Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Egypte

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Egypte is een van de meest bezochte landen in Afrika. Het is een populaire vakantiebestemming en de bezienswaardigheden zijn bekend over de hele wereld. Alexandrië of Luxor zijn wereldberoemd, maar er is natuurlijk nog veel meer te doen. Wij delen daarom de mooiste bezienswaardigheden van Egypte.

Bezienswaardigheden van Egypte

Egypte is een bijzondere bestemming. Het land is qua cultuur en geschiedenis misschien wel de beste bestemming in Afrika en ook qua stranden en natuur mag het land er zijn. Helaas is het land de laatste jaren vaak negatief in het nieuws geweest waardoor reizigers weg bleven.

Gelukkig zijn de spanningen in het land de laatste jaren verdwenen en komen reizigers weer graag naar dit indrukwekkende land, want Egypte is een must-see bestemming voor iedereen. Ongeacht je interesses.

Je kunt in één dag eeuwenoude piramides bezoeken en daarna relaxen op het strand. Je kunt op een kameel de woestijn ontdekken of met een quad de hoogste duinen bedwingen. De bezienswaardigheden van Egypte vallen bij nagenoeg elke reiziger in de smaak.

Wat is er te zien

Bij Egypte denken de meeste mensen aan een all-inclusive vakantie aan de zee, maar er is hier veel meer te doen. We noemden al Alexandrië en Luxor. Twee grootheden in de recente geschiedenis, maar wat denk je van de wereldberoemde piramides van Gizeh.

Het land is een openlucht museum met indrukwekkende culturele hoogtepunten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kust waar je heerlijk kunt ontspannen na een rondreis. Kortom, de bezienswaardigheden van Egypte zorgen voor een onvergetelijke reis.

Piramides van Gizeh

Een reis naar Egypte is niet compleet zonder een bezoek aan de piramides van Gizeh. Het is de bekendste highlight van Egypte en dat is niet verwonderlijk. Het is een plek die iedereen een keer gezien moet hebben en die een onuitwisbare indruk achter laat. In totaal vind je hier 3 piramides en het is […]

Piramide van Cheops

Als je aan Egypte denkt, denk je waarschijnlijk aan de prachtige zandstranden, het helderblauwe water én de wereldberoemde piramides. Misschien ken je ‘m wel, de Piramide van Cheops. Het is de bekendste piramide van Gizeh, een van de grootste piramides ter wereld, één van de 7 Klassieke Wereldwonderen.

Aboe Simbel

Bij een vakantie naar Egypte denkt, denk je waarschijnlijk aan een mooie strandbestemming aan de kust. Als je meer geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het land kun je ook het indrukwekkende Alexandrië of de Piramide van Cheops bekijken. Of het indrukwekkende Aboe Simbel!

Alexandrië

Alexandrië is een stad met een rijk verleden. Ooit was dit het centrum van de wereld; gesticht door Alexandrië de Grote en thuis van Cleopatra. Alle ingrediënten om een prominente rol te spelen in de moderne wereld. Niets is minder waar. Hoewel de stad zeker een bezoek waard is, zeker voor liefhebbers van het oude Egypte, is het al lang niet meer de belangrijke stad die het ooit was.

Cairo

Hoe je het ook wendt of keert, Cairo heeft talloze bezienswaardigheden die een bezoek aan deze stad de moeite waard maken. Als je eenmaal gewend bent aan de drukte en de chaos om je heen, zul je dit bezoek ongetwijfeld waarderen.

Luxor

Vroeger was Luxor de hoofdstad van het Egyptische rijk. Het is net als vele andere steden in Egypte een mooie bestemming als je geïnteresseerd bent in het oude rijk. Je vindt hier namelijk graftombes van oude farao’s, mummies van belangrijke personen uit de geschiedenis, eeuwenoude tempels, opgravingen en musea. Luxor wordt daarom ook wel eens een openluchtmuseum genoemd.

Sinaï

Sinaï heeft als gebied voor iedereen wat te bieden. Als je meer avontuurlijk bent aangelegd en echt op zoek bent naar een unieke ervaring kun je in Noord- Sinaï terecht voor een mooie reis door de woestijn. Hierbij leer je de lokale bevolking kennen en zie je de mooiste sterrenhemel die je je maar kunt voorstellen.

Meer lezen over Egypte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU