De mooiste tempels in en rondom Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, is een van de populairste steden van Zuidoost-Azië. Dat is niet alleen omdat veel internationale vluchten via Kuala Lumpur gaan, maar ook omdat het gewoon een leuke stad is waar veel te doen is. De stad staat bekend om het lekkere eten, de Pertronas Towers, de bekende straten Jalal Alor en Petaling Street.

De stad staat niet meteen bekend om de tempels die je er vindt. Voor mooie tempels trekken reizigers liever naar Sukhothai in Thailand, Angkor Wat in Cambodja of Borobudur in Indonesië. Toch zijn er in Kuala Lumpur ook genoeg mooie tempels te vinden. De mooiste zetten we in deze blog op een rijtje.

#1 Thean Hou Temple

Een van de oudste en grootste boeddhistische tempels in Zuidoost-Azië is de Thean Hou-tempel. De tempel dateert uit 1894, toen de Chinese Hainanese gemeenschap Kuala Lumpur hun thuis maakte. Het is een heiligdom voor Guan Yin, de Goddess of Mercy en vandaag de dag nog steeds een belangrijke plaats van aanbidding.

Het is een gigantische tempel die zich bevindt op de top van een heuvel. Vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht op de tempel. Wat echter nog mooier is, is deze tempel in de avond bezoeken wanneer de lantaarns worden aangestoken en de tempel net een sprookje lijkt.

De Thean Hou-tempel

#2 De Batu Caves

De Batu Caves lijken misschien niet op een tempel, maar het is er wel degelijk een. Deze grotten zijn een nega populaire toeristische attractie in Selangor op zo’n 20 minuten rijden van het centrum van KL. Je vindt er drie grote grotten met verschillende tempels en een flinke trap.

De belangrijkste attractie is het gigantische beeld van een hindoegod vóór de trap. Achter de dit beeld brengen 272 trappen je naar de bijzondere tempel in een grot. Hou er wel rekening mee dat het hier ontzettend druk kan worden, zeker in het weekend.

Batu caves

#3 Iron Mosque

De Iron Mosque, ook wel de Tuanku Mizan Zainal Abidin Mosque, is niet zo bekend onder reizigers. Dat is best bijzonder want het is een indrukwekkend gebouw. Deze moskee staat in Putrajaya op zo’n 45 minuten rijden van Kuala Lumpur.

De moskee werd geopend in 2010 en er kunnen, schrik niet, 24.000 mensen in! De Iron Mosque dankt de naam aan het staalontwerp en dient naast gebedscentrum ook als bezienswaardigheid.

Putrajaya

#4 Sri Mahamariamman

Dit is, naar onze mening, de mooiste tempel van Kuala Lumpur. Het is gebouwd in 1873 en daarmee de oudste hindoe-structuur in Maleisië. De gopuram, die de monumentale toren van de hindoegoden is, is het eerste ding dat hier het oog springt. Er zijn namelijk weinig tempels zo gedetailleerd als deze.

Het is een indrukwekkende toren van bijna 23 meter hoog en is versierd met afbeeldingen van hindoegoden gebeeldhouwd door Zuid-Indiase ambachtslieden. Binnenin in tempel bevinden zich een soort binnenplaats waar wordt gebeden en eromheen vind je allerlei kleine beelden. Check ook zeker de rijkelijk versierde plafonds!

TIP ♥ – je betaald geen entree voor deze tempel

Kuala Lumpur

#5 Masjid Selat Melaka

Dit is misschien wel een van de mooiste moskeeën die je kunt bezoeken in Maleisië. Het staat in Melaka, op twee uur rijden van KL. De Masjid Selat Melaka is een gouden moskee die lijkt te zweven boven het water. Het is pas gebouwd in 2006 en dus redelijk recent. Zeker als het vloed is lijkt de tempel te drijven op het water.

De beste tijd om de moskee te bezoeken is vroeg in de morgen. Let er op dat je geschikte kleding draagt als je de moskee in wil. Ook niet moslims mogen naar binnen (vrouwen dienen een sjaal te dragen). Uiteraard moet je ook je schoenen uit.

Masjid Selat Malaka

#5 Kuan Ti Temple

Last but not least heb je nog de Kuan Ti Temple. Deze tempel ligt in het hart van Kuala Lumpur blak bij Petaling Street. Het gebouw is moeilijk te missen dankzij de felrode kleuren. Het is, net als bij de Sri Mahamariamman moeilijk voor te stellen dat het midden in de stad ligt.

Bij het altaar voor het standbeeld van Guandi vind je een beroemd zwaard en een speer. Locals geloven dat Guandi’s wapens speciale krachten hebben en dat ze gezegend zullen worden door het wapen driemaal te aanraken of op te tillen. De tempel staat ook bekend als Guan Di Temple, let daar op met navigeren.

Kuan Ti Temple

    Meer lezen over De mooiste tempels in en rondom Kuala Lumpur?

2 gedachten over “De mooiste tempels in en rondom Kuala Lumpur”

  1. Hartelijk dank voor de fijne info .Ik ga vlgd maand naar Maleisië en bezoek graag
    boeddhistische tempels en hoor graag Ohm mani pad me hum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven