Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Overnachten Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Het overnachten Venezuela komt in alle soorten en maten. Er zijn meer budget en ‘normale’ hotels dan resorts. Over het algemeen hoe je niet te reserveren voor accommodatie behalve in het hoogseizoen (juli en augustus). Voor een gemiddeld hotel op een toeristische plek betaal je zo’n €25. Op deze pagina geven we je handige tips en nuttige informatie over het overnachten Venezuela met tips over onder andere:

Overnachten Venezuela

In grotere steden als Caracas vind je over het algemeen de meeste accommodatie. Dat hoeft niet meteen de beste te zijn. Houd er rekening mee dat de grotere steden en toeristische gebieden vaak duurder zijn, even als bekende bezienswaardigheden

De kosten voor een overnachting is afhankelijk van je eigen wensen. Door de hyperinflatie kun je op dit moment al overnachten voor minder dan een euro. En dan slaap je in een sterren-hotel. Voor de inflatie kostte een budget accommodatie je ongeveer €10 per nacht.

LET OP – door de hyperinflatie zijn de prijzen extreem laag. Voor $10 per dag kun je leven als een god. Dat maakt de situatie in Venezuela echter ook onstabiel en gevaarlijk.

Hoogseizoen

Tijdens het hoogseizoen (december tot en met maart) en nationale feestdagen is het verstandig om vooraf te reserveren.

Prijzen kunnen in die periode makkelijk met 40% verhoogd worden.

Overnachten Brazilie

Bij overnachten Venezuela krijg je vaak ontbijt

Posada Venezuela

Houd er rekening mee dat ze in Venezuela nagenoeg GEEN hostels hebben. Als je toch tegen lagere prijzen wilt overnachten ben je aangewezen op de posada’s. Dit zijn kleine, door familie-gerunde, guesthouses. Wij vinden ze iets gezelliger dan een hotel omdat het personeel meer oog voor je heeft.

TIP ♥ – hotels boek je soms goedkoper bij Booking.com dan in het hotel zelf!

In de meeste posada’s kost een overnachting niet meer dan €20 per nacht. De prijzen zijn dus wel te vergelijken met die van een hostel. Toch zijn er ook ‘duurdere’ posada’s die qua faciliteiten op een hotel lijken, maar de gemoedelijke sfeer van een guesthouse hebben.

Handige tips

  • Venezuele heeft accommodate voor elk budget, zeker bij toeristische attracties
  • Vaak kun je bij veel accommodatie je was laten doen. Wel zo makkelijk op reis
  • Vraag eerst of je de kamer mag zien voordat je het daadwerkelijk boekt
  • Vaak kun je NIET met creditcard betalen, ook al staat dat er wel
  • Reserveren via internet is lastig, probeer daarom van tevoren te bellen

Campamentos Venezuela

Een ander bekend fenomeen bij het overnachten Venezuela zijn de Campamentos. Niet te verwarren met de campings (die er wel zijn in Venezuela). Campamentos zijn er alleen in verlaten gebieden dus let op je veiligheid! Het kan van alles zijn. Van roestige oude huisjes tot schitterende lodges in de natuur.  Omdat ze zo afgelegen liggen vind je hier vaak ook meer faciliteiten zoals een zwembad of een restaurant.

TIP ♥ – een creditcard wordt vaak NIET geaccepteerd, ook al staat er van wel. Neem daarom genoeg cash mee om onaangename verrassingen te voorkomen.

Eerste nacht

Moet je nu wel of niet reserveren? Wij reserveren zelf zo weinig mogelijk omdat we liever vrij zijn in ons reisschema. Wat we wel doen is de eerste nacht reserveren. Zo hoef je na aankomst nooit te zoeken naar accommodatie.

Meer lezen over Venezuela?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.