6x must-sees in Tanzania

Jessy van JessyTravel neem je mee met haar bijzondere reizen in binnen- en buitenland. Tijdens mijn studie Toerisme ben ik gegrepen door het reisvirus. Per maart 2019 heb ik Nederland achter mij gelaten om de wereld te ontdekken.

RoadTrip door Afrika

Tijdens mijn roadtrip per auto van Johannesburg naar Nairobi heb ik samen met mijn vriend veel landen bezocht in Zuid- en Oost Afrika. Tanzania is absoluut één van mijn favoriete landen die ik absoluut aanraad om te bezoeken; er is super veel te beleven. In deze blog vertel ik je welke hotspots je absoluut niet mag missen als je in Tanzania bent!

Wat kan ik allemaal zien in Tanzania?

Er zijn teveel redenen om naar Tanzania te gaan. Het land is prachtig, het is er veilig en als klap op de vuurpijl kun je er de Big 5 zien. Misschien is het niet de goedkoopste bestemming, maar wel een die je nooit meer zal vergeten.

#1 Leeuwen spotten in het Nationaal Park Serengeti

Tijdens mijn rondreis hebben we acht verschillende parken bezocht in Zuid- en Oost Afrika, maar Serengeti stak er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit. Wij kozen voor een georganiseerde tour waarbij we twee dagen Nationaal Park Serengeti vanaf de auto konden verkennen.

must see in TanzaniaSerengeti TanzaniaHelaas waren wij net een week te laat voor de grote migratie, maar dat maakte het voor mij niet minder. Behalve olifanten, giraffen en zebra’s werden wij verrast met cheeta’s, een leeuwin met drie welpjes, leeuwen en een luipaard met welpje. Ook de natuur van Serengeti is adembenemend.

#2 Feesten in Arusha

Voor een echt Afrikaans feestje, moet je in Arusha zijn. Er zijn verschillende clubs en kroegen in Arusha, waar de locals heen gaan kan elke dag verschillen. Vraag dus een beetje om je heen om te weten waar de gezelligheid te vinden is. In Arusha bevinden zich daarnaast veel vrijwilligers en expats uit Europa!
Feestje Arushua Tanzania

#3 Kitesurfen op Zanzibar

Wij besloten om 11 dagen te genieten op Zanzibar, in Paje. Hoewel we eigenlijk vooral wouden relaxen, konden we niet blijven stil zitten met alle fanatieke kitesurfers om ons heen. Na negen uur cursus (verdeeld over drie dagen) lukte het om te blijven staan. Kitesurfen is een leuke sport dat goed te leren is!

Geen zin in kitesurfen? Geen probleem. Met zijn parelwitte stranden en turquoise-blauwe zee is Zanzibar een perfecte plek om tot rust te komen, lekker te eten en genieten van al het moois. Vergeet ook niet om Stone Town te bezoeken!

#4 Rondje Ngorongoro krater

Tijdens onze georganiseerde tour bezochten wij behalve Nationaal Park Serengeti ook de Ngorongoro krater. Deze krater, de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld, heeft een oppervlakte van 260 vierkante kilometer met middenin een zoutmeer. Rondom de krater is er veel leven, dierlijk leven. Tussen de zebra’s, gnoes, flamingo’s en nijlpaarden zijn er ook zwarte neushoorns en leeuwen! Binnen drie uur rijden heb je een leuk rondje rondom de krater gedaan, dit is absoluut de moeite waard.

#5 Verken Dar es Salaam

Dar es Salaam is een drukke en grote stad met een grote haven (waarvan je met de boot naar Zanzibar kan). Het centrum van Dar es Salaam is modern en het verkeer is erg chaotisch. In de middag kan je heerlijk struinen door de straten van Dar es Salaam en je kunt je prima verkijken op het leven wat zich daar buiten allemaal afspeelt. In de avond raad ik je aan om een taxi te pakken.
Dar es Salaam

#6 Koffie drinken aan de voet van de Kilimanjaro!

De Kilimanjaro behoort tot de wereldberoemde ‘7 summits’ en is de hoogste berg van Afrika. Natuurlijk kun je de Kilimanjaro beklimmen maar mocht je net als mij niet zo sportief zijn, dan kun je ook genieten aan de voet van de Kilimanjaro.

Moshi is een stad aan de voet van de Kilimanjaro, jaarlijks komen hier veel klimmers en toeristen overnachten. De regio staat ook bekend om zijn koffie en dat is te zien aan zijn koffiebars en koffietochten die daar gehouden worden.

Kilimajaro

    Meer lezen over 6x must-sees in Tanzania?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven