Hoofdmenu
reis expert header

Overnachten Argentinië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 maart, 2020

Accommodatie in Argentinië loopt uiteen van campings en jeugdherbergen tot aan fabelachtig luxe estancias (ranches) en mooie hotels met alle denkbare faciliteiten. Tussen deze uitersten vind je een hele reeks andere accommodatie zoals charmante oude koloniale huizen. Het overnachten Argentinië kan dus in alle soorten en maten.

Overnachten Argentinië

De prijzen voor overnachten Argentinië variëren heel erg, afhankelijk van waar je bent in het land. Plekken als Buenos Aires en Patagonië zijn vaak duurdere plekken. De prijzen zijn hier sterk gestegen in de afgelopen jaren. De minder bezochte gebieden bieden minder variatie, maar wel goedkopere accommodatie.

Solo reizigers met een beperkt budget die op zoek zijn naar meer privacy zijn wellicht beter af in een jeugdherberg dan de vaak duurdere hostels. Bij het overnachten Argentinië kun je soms kortingen afdingen, vooral als je voor een langere periode blijft. Houd er rekening mee dat belastingen vaak niet zijn inbegrepen in de prijzen, en dat sommige accommodatie prijzen Amerikaanse Dollars plaatsen in plaat van pesos.

TIP ♥ – een dorm (gedeelde slaapkamer) in een hostel kost je zo’m €6 per nacht. Een prive kamer gaat a snel naar de €12 per nacht.

Hoogseizoen

Tijdens het hoogseizoen (november tot en met februari en juli) en nationale feestdagen is het verstandig om vooraf te reserveren. Prijzen kunnen in die periode makkelijk twee keer zo hoog worden en reserveren kan geen kwaad.

overnachten argentinie

Een hotel in de omgeving van Bariloche

Hotel Argentinië

De meeste steden in Argentinië hebben altijd wel een hotel. Verwacht er niet te veel van. Als je een iets kleiner budget hebt, kun je misschien beter naar een hostel, waarvan de meeste een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben voor privé-kamers.

TIP ♥ – een hotel boek je voor zo’n 450 Argentijnse Peso, ongeveer €27

Als je budget iets groter is, zijn posadas en bed and breakfasts een betere optie. Deze zijn de laatste jaren enorm in aantallen gestegen in Argentinië. Beide bieden iets meer faciliteiten en meer luxe hoewel dat niet altijd zo hoeft te zijn.

Hostel Brazilië

Hostels zijn een veel gebruikte optie qua overnachten Argentinië. Ze staan bekend als albergues juveniles of albergues de la juventud. Albergues worden overigens meer gebruikt om kamers per uur te verhuren. En dat is niet om gezellig te lunchen. Er zijn ontelbaar veel hostels in Argentinië die allemaal kwalitatieve kamers bieden, zeker in Buenos Aires, Mendoza, Patagonië en Salta.

TIP ♥ – voor goede hostels kun je kijken bij HoLa

Hostels beschikken vaak over slaapzalen (dorms) en tweepersoonskamers die vaak een eigen badkamer hebben. Faciliteiten variëren ook, van bijna niets tot luxe zwembaden, WiFi, wasmachines, kabel-tv en een terras met barbecue. Voor een hostel betaal je ongeveer 80-100 Argentijnse Peso voor een dorm, het dubbele voor een eigen kamer.

Eerste nacht

Moet je nu wel of niet reserveren? Wij reserveren zelf zo weinig mogelijk omdat we liever vrij zijn in ons reisschema. Wat we wel doen is deeerste nacht reserveren.

Zo hoef je na aankomst nooit te zoeken naar accommodatie. Dat scheelt een hoop stress en sjouwen met koffers

Je kunt ook huisjes huren

Estancias Argentinië

Een heel andere en leuke ervaring voor voor overnachten Argentinië is een estancia (een soort ranch). Gasten verblijven meestal in de casco, een boerderij, eenvoudig familie thuis of juist een kasteel-achtige woning. Estancias worden bijna altijd gerund door een familie. Het is over het algemeen luxe ingericht en een verblijf is een mini-vakantie op zich.

TIP ♥ – het is niet goedkoop. Je betaald soms wel €300 per dag, inclusiefvier maaltijden en activiteiten zoals paardrijden of zwemmen.

Het leuke aan een estancia is dat de eigenaren veel lokale activiteiten aanbieden. Zo kun je in de ene estancia vee hoeden terwijl je bij de andere wijn kunt proeven in Mendoza. De meeste estancia kun je online boeken. Je kunt ook naar binnen lopen en vragen of ze plek hebben.

Camping Argentinië

Er zijn genoeg plekken waar je kunt kamperen in Argentinië. De meeste steden en dorpen hebben zelfs een eigen gemeentelijke campings. Bij de belangrijkste badplaatsen, zijn er meestal veel campings met goede faciliteiten. Sommige campings zijn mooi, maar de meeste lijken meer op een parkeerplaats voor 4WD’s.

Gelukkig zijn er ook goede campings met goede faciliteiten. Bijna alle campings hebben douches, elektriciteit en barbecue-faciliteiten. Een camping met beperkte faciliteiten wordt aangeduid als een camping libre. De prijs per nacht varieert van plaats tot plaats, maar verwacht prijzen van zo’n €25 tot €65 per persoon.

Meer lezen over Argentinië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU