Hoofdmenu
reis expert header

Overnachten Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Overnachten in Bolivia is goed geregeld. Over het algemeen heb je een goede prijs/kwaliteitsverhouding, sterker nog; accommodatie in Bolivia behoort tot de goedkoopste in Zuid-Amerika. In de grotere steden vindt je een breed scala aan plaatsen om te verblijven, van top-end hotels tot budget opties. Op deze pagina vertellen we alles over het overnachten Bolivia.

Overnachten Bolivia

Bij belangrijke bezienswaardigheden gaat de prijs iets omhoog tijdens het hoogseizoen dat loopt van juli tot en met augustus. Daarnaast betaal je aan de kust altijd iets meer dan in het binnenland. Reserveren is vaak niet nodig behalve tijdens het hoogseizoen of nationale feestdagen.

Ook bij bekende steden, me name Santa Cruz, is de prijs iets hoger. In kleinere steden heb je meer budget opties, zeker op plekken als  Coroico en Copacabana.

TIP ♥ – de goedkoopste accommodatie vind je vaak rond het bussation

Qua overnachten Bolivia heb je de keuze uit hotels, hostels, residencial en alojamiento. De beste opties zijn vaak het hotel en hostels. Sommige kleine, goedkopere hotels worden ook aangeduid als hostales, alojamientos of residenciales.

Op de pagina Overnachten Chili vind je daar meer over.

Prijzen

Prijzen voor accommodatie variëren. Op de ene plek krijg je voor €15 per nacht een gigantische kamer voorzien van alle luxe terwijl je ergens anders wordt weggestopt in een bezemkast. La Paz is de duurste stad om te slapen. Budget opties kosten €25 per nacht. In andere delen van het land kun je voor zo’n €15 tot €20 per nacht wel wat vinden.

hostel bolivia

Hotel Bolivia

Hotels in Bolivia zijn overal te vinden in alle soorten en maten. De kwaliteit verschilt enorm in verschillende regio’s. Reserveren is vaak niet nodig tenzij je zeker wil zijn van een hotel. Hotels vind je vrij makkelijk omdat ze meestal borden aan de muur hebben. Vraag altijd of je de kamer mag zien voordat je hem boekt. Soms beloven ze dingen als warm water die er uiteindelijk niet blijken te zijn.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat de goedkopere opties vaak geen warm water hebben.

Je kunt vaak afdingen op prijzen, behalve in het hoogseizoen. Onthoud de zin ‘tiene un cuarto más barato?’ (‘heeft u een goedkopere kamer?’). Prijzen worden vaak aangegeven per persoon. Het komt vaak voor dat je voor een eenpersoonskamers net zo veel of iets minder te betalen als een tweepersoonskamer.

Kamperen Bolivia

Ben je op zoek naar een unieke ervaring? Ga dan kamperen in Bolivia! Er zijn maar weinig reizigers die de moeite nemen om te willen kamperen in Bolivia, tenzij ze de wildernis verkennen. Je kunt bijna overal kamperen, behalve in de steden uiteraard. Meestal is het gratis. 

TIP ♥ – kampeerspullen hoef je niet in je koffer of backpack te stoppen. Vaak kun je dit huren in steden als La Paz.

Houd er rekening mee dat het in de bergen erg koud kan worden ’s nachts. Dichterbij de kust heb je meer last van muggen. Sluit je tent dus goed af. De echte fanatiekelingen kunnen ook in het regenwoud ‘kamperen’. Vaak wordt dit gedaan in combinatie met tours. Je krijgt dan een hangmat met klamboe en een dekzeil de regen buiten moet houden. Bijzondere ervaring!

Eerste nacht

Moet je nu wel of niet reserveren? Wij reserveren zelf zo weinig mogelijk omdat we liever vrij zijn in ons reisschema. Wat we wel doen is de eerste nacht reserveren.

Zo hoef je na aankomst nooit te zoeken naar accommodatie. Dat scheelt een hoop stress en sjouwen met koffers.

Hostel Bolivia

Hostels zijn lang een beetje het ondergeschoven kindje geweest qua overnachten Bolivia. Dit kwam vooral door dehostales, alojamientos en residenciales. De laatste jaren neemt het aantal hostels langzaam toe. Veel van de hostels zijn afgesloten bij sites als booking.com of hostelworld.com. Relatief weinig hostels hebben slaapzalen (dorms) of traditionele hostel faciliteiten zoals gemeenschappelijke keukens. Hierdoor wijken veel reizigers uit naar hotels.

Meer lezen over Bolivia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU