De mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een bestemming waar veel mensen van hebben gehoord, maar waar gek genoeg nog maar weinig mensen heen gaan. Waar dat mee te maken heeft is ons een raadsel, maar wij willen dit prachtige land wat meer in het zonnetje zetten door de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek te delen.

De 8 mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is bekend vanwege de stranden. Er zijn weinig landen waar je zo veel mooie witte zandstranden vindt als hier. Welke je bezoekt ligt een beetje aan je reisroute, maar om je op weg te helpen hebben wij de 8 mooiste op een rij gezet.

#1 Playa Rincon

Playa Rincon

Playa Rincón is een picture perfect strand. Het is misschien wel het mooiste strand van het land, maar tot op de dag van vandaag nog onontwikkeld en afgelegen. De perfect witte zandstranden, het kristal heldere water en enorme palmbomen maken het een schitterend strand.

Het strand wordt omringd door groen en zelfs een paar bergen. Er is een klein restaurant waar je wat kunt eten en drinken, maar je komt hier voornamelijk voor de rust. Playa Rincon ligt op het schiereiland Samaná en is bereikbaar per boottocht van de stad Las Galeras.

#2 Bahia de Las Aguilas

Stranden van de Dominicaanse Republiek

Bahia de Las Aguilas is een onbekende juweel in de Dominicaanse Republiek. Het is een afgelegen strand van zo’n acht kilometer lang in de buurt van het stadje Pedernales aan de Caribische kust. Het ligt dicht Haïti en er komen hier maar weinig mensen.

Het strand hoort bij het  Jaragua Nationaal Park, een beschermd natuurreservaat. Je vindt hier dan ook geen hotels, bars, restaurants of andere dingen. Alleen het witte zandstrand, het heldere water en voor de rest niks! Het is ook met recht een van de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek.

TIP ♥ – je komt er door een dagtocht te maken vanuit Barahona

#3 Bavaro Beach

Punta Cana

Bavaro Beach in Punta Cana is een van de bekendste stranden van de Dominicaanse Republiek. Punta Cana is namelijk een van de bekendste plekken van het land. Mensen vanuit de hele wereld komen hier om te relaxen in een van de hotels en te genieten van de stranden,

Het mooiste stuk strand in de omgeving van Punta Cana is het strand van Bávaro, ten noorden van Punta Cana. Het is zeker geen onontdekt strand zoals de stranden hierboven. Er is hier volop vermaak met snorkeltours, duiklessen, parasailers, jetski’s en over the top resorts. Toch is het zeker de moeite waard.

TIP ♥ – check onze pagina over Punta Cana

#4 Las Galeras

Stranden van de Dominicaanse Republiek

Playa Rincon wordt vaak gezien als het mooiste strand van het land en daar valt weinig over te zeggen. Toch is het 5 kilometer verder gelegen Las Galeras Beach zeker niet minder. Sterker nog; het wordt vaak genoemd als een van de beste stranden van de Dominicaanse Republiek

Las Galeras wordt veel minder gepromoot dan het bekende Rincon. Gek genoeg ligt het op slechts 20 minuten rijden van elkaar. Je kunt er zelfs heen lopen als je heel fanatiek bent. Het strand kenmerkt zich door enorme palmbomen, het turquoise water en de chille sfeer.

TIP ♥ – een kilometer ten westen van Las Galeras (tussen Las Galeras en Rincon) ligt het onontwikkelde strand van La Playita 

#5 Boca Chica

Boca Chica behoort niet tot de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek, maar wel tot de meest toegankelijke. Het ligt namelijk op slechts 32 kilometer ten oosten van Santo Domingo. Hierdoor komen er veel dagjesmensen naar dit goudgele strand.

Het is daarmee ook een van de meest ontwikkelde stranden met restaurants, cafés, bars, souvenirkraampjes en andere activiteiten. Doordat het water hier erg kalm is, is het een van de beste stranden om te zwemmen en dus populair bij gezinnen. 

#6 Canto de la Playa

Canto de la Playa

Op het eiland Saona vind je vele prachtige stranden. Het meest afgelegen strand op het eiland is Canto de la Playa, wat zoiets betekent als ‘The Song of a Beach’. Het strand heeft deze mooie naam niet voor niets gekregen.

Het pure, witte zandstrand is namelijk vernoemd naar de lokale bevolking, voor wie het strand een echt paradijs op aarde is. Mocht je in de buurt zijn is het zeker een aanrader!

TIP ♥ – meer over dit strand lees je hier

#7 Cabarete/Kite Beach

Cabarete

Cabarete is het Caribische watersportcentrum. Het is ligt in Puerto Plata en het is een van de bekendste stranden ter wereld om te surfen, windsurfen en kitesurfen. Vooral wind- en kitesurfen is hier erg populair.

Het strand staat dan ook bekend om de harde wind en grote golven. Omdat het zo populair is onder surfers is hier ook s’ avonds genoeg te doen met veel barretjes, restaurantjes en gezellige tentjes waar je wat kunt drinken of eten.

TIP ♥ – meer over dit strand lees je op de pagina Cabarete

#8 Cayo Levantado

Oke we spelen een klein beetje vals. Cayo Levantado is namelijk een eiland, maar zo klein dat je het makkelijk als strand kunt zien. Het staat bekend om de prachtige stranden en groene jungle dicht bij de stranden. Het strand is nog altijd redelijk ongerept en zonder al te veel faciliteiten.

Het is een privé-eiland voor de kust van Samaná en de thuishaven van het Luxury Bahia Principe Cayo Levantado. Om hier te komen neem je de veerboot. 

    Meer lezen over De mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven