Dominicaanse Republiek bezoeken

Een bezoek aan de Dominicaanse Republiek is niet heel gebruikelijk. Toch komen hier zo’n 6.500.000 reizigers per jaar. Die blijven echter vooral in hun resort hangen. Iets waar de Dominicaanse Republiek bekend om staat. Wil jij de Dominicaanse Republiek écht bezoeken? Let dan goed op want wij delen onze tips.

5 redenen om voor de DR te kiezen

De Dominicaanse Republiek staat nog niet hoog op de to-do lijstjes. “Wat de boer niet kent eet ‘ie niet” laten we maar zeggen 🙂 Dat is een beetje het probleem van het land. Het is een schitterend land, gezegend met de mooiste stranden, een indrukwekkend binnenland, vriendelijke mensen en caribbean vibes.

Toch blijft het land bij de rondreizigers en backpackers een beetje achter. Het is vooral populair onder vakantiegangers die een paar dagen aan het strand willen zitten bij het resort. Niks mis mee natuurlijk, maar de DR heeft zoveel meer te bieden.

Dus… de Dominicaanse Republiek bezoeken? Wij delen onze 5 redenen waarom!

#1 De stranden

Oke, het is niet de meest verrassende reden, maar wel een van de meest belangrijke. De Dominicaanse Republiek is gezegend met de mooiste stranden die je je kunt inbeelden. Sommige zijn ontwikkeld, sommige compleet ongerept.

Het land heeft ruim 1.600 kilometer aan kust dus er is altijd wel een stukje strand te vinden. De meest bekende stranden liggen bij de resorts, maar als je wat verder buiten de gebaande paden (lees resorts) reist kom je genoeg verlaten stranden tegen.

TIP ♥ – check ons blog over de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek

Canto de la Playa

Dominicaanse republiek bezoeken? Ga dan ook naar Canto de la Playa

#2 Je kunt er goed hiken

Wie denkt dat de Dominicaanse Republiek alleen maar stranden heeft, heeft met mis. Het binnenland is misschien wel net zo mooi, maar minder bekend. De Dominicaanse Republiek heeft een aantal mooie nationale parken waar je goed kunt hiken.

Los Haitises Nationaal Park is een van de bekendste parken, maar wordt in vergelijking met de stranden en steden zelden bezocht. Je kunt hier mooie, relaxte wandelingen maken. Als je wat meer uitdaging zoekt kun je ook de Pico Duarte beklimmen. Met 3.087 meter de hoogste berg van het land.

Je kunt naar de top klimmen voor de mooiste zonsopgang variërend in hikes van een dag tot 3 dagen.

Dominicaanse Republiek bezoeken

Prima uitzicht toch?

#3 Ze hebben Santo Domingo

De hoofdstad van het land; Santo Domingo, is een geweldige stad om te bezoeken. Wat veel mensen niet weten is dat dit de oudste stad van de New World – de naam die Europeanen gaven aan Amerika nadat ze het ontdekte – en het was de eerste nederzetting van Christoffel Columbus in Noord- en Zuid-Amerika.

Het hart van de stad is de Zona Colonial. Het is een typisch Midden-Amerikaanse wijk die je vaker ziet, vergelijkbaar met steden als Granada in Nicaragua of Panama Stad (hoewel dit veel moderner is). Het staat vol met gezellige bars, restaurants en leuke hotels.

TIP ♥ – check hier onze tips over Santo Domingo

Het gezellige centrum

#4 Ze hebben hier het lekkerste eten

Ik denk dat het voor niemand een verrassing is als we zeggen dat ze in de Dominicaanse Republiek weten wat lekker eten is! Als je het land bezoekt zul je merken dat het eten rijk en smaakvol is en een gevarieerde mix van internationale keukens.

De hoofdingrediënten zijn rijst, vlees, bonen, verse groenten en zeevruchten, maar door de jarenlange Spaanse overheersing vind je hier ook veel Spaanse invloeden. Ze maken hier een echt feestje van eten en genieten er met volle teugen van!

Dominicaanse Republiek bezoeken

Verse vis!

#6 Het is niet heel duur

Er gaan weinig backpackers naar het land. Dat komt met name omdat de ressorts hier qua prijs tot de duurste van het continent behoren. Je hoeft echter niet altijd in resorts te blijven. Er zijn meer dan genoeg andere opties.

Als je goed op let kun je hier voor €40 tot €50 p.p per dag makkelijk rond reizen. Het is misschien niet zo goedkoop als Mexico of Guatemala, maar het is ook weer niet zo duur als veel mensen denken.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over de kosten in de DR

Locals enjoying life

#5 Ze houden wel van een feestje

Wil je de Dominicaanse Republiek bezoeken? Dan zul je vroeg of laat een dansje wagen met de lokale bevolking. De Carribean zou de Carribean niet zijn als er altijd wel ergens een feestje aan de gang is.

Ze hebben hier een breed scala aan bars, clubs, beach bars en cafés die zowel de reizigers als de lokale bevolking vermaken. Daarnaast vind je op veel plekken live muziek. Zeker in de resorts.Maar als je een écht feestje wil meemaken moet je in Santo Domingo zijn!

Het nachtleven hier is net ze bijzonder als het land zelf!

    Meer lezen over Dominicaanse Republiek bezoeken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven