Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Auto huren Curacao

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 3 februari, 2023

Vakantiegangers die wat meer van het eiland willen zien dan hun strandbedje en de beach bar doen er verstandig aan om een auto te huren. Dit eilandje is namelijk makkelijk te verkennen met de auto. Met een auto heb je immers de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Wil je een auto huren in Curacao? Check dan onze tips!

Auto huren in Curacao

Een auto huren in Curacao is niet noodzakelijk, maar wel handig. Zeker als je van plan bent om veel van het eiland te ontdekken. Er rijden wel bussen in Curacao, maar die worden nauwelijks gebruikt door vakantiegangers.

Daarnaast is een auto huren Curacao ook niet heel lastig. Wij delen graag onze tips!

Vind hier gelijk de beste deals

Auto's in Curacao

Een auto huren in Curacao is zo gedaan!

Wat kost een huurauto?

De kosten om een auto te huren in Curacao liggen niet zo heel hoog, hoewel dat natuurlijk afhankelijk is factoren als het seizoen, het aantal personen en de auto zelf. Een auto huren in Curacao is logischerwijs duurder in het hoogseizoen.

TIP ♥ – reken op ongeveer €300 per week (€42 per dag) voor een kleine auto. Dit is van zaterdag tot zaterdag incl. verzekeringen

Uiteraard is het duurder als je van ‘weekend tot weekend‘ huurt omdat dit een populaire periode is. Veel vakantiegangers komen immers op zaterdag of zondag aan en vertrekken ook weer op zaterdag of zondag.

Daarnaast zijn december en februari extra duur omdat dit populaire maanden zijn.

Kleine of grote auto?

Dat is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist. Je hebt geen 4×4 nodig en met 4 personen kun je makkelijk in een kleine auto. De meeste auto’s zijn geschikt voor 4 personen.

Kosten voor benzine

Alle prijzen voor het huren van een auto die je op de website ziet is natuurlijk zonder benzine. Benzine is relatief goedkoop op Curacao, het kost ongeveer €0,85 per liter (Aug. 2018). Als je moet tanken, moet je eerst naar het loket bij het tankstation om te betalen.

Je geeft door hoeveel benzine je wilt hebben en het pompnummer. Bij de meeste tankstations kun je pinnen of je creditcard gebruiken, maar cash kan geen kwaad.

TIP ♥ – bij sommige benzinestations staat personeel klaar om je auto vol te gooien.

Hoe zit het met verzekering?

Dat verschilt een beetje per bedrijf. Als je een auto huurt in Curacao op het moment dat je aan komt zullen de regels vaak anders zijn. We raden daarom aan om een auto te huren als je nog in Nederland bent bij een gerenommeerd verhuurbedrijf (daarover later meer).

Bij de meeste bekende verhuurbedrijven huur je een auto inclusief WA/BA verzekering. Dit is wel conform de regelgeving van Curacao. De auto is verzekerd tegen schade aan de huurauto en diefstal. Je hoeft dan geen aparte verzekering af te sluiten in Curacao zelf.

TIP ♥ – controleer ten alle tijden de huurvoorwaarde!

Auto huren in Curacao

De kosten voor het huren van een auto in Curacao

Hoe huur je een auto?

Een auto huren in Curacao is niet zo heel lastig. Je hebt in principe twee opties. Je kunt het alvast online in Nederland regelen of bij aankomst in Curacao. Het heeft beide zijn voor- en nadelen.

Auto huren online

De makkelijkste en beste manier om een auto te huren is online. Er zijn ontelbaar veel websites waar je auto’s kunt huren en alle grote bedrijven zoals Hertz, Sixt of Budget.

Waar je je auto huurt is natuurlijk aan jezelf. Als wij een auto huren op reis doen we dat altijd bij RentalCars. Zij zijn de grootste vergelijken en vergelijken alle huurprijzen.

TIP ♥ – je kunt er voor kiezen om de auto op te pikken bij het vliegveld, maar je kunt de huurauto ook laten afleveren bij je accommodatie.

Voordeel

Het grootste voordeel is dat je weet ‘wat je in huis haalt’. Je hebt voor vertrek alles al geregeld en zodra je aankomt, kun je bij het vliegveld (of andere locatie) je auto ophalen en vertrekken.

Je hebt dan geen onaangename verrassingen. Daarnaast heb je vaak een Nederlands contactpersoon en assistentie.

Auto huren in Curacao

Je kunt ook een auto huren in Curacao op het moment dat je aankomt in Willemstad. Dit kan goedkoper zijn, zeker als je buiten het seizoen reist. De grootste risico’s van een auto huren bij aankomst is bijvoorbeeld dat er geen beschikbare huurauto’s zijn, voorwaarde niet reëel zijn (borg, verzekeringen etc.) of auto’s verouderd zijn.

TIP ♥ – vrijwel alle autoverhuurders hanteren een minimum leeftijd van 23 jaar

Voordeel

Het voordeel van ter plekken een auto huren is dat het geld kan schelen omdat je makkelijker kunt onderhandelen over de prijs. Dat is bij online verhuurbedrijven vaak niet mogelijk.

Nederlands rijbewijs

Ga je een auto huren in Curacao? Dan heb je aan je Nederlandse rijbewijs voldoende. Je hoeft dus geen internationaal rijbewijs aan te vragen.

Queen Emma Bridge in Curacao

Een belangrijk verbindingspunt op Curacao is de Queen Emma Bridge

Hoe zijn de wegen

Een van de redenen dat een auto huren in Curacao zo populair is, is vanwege de wegen. Die zijn namelijk goed. Erg smal, maar prima om het eiland te verkennen. Verdwalen zul je niet op[ Curacao aangezien er maar een paar grote wegen zijn.

De belangrijkste zijn;

  • Weg naar Westpunt
  • Weg naar Bullenbaai
  • Schottegaweg

De locals op Curacao rijden wat anders dan in Nederland, maar over het algemeen heb je daar geen hinder van. Er gelden hier dezelfde verkeersregels als in Nederland met als belangrijkste dat ze rechts rijden, verkeer van rechts voorrang heeft en dat je niet mag drinken of mobiele telefoons mag gebruiken.

De maximumsnelheid is hier gelijk de levensstijl in de Caribbean. Je mag hier namelijk maximaal 80km/h op autowegen en 40km/h binnen de bebouwde kom.

Ties: “Laat tijdens het parkeren niets zichtbaar achter in je huurauto. Diefstal komt voor. Er zijn een aantal betaald parkeren parkeergelegenheden op het eiland, maar de meest zijn zonder toezicht.”

Check hier alle verkeersregels in Curacao

Meer lezen over Curaçao?

2 comments

  1. Truus Ooteman

    Bedankt voor u informatie.
    Veel ideeën opgedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU