Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Aruba

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Een van de voordelen van reizen naar Aruba is dat het eigelijk altijd mooi weer is. Althans, het is het hele jaar door lekker warm. De beste reistijd voor Aruba is daarom afhankelijk van wat je precies wil doen op vakantie. Daarom delen wij hier onze tips.

Beste reistijd voor Aruba

Aangezien het het hele jaar door aangenaam warm is, is er niet echt een beste tijd om Aruba te bezoeken. Het is ook de reden dat dit zo’n populair vakantieland is. Je hebt hier bijna altijd zon. Hetzelfde geldt voor Curacao of St. Maarten.

De maanden december tot en met april vormen, ondanks dat er iets meer regen valt, de beste reistijd voor Aruba.

Echter, door internationale vakanties zijn juni tot en met augustus ook altijd druk.


Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 29 29 30 30 31 32 32 32 31 31 30 29
Regen (mm) 60 25 25 15 20 45 70 80 105 125 145 85

Groen = beste maanden
Oranje = piekmaanden

De seizoenen van Aruba

Het is lastig om over seizoenen te praten aangezien er geen typische seizoenen te onderscheiden zijn zoals wij die kennen. Er is geen winter of herfst. Er valt wel een regen- en droog seizoen te onderscheiden.

Naast het regenseizoen en het droog seizoen heb je nog een aantal ‘piekmaanden’ waarin het druk kan worden.

Hoogseizoen

Strand Aruba

December tot en met april

December tot en met april vormen het droog seizoen, en daarmee ook het hoogseizoen. Er valt minder regen en de temperaturen zijn aangenaam. Reken op hoge(re) prijzen.

Piekmaanden

Best reistijd voor Aruba

Februari, juli en augustus

Hoewel juli en augustus eigenlijk in het regenseizoen vallen is het tijdens deze maanden behoorlijk druk. Dit heeft natuurlijk te maken met de internationale vakanties. Zeker in februari.

Regenseizoen

Strand

Juni t/m november

Het regent niet veel op Aruba en meestal regent het ’s nachts en ’s ochtends. Daarnaast ligt Aruba onder de ‘hurricane belt’ waardoor veel stormen dit eiland missen.

Het weer per maand

Het weer is natuurlijk nooit te voorspellen, maar gedurende het jaar zijn er wel veranderingen in het weer merkbaar. Daarom kun je redelijk inschatten wat voor weer je per maand kunt verwachten.

Januari

Januari is een van de beste maanden om te reizen. Je zit in het hoogseizoen, maar nog voor de drukte van februari. Er valt nog iets meer regen dan in de komende maanden, maar dat is te overzien. Enige nadeel: prijzen voor accommodatie en activiteiten liggen wat hoger.

☀️- 29°C
?️- 60mm


Februari

Het weer in februari is vergelijkbaar met dat van januari met als enige verschil dat het gedurende februari wat droger wordt. Het droog seizoen komt er aan. Daarnaast kan het in februari wat drukker worden omdat er veel Nederlanders richting Aruba komen.

☀️- 29°C
?️- 25mm


Maart

In maart begint de temperatuur weer op te lopen en de regen neemt nog verder af. Dat betekent dat maart een van de beste maanden is om in Aruba te zijn. Daarnaast heb je geen ‘last’ van drukte aangezien de meeste internationale vakanties voorbij zijn.

☀️- 30°C
?️- 10mm


April

Samen met maart en mei is april een van de beste maanden om te reizen in Aruba. Het is rustig, je zit nog voor de piekmaanden en het weer is prima. Maart en april zijn de droogste maanden.

☀️- 30°C
?️- 15mm


Mei

De beste reistijd voor Aruba ‘stopt’ hier officieel, maar zo zwart/wit is het natuurlijk niet. Steker nog, mei is een van de betere maanden om in Aruba te zijn. Het weer is goed (hoewel de regen iets toeneemt), de temperatuur is goed en het is nog niet zo druk als de aankomende maanden.

☀️- 31°C
?️- 20mm


Juni

De beste reistijd voor Aruba ‘stopt’ hier officieel, maar zo zwart/wit is het natuurlijk niet. Steker nog, mei is een van de betere maanden om in Aruba te zijn. Het weer is goed (hoewel de regen iets toeneemt), de temperatuur is goed en het is nog niet zo druk als de aankomende maanden.

☀️- 32°C
?️- 45mm


Strand ArubaJe kunt in Aruba het hele jaar door op het strand relaxen

Juli

Hoewel juli qua weer niet tot de beste reistijd voor Aruba hoort is het wel een van de drukkere maanden. Dat heeft te maken met de internationale vakanties en veel Europeanen en Noord Amerikanen komen graag naar Aruba.

☀️- 32°C
?️- 70mm


Augustus

Qua weer is augustus vergelijkbaar met juli. Niet de beste reistijd voor Aruba, maar een prima maand om er te zijn. Er valt meer regen, maar niet zo veel als tussen oktober en november.

☀️- 32°C
?️- 80mm


September

September, oktober en november behoren tot de minst populaire maanden om Aruba te bezoeken. Dat heeft met name te maken met de regen. Het zijn de regenachtigste maanden.

☀️- 31°C
?️- 105mm


Oktober

Oktober is vergelijkbaar met september. Iets meer regen, maar de temperatuur is nog steeds prima. Overigens heb je genoeg droge dagen.

☀️- 31°C
?️- 125mm


November

Samen met september en oktober de natste maand van het jaar. Laat je overigens niet afschrikken door de regen. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Costa Rica of Panama valt het in Aruba ontzettend mee.

☀️- 30°C
?️- 145mm


December

December hoort bij de beste reistijd voor Aruba hoewel het iets meer regent dan in de andere maanden van het hoogseizoen. Daarnaast is het in december een stuk drukker (i.m.v. Kerst en Nieuwjaar) en duurder.

☀️- 29°C
?️- 85mm


Samenvattend de beste reistijd voor Aruba

Maanden Hoe is het weer
December t/m april Prima weer, maar iets hogere prijzen.
Juni t/m augustus Iets meer regen en daarnaast vrij druk i.v.m. vakanties.
September t/m november De regenachtigste maanden. Wel rustig en voordeliger.

StrandBeach time

Het regenseizoen vs. beste reistijd voor Aruba

Een van de voordelen van reizen in Aruba is dat je heel vaak mooi weer hebt. Het regent hier wel, maar als je kijkt naar de gemiddelde neerslag is dat vrijwel niets.

Aruba heeft een gemiddelde neerslag van iets meer dan 20mm per jaar. Ter vergelijking; in Nederland valt 800mm per jaar.

Het ‘regenseizoen’ loopt van september tot begin januari, maar laat je dit niet afschrikken. De meeste regen valt in de vorm van korte buien en voornamelijk ‘s nachts.

Daarom heeft het ook weinig invloed op je beste reistijd voor Aruba.

Windy season

Waar je misschien wat meer rekening mee moet houden is de wind. Aruba is een winderig eiland. Het is niet voor niets erg populair onder wind- en kitesurfers.

Bijzonder genoeg loopt het windy season ongeveer gelijk met het hoogseizoen. Van november tot en met april.

Check hier de actuele weersvoorspelling

Meer lezen over Aruba?

2 comments

  1. Radjinder Hira

    Informatie is duidelijk en helder. Het heeft mij goed geholpen, bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU