Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Aruba

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Aruba staat niet bekend als een low-budget bestemming, maar het is zeker niet zo dat je hier alleen naar toe kunt met een dikke portemonnee. Aruba is duurder dan Sri Lanka of Mexico, maar als je goed let op wat je doet kun je hier prima reizen zonder veel geld uit te geven. Wij delen hier onze tips over het (reis)budget voor Aruba.

Budget voor Aruba

Aruba is een populaire vakantiebestemming, net als Curacao en Bonaire. Veel mensen komen hier in de wintermaanden om in een beach resort te ontsnappen aan onze koude winter. Maar wat geef je ongeveer per dag uit?

Het budget voor Aruba is voor iedereen anders. Je kunt hier namelijk op allerlei manieren verblijven. Met of zonder huurauto, in een resort of een budget hotel, elke dag uit eten of zelf eten maken. Het kan alle kanten op.

TIP ♥ – reken voor je budget voor Aruba op ongeveer €70 per dag

Het kan goedkoper als je low budget reist, maar zeker ook duurder. Aruba is zeker niet het goedkoopste land om te reizen. Een appartement of studio kost je al snel €40 tot €50 per nacht, een huurauto zo’n €30 per dag en dan komen de kosten voor eten en activiteiten daar nog bij.

 • Low budget backpackers  €50
 • Normaal budget €70 tot €100
 • Luxe reiziger €120+
Beste reistijd voor Aruba

Wat kost reizen in Aruba

De kosten voor reizen in Aruba zijn per persoon verschillend. Daarnaast kun je ook op verschillende manieren naar Ariba reizen. De meeste Nederlanders boeken namelijk een georganiseerde vakantie bij bijvoorbeeld VX.nl, Kras, TUI of Corendon. Wij willen echter wat dieper in gaan op de kosten per dag in Aruba.

Kosten voor accommodatie

De kosten voor accommodatie hebben natuurlijk de grootste invloed op je budget voor Aruba. Ook hier geldt dat je het zo gek kunt maken als je zelf wil. Er zijn extreem luxe resorts beschikbaar, maar ook kleinschalige budget hotels en hostels. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Laten we met de goedkoopste optie beginnen. Een dorm in een hostel kost je gemiddeld zo’n €20 tot €25 p.p per nacht. Daarom is het vaak voordeliger om een kamer te delen in een hostel. Een prive tweepersoonskamer heb je namelijk al voor €40 per nacht.

Een tweepersoonskamer in een budget hotel kost je zo’n €50 per nacht. Een luxe hotel kost al snel €80 per nacht en de meeste resorts rekenen meer dan €100 per nacht.

Voorbeelden van kosten per nacht voor accommodatie:

 • Tweepersoonskamer in hotel aan het Eagle Beach €150 tot €300
 • Bungalow nabij het strand €80
 • Hostel in Oranjestad €41
  • Dorm in hetzelfde hostel  €23
 • Huisje in het binnenland €110
 • Airbnb aan populair strand €85  (2 pers.) | €43 p.p.
 • Airbnb aan minder bekend strand €125  (4 pers.) | €30 p.p.
 • Een Airbnb in het binnenland €80 (10 pers.) | €8 p.p.

Vakantiehuizen en Airbnb

Wat vaak een leuker en goedkoper alternatief is voor hotels of resorts zijn de vakantiehuizen/bungalows of Airbnb’s die je hier kunt huren. Veel locals of mensen met een vakantiehuis op Aruba verhuren hun huizen. Dit is vaak veel goedkoper. Zeker als je met een groep reist.

Zo huur je aan het strand een Airbnb voor €200 p. nacht, waar 6 personen in kunnen. Dat is €33 p.p. per nacht. Als je niet aan de kust zit is het vaak nog goedkoper.

TIP ♥ – bekijk hier accommodatie op Airbnb of hier op Booking.com

Kosten per dag

Kosten per dag – de kosten per dag voor accommodatie verschillen nogal. Als je in een duur resort slaapt zullen de kosten hoger liggen dan wanneer je een Airbnb huurt met vrienden. Wij gaan voor het gemiddelde uit van een Airbnb aan het strand. Reken dan op ongeveer €40 tot €50 per nacht. Als je dat deelt met 2 personen is dat €20 tot €25 p.p. per nacht.

Budget voor Aruba

Dit soort resorts zijn vaak behoorlijk prijzig  

Kosten voor eten en drinken

In je budget voor Aruba zul je ook ruimte moeten maken voor eten en drinken. gelukkig vallen de kosten daar voor mee, hoewel ook hier geldt dat je het zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wil.

Er is van alles te koop qua eten en je hebt ontelbaar veel mogelijkheden. Je kunt vaak bij je accommodatie eten, een restaurant opzoeken die er in allerlei variaties zijn of ergens de bekende street food halen. Je kunt natuurlijk ook gewoon boodschappen doen en zelf eten.

Voorbeeld van kosten voor eten:

 • Maaltijd in restaurant €13 p.p.
 • Simpele maaltijd in budhet restaurant €5 p.p.
 • Ontbijt in beach bar €10 p.p.
 • Biertje €3 p.p.
 • Kop koffie €2,50 p.p.
 • 0,33L water €1,50 p.p

Boodschappen doen

Aangezien de meeste vakantiegangers overnachten in hun eigen appartement, huisje of studio is zelf boodschappen doen veel voordeliger. Dat is ook meteen een goede manier om te besparen op je budget voor Aruba.

Omdat er veel Nederlanders zijn op Aruba vind je hier zelfs een Nederlandse producten. Vooral kaas is een favoriet. Er zijn een aantal grote supermarktketens op het eiland. De bekendste zijn: Ling & Sons Super Center, Super Food en Price Smart.

TIP ♥ – boodschappen kosten je ongeveer €150 p.p. per maand in lokale supermarkten.

Kosten per dag

Kosten per dag – de kosten oer dag zijn lastig in te schatten omdat niet iedereen hetzelfde reist. De één kookt eigen maaltijden, terwijl de ander liever uit eten gaat. Reken op ongeveer €25 p.p. per dag. We zijn af en toe uit eten gegaan en dronken vaak biertje aan het strand. Als je elke dat alles zelf kookt kan het zeker goedkoper.

Budget voor Aruba

Het lokale eten is echt heerlijk!

Kosten voor vervoer

Vervoer heeft niet echt een grote invloed op je budget voor Aruba. Dat komt omdat het eiland vrij groot is en de meeste mensen blijven een week in een resort. Mocht je toch ergens heel willen doen de meeste dat lopend of met een taxi.

Een taxi is prijzig, maar het eiland is niet heel groot. De taxi is vooral handig voor kleine stukjes. Een andere, misschien wel leukere optie is het huren van een fiets. Het eiland is geschikt voor fietsers en het is goedkoper dan een auto of taxi.

Bussen

Er rijden hier ook bussen. Het is de ideale manier om naar supermarkten en stranden te komen. Voor een bezoek aan een restaurant of sightseeing raden we nog steeds aan om een auto te huren of een taxi te nemen.

TIP ♥ – hier vind je een overzicht met bustijden en routes

Kosten per dag

Bijna iedereen die naar Aruba reist en op het eiland het een en ander wil zien huurt een auto. Dat kan vanaf zo’n €30 tot €35 per dag (excl. benzine). De wegen op Aruba zijn goed en het is veilig om te reizen.

Budget voor Aruba

De lokale bussen

Kosten voor activiteiten

Last but not least wil je natuurlijk ook nog een aantal leuke dingen doen. Er zijn heel wat activiteiten te vinden op Aruba. De een wat duurder dan de ander. Wat je hier aan uit geeft is uiteraard ook per persoon verschillend.

Sommige liggen het liefst de hele dat aan het strand terwijl de ander alle watersporten wil leren (en dat kan goed hier!). Dingen die je hier kan doen zijn onder andere diepzee vissen, kajakken, zeilen, snorkelen, duiken, tours met onderzeeërs of windsurfen en kitesurfen.

Voorbeeld van kosten voor activiteiten;

 • Kajak tous(s) €80
 • Groepsles kitesurfen 2 uur €100
 • Groepsles kitesurfen 2 uur €50
 • Duikcursus (PADI) €420
 • Entree Arikok National Park US$11

Kosten per dag

Kosten per dag – kosten voor activiteiten laten we meestal buiten beschouwing omdat niet iedereen dezelfde activiteiten. Daarnaast drukt een PADI cursus wel iets zwaarder op je budget voort Aruba dan de entree voor het Arikok National Park.

Kitesurfen op Aruba

Een fiets huren in de Mekong Delta koste ons €4 per dag

Vietnamese Dong

In Aruba betalen ze met de Arubaanse florijn (Afl). Ze noemen het ook wel de Arubaanse Gulden (Awg). Je kunt er vaak ook met Amerikaanse Dollars betalen. Je kunt hier de actuele koers bekijken. 

Pinnen

In Aruba kun je bijna overal pinnen of je creditcard gebruiken. Vergeet uiteraard niet je pinpas te activeren voor buiten Europa.

Meer lezen over Aruba?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU