Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rome

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Welkom in Rome, een van de mooiste en meest historische steden ter wereld! Er is hier zoveel te zien en te doen, van het verkennen van de oude ruïnes tot het genieten van heerlijk Italiaans eten. Het is de stad van het eeuwenoude Colosseum, maar ook van hypermoderne winkelcentra. Van kleine, verscholen pleintjes met lokale ambachten tot ‘s werelds beste restaurants. Rome is een bekende weekendbestemming, maar je zou hier makkelijk een maand kunnen blijven zonder je een dag te vervelen. Benieuwd? Pak een stoel en begin met ontdekken!

Een fascinerende en romantische bestemming

Het Colosseum. Het Vaticaan. De Trevifontein. Rome zit vol met zoveel ongelooflijke bezienswaardigheden en ervaringen, het is moeilijk om te weten waar te beginnen! Maar dat is wat een reis naar Rome zo bijzonder maakt: er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Of je nu door de geplaveide straten van het historische centrum slentert, de kunst in de Vaticaanse Musea bewondert of geniet van een gelato bij de Spaanse Trappen, je waant je in een andere wereld. En natuurlijk zou een bezoek aan Rome niet compleet zijn zonder het heerlijke eten te proeven – van verse pasta en pizza tot verrukkelijke desserts.

De ‘Eeuwige Stad‘, is een van de meest fascinerende en romantische bestemmingen van Europa. De hoofdstad van Italië is een perfecte vakantiebestemming.

De stad werd gesticht door de legendarische Romulus in 753 voor Christus, is al meer dan twee millennia een belangrijk centrum van macht, cultuur en religie. Tegenwoordig is het de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest iconische bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek.

Dus als je op zoek bent naar een stad die alles heeft, hoef je niet verder te zoeken dan Rome. Klaar om je reis te plannen? Hier zijn enkele van onze beste tips.

Rome

Rome, met het Vatican op de achtergrond

20x leuke dingen om te doen in Rome

Rome is een van de mooiste en meest historische steden ter wereld, dus het is geen verrassing dat het ook een populaire toeristische bestemming is. Er zijn talloze dingen te zien en te doen in Rome, van het verkennen van oude ruïnes tot een muntje in de Trevifontein gooien en genieten van heerlijk eten.

Hier zijn slechts enkele van de vele geweldige dingen om te doen in Rome.

#1 Bewonder het Colosseum

Het Colosseum is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Europa en een must-see voor elke nieuwe bezoeker. Het Colosseum was ooit de plaats van bloedige gladiatorengevechten en openbare executies.

Het werd bijna 2000 jaar geleden gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus als een geschenk aan het Romeinse volk. De bouw begon in 72 na Christus en het enorme amfitheater werd slechts acht jaar later voltooid. Door de eeuwen heen is het Colosseum voor veel verschillende doeleinden gebruikt, van het organiseren van gladiatorengevechten tot het organiseren van openbare executies.

Tegenwoordig is het een van de populairste toeristische bestemmingen van Rome en trekt het meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar. Hoewel het is geteisterd door tijd en weer, blijft het Colosseum een ontzagwekkend bewijs van de macht en glorie van het oude Rome.

Je kunt de ondergrondse kamers verkennen waar gladiatoren ooit wachtten om de arena binnen te gaan, of naar de top van de zithoek klimmen voor een prachtig uitzicht over Rome.

TIP ♥ – entree is €20, maar je kunt ook de Rome Tourist Card aanschaffen. Hiermee heb je toegang tot het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel, Vaticaanse museum, Sixtijnse Kapel, het Pantheon en een gratis app + audioguide.

Colosseum

Het Colosseum in Rome

#2 Wandel over het Sint-Pietersplein

Een van de leukste dingen om te doen in Rome is een wandeling maken over het Sint-Pietersplein. Dit prachtige plein ligt tegenover het Vaticaan en is omgeven door grandioze architectuur. De enorme omvang van het plein zal je zeker met ontzag achterlaten, en het is een geweldige plek om mensen te kijken.

Neem zeker de tijd om de Egyptische obelisk in het midden van het plein te bewonderen, die door de Romeinse keizer Caligula uit Egypte is overgebracht. En vergeet niet een kijkje te nemen bij de prachtige fontein van Bernini, met vier grote riviergoden.

Een wandeling over het Sint-Pietersplein is een geweldige manier om wat van de ongelooflijke geschiedenis en cultuur van Rome op te snuiven.

Rome

Het uitzicht op het Sint Pietersplein

Sint-Pietersplein

Het Sint-Pietersplein

#3 Wandel door de ruïnes van het Forum Romanum

Het Forum Romanum was ooit het centrum van het openbare leven in de oude stad Rome. Tegenwoordig is het een uitgestrekte ruïne die een fascinerende blik in het verleden biedt. Een wandeling door het Forum is een must voor elke bezoeker van Rome.

Begin bij de Boog van Titus, die werd gebouwd ter ere van de Romeinse generaal die Jeruzalem veroverde. Ga vervolgens naar de Tempel van Saturnus, die ooit het huis was van de schatkamer van Rome. Vanaf daar kun je de overblijfselen zien van verschillende oude overheidsgebouwen, waaronder het Senaatshuis en de Rostra, een platform dat wordt gebruikt voor openbare toespraken.

Sluit je bezoek af bij de Zuil van Phocas, een torenhoog monument dat hulde brengt aan een keizer uit de 6e eeuw. Terwijl je tussen deze oude ruïnes loopt, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe het leven er eeuwen geleden in Rome uitzag.

TIP ♥ – met dit ticket kun je het Colosseum, Roman Forum en Palatine Hill bezoeken

Rome

De ruïnes van het Roman Forum

#4 Bewonder de Trevifontein

De Trevifontein is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Rome. Gelegen in het hart van de stad, is de fontein al eeuwenlang een bron van bewondering. Je kunt niet anders dan onder de indruk zijn van de spectaculaire architectuur en ingewikkelde sculpturen.

En natuurlijk is er de traditie om een munt in de fontein te gooien om een terugkeer naar Rome te verzekeren.

Het ligt in de wijk Trevi en werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus. De oorspronkelijke fontein was veel kleiner dan de huidige en werd pas in de 17e eeuw herbouwd. De huidige fontein is echter nog steeds gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp. De fontein is gemaakt van travertijn en is versierd met sculpturen van mythologische wezens.

De centrale figuur is Neptunus, de God van de zee. De fontein is ook versierd met munten, die door bezoekers die wensen doen in het water worden gegooid. Er wordt gezegd dat als je een muntje in de fontein gooit, je zeker terug zult keren naar Rome. Als gevolg hiervan is de Trevifontein een van de meest populaire toeristische attracties in Rome geworden.

Elke dag bezoeken duizenden mensen de fontein om hun wensen te doen en hun munten te gooien. In totaal wordt er naar schatting jaarlijks meer dan 1,5 miljoen euro in de fontein gegooid.

TIP ♥ – het is er gigantisch druk

Trevifontein

De bekendste fontein ter wereld

#5 Ontdek Vaticaanstad

Je kunt niet naar Rome gaan zonder Vaticaanstad te bezoeken. Wat de Machu Picchu is voor Peru of de Chinese Muur voor China, is het Vaticaan voor Italië.

Vaticaanstad is een onafhankelijk land in de stad Rome. Met een oppervlakte van iets meer dan 44 hectare is het qua landoppervlak de kleinste soevereine staat ter wereld. Het Vaticaan heeft ook de kleinste bevolking van elk land, met ongeveer 800 inwoners. De meerderheid hiervan zijn katholieke geestelijken, hoewel er ook enkele Zwitserse Garde en ander ondersteunend personeel zijn.

Vaticaanstad is het hoofdkwartier van de katholieke kerk en de thuisbasis van de paus en de zetel van de katholieke kerk. Het Vaticaan een van de belangrijkste religieuze plaatsen ter wereld.

Maar ook als je niet gelovig bent, is er hier nog genoeg te zien en te doen. De Vaticaanse Musea behoren tot de mooiste ter wereld en herbergen een ongelooflijke collectie kunst en antiquiteiten. En natuurlijk zou een bezoek aan Rome niet compleet zijn zonder de Sixtijnse Kapel te zien, met zijn onvergetelijke fresco’s van Michelangelo.

Vaticaanstad

Sint-Pietersplein in Vaticaanstad

#6 Bezoek de iconische Sint-Pietersbasiliek

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Rome is de Sint-Pietersbasiliek. De basiliek is een prachtig voorbeeld van Renaissance-architectuur en is een van de grootste kerken ter wereld. Binnen kun je de Pieta van Michelangelo en de prachtige glas-in-loodramen bewonderen. Het interieur voelt bijna buitenaards zo mooi.

Er is ook een schat aan kunst en artefacten te ontdekken in de crypten en catacomben. Klim naar de top van de koepel voor een adembenemend uitzicht over de stad. Of maak een wandeling door de nabijgelegen Vaticaanse tuinen.

Een must voor iedereen die Rome bezoekt.

Entree is gratis, maar hou rekening met lange wachtrijen (soms wel 2 uur). Als je die wachtrijen wilt vermijden, kun je een audiotour boeken.

Sint-Pietersbasiliek

Het interieur van de Sint-Pietersbasiliek

#7 Bezichtig het Pantheon

Een van de must-see attracties in Rome is het Pantheon. Het Pantheon is een voormalige Romeinse tempel die in de 7e eeuw werd omgebouwd tot kerk. Het gebouw staat bekend om zijn enorme koepel, die een van de grootste ter wereld is.

Het Pantheon staat ook bekend om zijn goed bewaard gebleven architectuur en vanwege zijn rol in de geschiedenis van Rome. Je kunt het interieur van het gebouw verkennen, dat verschillende oude grafstenen bevat, of een wandeling maken langs de buitenkant om de zuilen en standbeelden te bewonderen.

Het maakt niet uit hoe je ervoor kiest om het te ervaren, een bezoek aan het Pantheon is zeker een hoogtepunt van je reis naar Rome.

Pantheon in Rome

Zo rustig is het normaal niet. Dit was tijdens de lockdown

#8 Bewonder de Sixtijnse Kapel van Michelangelo

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Rome, is de Sixtijnse Kapel. Dit ongelooflijke gebouw is ontworpen door Michelangelo en is versierd met enkele van zijn beroemdste schilderijen.

De kapel werd tussen 1475 en 1483 gebouwd door paus Sixtus IV, die de kunstenaar Michelangelo opdracht gaf het plafond te schilderen. Michelangelo werkte vier jaar aan het project en voltooide het in 1512. De fresco’s van de kapel verbeelden scènes uit het boek Genesis, waaronder de schepping van Adam en het laatste oordeel.

Naast het plafond heeft de Sixtijnse Kapel ook een reeks schilderijen aan de muren die door de eeuwen heen door verschillende kunstenaars zijn uitgevoerd.

De Sixtijnse Kapel is ook de thuisbasis van het pauselijke conclaaf, waar nieuwe pausen worden gekozen, dus het is echt een unieke plek om te bezoeken.

TIP ♥ – je kunt een combi ticket voor de Vaticaan Museums en de Sixtijnse Kapel kopen.

#9 Beklim de Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen zijn een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rome. Gelegen in het hart van de stad, werden de trappen gebouwd in de 18e eeuw om de Spaanse ambassade te verbinden met de kerk van Trinita dei Monti. Tegenwoordig zijn ze een populaire ontmoetingsplek voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Elk van de 135 treden heeft een brede stenen richel en wordt omlijst door stenen muren.

Je kunt genieten van een mooi uitzicht vanaf de top van de trappen, of plaatsnemen op een van de vele banken en mensen kijken. De Spaanse Trappen zijn ook de thuisbasis van een aantal cafés en boetiekjes, waardoor ze de perfecte plek zijn om even uit te rusten van het verkennen van Rome.

Rome

De Spaanse Trappen met de Trinita dei Monti kerk bij het Piazza di Spagna

#10 Verken de Vaticaanse Musea

Geen reis naar Rome is compleet zonder een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De musea, gehuisvest binnen de muren van het Vaticaan, bevatten enkele van ‘s werelds meest iconische kunstwerken, waaronder de Sixtijnse Kapel en de Raphael-kamers.

Deze schat aan klassieke en historische kunstwerken is gedurende vele eeuwen door verschillende pausen opgebouwd en bevat enkele van de belangrijkste kunstwerken ter wereld. Met meer dan 70.000 tentoongestelde voorwerpen is het één van de grootst kunstcollecties ter wereld.

TIP ♥ – koop een dubbel ticket om zowel de Sixtijnse Kapel als de musea te zien

#11 Verken de middeleeuwse straten van Trastevere

Eén van de beste manieren om het oude karakter van Rome te ervaren, is door de middeleeuwse straten van Trastevere te verkennen. Deze charmante wijk ligt aan de westelijke oever van de rivier de Tiber en staat vol met kronkelende geplaveide straatjes en pittoreske pleinen.

Hoewel Trastevere misschien niet zo bekend is als sommige andere bezienswaardigheden van Rome, is het zeker een bezoek waard.

Naast de middeleeuwse sfeer is Trastevere ook de thuisbasis van een aantal uitstekende restaurants en cafés, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van een luie lunch of een avondwandeling.

Trastevere in Rome

De straten van Trastevere in Rome

#12 Mensen kijken op Piazza Navona

Rome is een bruisende stad vol bezienswaardigheden en geluiden. Een van de beste manieren om de stad te ervaren, is door gewoon mensen te kijken. En er is geen betere plek om dat te doen dan Piazza Navona. Dit prachtige plein ligt in het hart van Rome en is altijd vol leven.

Mensen komen naar het plein om vrienden te ontmoeten, te genieten van een maaltijd of gewoon om mensen te kijken. Het is fascinerend om de verschillende soorten mensen te zien die naar het plein komen, van toeristen tot lokale zakenmensen.

Er gebeurt altijd wel iets interessants op Piazza Navona, dus zet het op je to-do lijst!

Rome

Het Piazza Navona

#13 Wandel over Ponte Sant’Angelo

Er wordt geschat dat Rome maar liefst 900 bruggen heeft, waaronder de Ponte Eliot-Ponte Sant’ Angelo, de Ponte Sisto en de Ponte Vittorio Emmanuelle III. Van alle dingen die er in Rome te doen zijn, is een wandeling over de Ponte Sant’Angelo, ook wel de Engelenbrug, een van de meest populaire.

De brug, gebouwd in 139 na Christus, overspant de rivier de Tiber en biedt een prachtig uitzicht over Rome. Het is ook een geweldige plek om mensen te kijken, aangezien zowel de lokale bevolking als toeristen massaal naar de brug komen om van het uitzicht te genieten.

Als je op zoek bent naar een fotowaardige plek, ga dan zeker naar het midden van de brug, waar je standbeelden van engelen vindt die uitkijken over de rivier.

De brug verbindt de oude binnenstad met Engelenburcht, ook wel Castle Saint Angelo.

Engelenbrug Rome

De Engelenbrug tijdens zonsondergang

#14 Bezoek de Engelenburcht

De Engelenbrug brengt je naar de Engelenburcht. Een plek die zeker op je to-do list moet (heb je nog ruimte?). Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als mausoleum voor de Romeinse keizer Hadrianus, maar is sindsdien gebruikt als fort, gevangenis en Vaticaanmuseum.

Tegenwoordig is het een van de meest populaire toeristische attracties in Rome. Je kunt de vele kamers en gangen van het kasteel verkennen, meer te weten komen over de fascinerende geschiedenis en genieten van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de top van de toren.

Het kasteel, opgericht in 129 na Christus.

Rome

De brug en de Engelenburcht

#15 Beklim Palatine Hill voor een panoramisch uitzicht

Een van de mooiste uitzichten over de stad te krijgen, vind je bij Palatine Hill. Deze heuvel was ooit de plaats van keizerlijke paleizen en is nu een van de grootste archeologische vindplaatsen in Rome.

Vanaf de top van de heuvel kun je het Colosseum, het Circus Maximus en het Forum zien. Je kunt ook een glimp opvangen van enkele van de andere beroemde bezienswaardigheden van Rome, zoals de Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanstad.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is dit een geweldige plek om meer te weten te komen over enkele van de belangrijkste momenten van Rome. Zelfs als je geen geschiedenisfanaat bent, zijn de uitzichten vanaf de Palatijn, de klim meer dan waard.

TIP ♥ – met dit ticket kun je het Colosseum, Roman Forum en Palatine Hill bezoeken

Palatine Hill

Palatine Hill met uitzicht op de ruïnes

#16 Bewonder het gigantische Vittorio Emanuele II Monument

Het gigantische Vittorio Emanuele II-monument is een van de meest indrukwekkende dingen om te zien in Rome. Het werd voltooid in 1911 en is ‘s werelds grootste granieten monument met een enorm centraal standbeeld van de koning zelf.

Je kunt het gedetailleerde snijwerk op het monument van onderaf bewonderen, of een lift naar de top nemen voor een panoramisch uitzicht over Rome. Het Vittorio Emanuele II-monument bevindt zich op Piazza Venezia en is zeker een bezoek waard tijdens het verkennen van deze geweldige stad.

Rome

Het Vittorio Emanuele II Monument in Rome

#17 Ga naar de Santa Maria Maggiore

Een van de mooiste kerken in Rome is de Santa Maria Maggiore, een prachtige basiliek die dateert uit de 5e eeuw. Het interieur van de kerk is spectaculair. De drie gangpaden worden gescheiden door 40 kolommen van marmer en vier van graniet, en de in de 13e eeuw toegevoegde apsis is bekleed met mozaïeken met thema’s uit het Oude en Nieuwe Testament.

De oudste mozaïeken van Rome, zo oud als de vierde eeuw, sieren de bovenmuren en de vloer is ingelegd met gekleurde steen. Het eerste goud dat vanuit Amerika Italië bereikt, schittert op het cassetteplafond. Er liggen ook twee pausen begraven.

Santa Maria Maggiore Rome

Het plein Santa Maria Maggiore met de gelijknamige kerk

#18 Check de renaissancekunst in de Galleria Borghese

Deze uitgestrekte groene ruimte van Borghese Park, is bezaaid met sculpturen en fonteinen, en het is een geweldige plek om mensen te kijken. Het park is echter ook de thuisbasis van de Galleria Borghese, een van de belangrijkste kunstmusea van Rome.

De galerij bevat een ongelooflijke verzameling renaissancekunst, waaronder werken van Botticelli, Raphael en Caravaggio. Daarnaast bevindt de galerie zich in een van de mooiste parken van Rome. Je kunt voor of na het museum  door de tuinen wandelen.

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon een dagje in een van de prachtige parken van Rome wilt doorbrengen, de Borghese Gallery is een must-see.

Galleria Borghese

Het museum

#19 Bezoek het Capitoline Museum

Aan kust en geschiedenis geen gebrek in Rome en één van de beste musea van de stad, is het Capitoline Museum. Dit museum is een geweldige plek om meer te weten te komen over het oude Rome. Het museum herbergt een grote collectie Romeinse kunstvoorwerpen.

Er zijn ook veel interactieve tentoonstellingen die het leren over geschiedenis leuk maken.

Het zijn twee musea overigens. Beide op Piazza del Campidoglio. Ze herbergen Europa’s oudste openbare kunstcollectie. Hoofdzakelijk gewijd aan sculpturen uit de antieke wereld, met als hoogtepunten de realistische Hellenistische bronzen jongen met een doorn; Capitolijnse Venus.

#20 Geniet van wat gelato!

Als je in Rome bent, zijn er bepaalde dingen die je gewoon moet doen. Je moet natuurlijk het Colosseum bezoeken en een muntje in de Trevifontein gooien. Maar een van de leukste dingen om te doen in Rome is genieten van een gelato.

Dit heerlijke Italiaanse ijs is verkrijgbaar in een eindeloze verscheidenheid aan smaken, van traditionele chocolade en aardbei tot meer ongewone opties zoals lavendel en olijfolie. En met zoveel ijswinkels om uit te kiezen, vind je vast de perfecte plek om van deze heerlijke traktatie te genieten.

Dus terwijl je alles wat Rome te bieden heeft aan het verkennen bent, moet je zeker stoppen voor een bolletje (of twee) gelato. Je zult er geen spijt van krijgen.

Gelato

Yum!

Rome Tourist Card

Als je van plan bent veel van de bovenstaande bezienswaardigheden te bezoeken, kun je het beste de Rome Tourist Card aanschaffen. Met deze kaart heb je in één keer toegang tot de bekendste bezienswaardigheden en hoef je dus niet overal een los ticket voor te kopen. Bovendien kun je lange rijen hierdoor overslaan.

Het grote voordeel is dat deze Rome Card niet beperkt is tot 24 of 48 uur of andere restricties heeft. Je bepaalt zelf wat je wanneer wilt bezoeken, zodat je op je gemak kunt genieten van de bezienswaardigheden en attracties in Rome.

Het is een digitale pas die je hier kunt aanschaffen. De pas kost €59 en met deze pas krijg je onder andere:

  • Skip the line en gratis toegang tot het Colosseum
  • Skip the line en gratis toegang tot de Sint-Pietersbasiliek (met rondleiding)
  • Tickets voor Forum Romanum en Palatijn
  • Tickets voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel
  • Audiogids-app, met informatie over meer dan 130 bezienswaardigheden in Rome
  • Korting op andere topmusea en attracties
  • Korting op cruises en excursies in Rome

Hoeveel dagen heb je nodig in Rome?

Rome is een stad die wemelt van geschiedenis en cultuur. Bij elke bocht is er iets nieuws te zien en te ontdekken. Van de oude ruïnes van het Colosseum tot de Vaticaanse musea, er is gewoon geen gebrek aan bezienswaardigheden om te bekijken.

Als gevolg hiervan kan het moeilijk zijn om te weten hoeveel tijd je in Rome moet doorbrengen.

Hoewel het mogelijk is om veel van de hoogtepunten van de stad in slechts een paar dagen te zien, moet je minimaal een week inplannen als je alles wat Rome te bieden heeft, echt wil ervaren.

Door de tijd te nemen om buiten de gebaande paden te dwalen en enkele van de minder toeristische buurten van Rome te verkennen, krijg je een veel beter beeld van wat deze stad zo speciaal maakt. Heb je geen week de tijd? Zorg en dan voor dat je minimaal 3 volle dagen in Rome bent.

Is Rome duur?

Rome is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld, en niet zonder reden. Veel mensen vragen zich daarom af of Rome een dure stad is om te bezoeken. Het antwoord is dat het kan, maar het hoeft niet zo te zijn.

Toch kunnen we niet ontkennen dat Rome niet goedkoop is. Sterker nog, het is en van de duurste steden in Europa.

Accommodatie

Hotels in Rome beginnen bij ongeveer €100 per nacht voor een eenvoudige kamer. Als je een luxere ervaring wilt, kun je rekenen op meer dan €400 per nacht. Er zijn echter ook enkele geweldige mid-range opties beschikbaar. Reis je met een groep? Overweeg dan Airbnb.

Eten en drinken

Deze stad staat bekend om zijn heerlijke keuken en er zijn tal van restaurants om uit te kiezen. Een typische maaltijd (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) kost ongeveer €30-40. Als je een klein budget hebt, kun je ook een aantal geweldige pizza’s vinden voor ongeveer €10.

Vervoer

Rome heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem met bussen, treinen en trams. Een enkele reis kost ongeveer €1,5. Als je van plan bent veel sightseeing te doen, kun je ook een dagpas kopen. Je kunt ook veel lopend doen. Vind je dat te inspannend en reis je liever niet met het OV? Dan zijn er ook taxi’s en Ubers.

Sightseeing

Er zijn veel bezienswaardigheden te zien in Rome, maar voor enkele van de meest populaire attracties geldt een toegangsprijs. Het Colosseum kost €16 voor volwassenen, terwijl de Vaticaanse Musea €20 kosten. Kortingen zijn meestal beschikbaar voor studenten en senioren.

Reken als dagbudget op ongeveer €150-200 per dag. Dan overnacht je in middenklasse hotels, geniet je van heerlijke maaltijden en kun je de bekendste bezienswaardigheden van de stad zien.

Rome

Rome blijft een van de meest iconische steden van Europa

Beste wijken om te overnachten

Rome is een stad met veel buurten, elk met zijn eigen unieke karakter. Voor reizigers kan dit zowel een zegen als een vloek zijn, omdat het moeilijk kan zijn om te beslissen waar te verblijven. Er zijn echter een paar buurten die geschikt voor toeristen.

Historische centrum

Het historische centrum van Rome, dat Vaticaanstad omvat, is niet verwonderlijk een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de stad. Deze buurt staat vol met iconische bezienswaardigheden zoals het Colosseum en de Sixtijnse Kapel, evenals talloze musea en kunstgalerijen.

Trastevere

Net ten zuiden van het historische centrum ligt Trastevere, de Boheemse wijk van Rome. Deze buurt staat bekend om zijn levendige nachtleven en overvloed aan charmante trattoria’s, waardoor het een geweldige plek is om te verblijven voor diegenen die de ware smaak van Rome willen ervaren.

Monti

Geen enkele discussie over de beste buurten van Rome zou compleet zijn zonder Monti te noemen. Deze trendy wijk is de thuisbasis van enkele van de beste boetieks en bars van de stad, en de centrale ligging maakt het gemakkelijk om overal te geraken.

TIP ♥ – check hier alle accommodatie in Rome

Locatie

Meer lezen over Italië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU