnenlandse vluchten in Egypte zijn vaak niet goedkoop. Zo worden er nauwelijks kortingen aangeboden en zijn vluchten doorgaans snel vol. Houd hier rekening mee en boek je vlucht ruim voor vertrek.

vliegtickets egypte

Meer lezen over Egypte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU