Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum voor Egypte

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 4

Bijgewerkt op 15 december, 2023

Voor je aan een vakantie naar Egypte mag beginnen, dien je een visum aan te vragen. Het aanvragen van een visum is de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden. Je doet dit heel eenvoudig online! Mocht je het visum liever op een andere manier aanvragen, dan kan dit ook op het vliegveld in Egypte.

Visum voor Egypte

Om naar Egypte te mogen reizen, ben je verplicht om een visum voor Egypte aan te vragen. Met een visum kun je dertig dagen in het land verblijven. Je hebt bij de aanvraag van een visum de keuze uit een ‘Single‘- en ‘Multiple Entry‘-visum.

Het verschil zit hierbij in het aantal keer dat je het land binnen kunt komen in een periode van drie maanden. Houd er hierbij rekening mee, dat een ‘Multiple Entry‘-visum aanzienlijk duurder is dan een ‘Single‘-visum.

Je kunt het visum voor Egypte ook bij het vliegveld in Egypte of online via de officiële website regelen. Laatstgenoemde is echter nog niet helemaal betrouwbaar.

Iedereen heeft voor een bezoek aan Egypte een visum nodig. Ook kinderen.

Er zijn verschillende manieren om het visum voor Egypte te regelen;

Visum aanvragen op het vliegveld

Een visum voor Egypte vooraf online aanvragen heeft niet alleen voordelen. Hier zitten ook enkele nadelen aan. Vaak kost het meer omdat je servicekosten betaald. Zoek vooraf goed uit, of de door jou gekozen organisatie een goede reputatie heeft.

Je kunt er ook voor kiezen om het visum op het vliegveld te regelen. Dat is niet zo heel ingewikkeld.

Zo regel je het

Ga bij aankomst in Cairo op zoek naar het loket om een Visa on Arrival aan te vragen. Als je het niet kunt vinden, en die kans is erg groot aangezien er geen duidelijke aanwijzingen staan, kun je het vragen aan het personeel. Je kunt ook op zoek gaan naar een lange rij.

Je wacht tot je aan de beurt bent, beantwoord netjes de vragen van de douanebeambte, betaald US$25 (of in Euro’s) en je hebt je visum binnen.

TIP ♥ – je hebt te allen tijde een retourvlucht nodig en paspoort dat 6 maanden geldig is + een boeking van een hotel
Visum voor Egypte

Bij een Nederlandse visumpartij

Als je niet op het vliegveld wilt wachten op je visum of niet het risico wil lopen dat je daar staat en geen visum voor Egypte krijgt (die kans is overigens klein), kun je het ook regelen via een Nederlandse visumpartij.

Als je Googled op ‘Visum voor Egypte aanvragen‘, heb je binnen een seconde meer dan genoeg partijen die voor jou je visum kunnen regelen. Voordeel; je hoeft het zelf niet te doen en je hebt gegarandeerd een visum. Nadeel; het is duurder (reken op zo’n €35)

Zelf online regelen

Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te regelen. Dit kan via de website van de overheid: Egypt Evisa. Helaas zijn er nogal wat klachten over deze website. Soms geeft de website foutmeldingen en ze zijn slecht te bereiken.

Als je het visum op deze manier wil regelen is dat uiteraard op eigen risico.

Wat heb je nodig

Ongeacht waar je je visum aanvraagt, heb je een aantal dingen nodig. De belangrijkste daarvan zijn;

 • paspoort dat nog 8 maanden geldig is bij aankomst;
 • beknopt overzicht van je (rond)reis;
 • retour- of doorreisticket;
 • hotelreservering van je eerste overnachting (of meerdere);


TIP ♥ – bij een zakenreis naar Egypte heb je een speciaal zakenvisum nodig

Visum voor kinderen

Het is sinds 2012 niet meer mogelijk om kinderen op je eigen visum bij te laten schrijven. Zij moeten dus een eigen visum hebben, wanneer je met de kinderen naar Egypte reist. Om dit visum aan te kunnen vragen hebben kinderen een eigen paspoort nodig.

Houd hier rekening mee, als je deze nog niet hebt aangevraagd. Het aanvragen van een paspoort voor kinderen kan enkele weken in beslag nemen.

Meer lezen over Egypte?

4 comments

 1. Debby van Elzakker

  Ik en mijn vriend gaan op vakantie naar Egypte Hurghada.
  Wij vliegen vanaf schiphol in Amsterdam en dan met een tussenstop in Marsa Alam hoe moeten wij een visum aanvragen en welke visum je hebt meerdere soorten kun je me hierin helpen alstublieft.
  Wij gaan weg van 8 juni tot en met 17 juni 2023 ik hoor graag van u

 2. Naima

  Ik heb Marokkaanse paspoort
  ik heb Nederlandse verblijf-vergunning hoe regel ik dat om het visum krijgen?
  kunnen jullie wat voor mijn betekenen het is spoed.
  Vriendelijke groet,
  Naima

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Naima,

   hier hebben we helaas geen ervaring mee. Dit kun je het beste navragen bij de ambassade.

   Happy travels,
   Ties

  2. Naima

   Hallo Naima,
   Ik heb ook hetzelfde probleem met mijn partner. Hij heeft langer dan een maand geleden een visum aangevraagd bij de Egyptische ambassade te Den Haag en tot op heden nog geen visum. Onze vlucht gaat donderdag!! Heb je al een visum aangevraagd ? Want dat moet je doen! Houdt er rekening mee dat het langer dan een maand duurt..
   Ik hoop dat het je allemaal lukt.
   Groetjes
   Naima ( toevallig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU