5 redenen om naar Ko Phi Phi te gaan

Ko Phi Phi behoort tot de populairste eilanden van Thailand. Het is al jaren een favoriet onder reizigers, zeker nadat de film The Beach met Leonardo DiCaprio internationale bekendheid kreeg. Ondanks de toename in toerisme is het nog steeds een prachtig eiland. Phi Phi is de trekpleister van Thailand en met de prachtige stranden, schilderachtige baaien en leuk feestjes is dat ook niet zo gek.

Heb jij Ko Phi Phi al op je bucket-list staan? Zo niet, check dan deze 8 redenen waarom ook jij naar dit tropische eiland moet gaan.

#1 DE ONDERWATER WERELD

Koh Phangan

Als er iets goed kan rondom Ko Phi Phi is het wel duiken en snorkelen. Het barst hier van de duikscholen en dat is niet voor niets. De kust voor het eiland is niet zo spectaculair, maar stap een bootje in en vaar wat verder het water op en je komt op de meest prachtige gebieden. De populairste baaien om te duiken en snorkelen zijn Toi Sai en Loh Dalam.

Het leukste is natuurlijk om hier een duikcursus te boeken, maar als je daar niet de tijd, geld of zin voor/in hebt dan kun je natuurlijk ook gewoon een datje snorkelen. Snorkelspullen zijn overal op het eiland te huur voor een paar euro per dag.

#2 DE MOOIE STRANDEN

Koh Phi Phi

De stranden van Thailand behoren tot de mooiste in Azië. De mooiste stranden vind je naar onze mening in de Filipijnen, de Malediven en Indonesië, maar Thailand biedt ook een paar pareltjes. Op een eiland als Ko Phi Phi vind je prachtige stranden, sommige toeristisch, sommige verlaten, maar bijna altijd voorzien van een een gezellige strandbar.

Het bekendste strand is natuurlijk Maya Bay Bach, bekend van de film The Beach. Dit strand is helaas ook erg toeristisch geworden de laatste jaren. Kijk daarom ook eens naar Loh Dalum Bay, Ao Nui en Phak Nam Bay. Een overzicht van de andere stranden vind je op onze pagina Koh Phi Phi.

#3 DE DINGEN OM TE DOEN

Koh Phi Phi

Ko Phi Phi is een paradijs voor mensen die leuke dingen willen doen. Natuurlijk draait het toerisme voor een groot deel op de stranden en het duiken en snorkelen, maar er is veel meer te doen. Zo kun je hier bijvoorbeeld naar het Phi Phi Leh national Park, een tour maken in een longtail boot of kajakken rondom het eiland.

Wat ook leuk is om te doen is een kookcursus waarbij je leert koken met lokale ingrediënten of shoppen in Tonsai; het enige dorp op het eiland. Check ook ons blog met de 10 leukste dingen om te doen opn Phi Phi.

#4 HET BINNENLAND

Koh Phi Phi

Als je genoeg hebt van het strand of alle andere activiteiten is er gelukkig nog iets te ontdekken; het binnenland. De stranden zijn de bekendste attractie hier, maar het binnenland is zeker net zo mooi. Het eiland is een waar paradijs met groene bergen bedekt met bossen, watervallen en prachtige uitzichten.

Dé plek om naar toe te gaan op Ko Phi Phi is het viewpoint. Het is zo’n 20 tot 40 minuten lopen naar het viewpoint en we raden aan om vroeg te gaan want in de middag kan het behoorlijk heet worden.

#5 HET LEKKERE ETEN

Koh Phi Phi

Niet iedereen houdt er van, maar het Thaise eten is heerlijk! Wij komen altijd een stuk zwaarder terug uit Thailand door al het lekkeren eten. Omdat Ko Phi Phi zoveel bezoekers trekt is er ook een gevarieerde selectie van gerechten te krijgen. Ze willen immers iedereen kunnen helpen.

Alle bekende Thaise gerechten kun je hier vinden, maar er zijn ook andere gerechten te vinden voor wie niet van Thais houdt. Denk aan Indiaas, Italiaans en zelfs onze eigen Hollandse snacks! Toch raden we aan om de lokale gerechten te proberen omdat het zo ontzettend lekker is!

    Meer lezen over 5 redenen om naar Ko Phi Phi te gaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven