Reisroute Brazilië

Brazilië is een super tof land. Je kunt er bijna alles doen wat je op vakantie zou willen doen. Relaxen aan het strand, door mooie steden slenteren, bergen beklimmen, door de jungle hiken, surfen of gigantische watervallen bezoeken. Maar het is ook een heel groot land en het is best lastig om de beste reisroute voor Brazilië te bepalen. Daarom delen wij onze route!

De ideale reisroute voor Brazilië (3 weken)

Brazilië is een gigantisch land en een route bepalen is nog niet zo eenvoudig. Je kunt letterlijk alle kanten op. Het wil ook niet zeggen dat deze reisroute voor Brazilië de beste route is, maar hopelijk heb je hierdoor wat reisinspiratie!

Dag 1 – 3  aankomst in Rio de Janeiro

Deze reisroute voor Brazilië begint in Rio de Janeiro, de bekendste stad van het land. Om eerlijk te zijn vonden wij dit geen stad om een week te blijven. Twee of drie dagen is meer dan genoeg om de stad te verkennen.

Wij hebben vooral de stad verkent, uiteraard met Cristo Redentor als letterlijke hoogtepunt. Er is nog veel meer te doen. Zo is het ook leuk om het bekendste strand van Brazilië te ontdekken: Copacabana. Als je dat gedaan hebt, is het ook zeker een aanrader om een favela te bezoeken.

Doe dat niet op eigen gelegenheid, maar doe dit met een tour. Niet alleen omdat dit veiliger is, ook omdat je de buurt er mee steunt. Wij delen hier onze tips over hoe je een favela bezoekt.

Vergeet ook zeker niet naar Santa Teresa te gaan! Dit is een van de leukste wijken van de stad met veel kleurrijke gebouwen en een schitterend uitzicht op de stad. En voor de échte voetballiefhebber: Maracana Stadion!

Uber

De stad is ongelooflijk groot en zelfs met bussen en metro’s is het een hels karwei om uit te zoeken waar je nu precies heen moet. Het is daarom ook veel makkelijker  (en veiliger) om Uber te gebruiken. Kwestie van downloaden en instappen.

TIP ♥ – wij sliepen in het Prodigy Hotel met een prachtig uitzicht. Check hier alle hotels in Rio de Janeiro

trappen (Escadaria Selarón) Santa TeresaSjoerd bij Santa Terasa
Rio de janeiro

Dag 4 Rio naar Paraty

Dag vier reisde we naar Paraty, wat op slechts 4 uur rijden ligt van Rio. Dit kan eenvoudig met de bus of minivan (combi tickets). Dit kun je in Rio boeken, maar ook online via Easy Transfers. Dit werkt super makkelijk en snel.

Dag 5 – 7 Paraty

Paraty is een van de leukste stadjes van deze reisroute voor Brazilië. Paraty is een beetje een hippie-achtige stad met een super relaxte sfeer. De oude binnenstad is heel erg mooi en een van de mooiste stadscentra van het land.

Dit is zo’n typische plek waar je een of twee dagen plant en uiteindelijk een week blijft.

Wij vonden Paraty een van de grootste verrassingen van onze reis door Brazilië. De stad is niet heel groot en je kunt het beste gewoon door de straten dwalen op zoek naar mooie gebouwen of gezellige restaurants.

Grappig om te weten. Iedere dag (is ons verteld) loopt het centrum van de stad onder water! Niet zo erg dat er een noodtoestand moet worden afgeroepen, maar het is wel bijzonder om mee te maken.

TIP ♥ – wij sliepen aan het strand (Pousada Vistamar). Het centrum ligt op loopafstand.

ParatyDe straten van Paraty
Sunset vanuit het hotel

Dag 7 Paraty naar Ilha Grande

We vervolgden onze reisroute voor Brazilië naar Ilha Grande, een van de bekendste eilanden van Brazilië. Het ligt voor de kust van Rio en Paraty en via een minivan en de boot kom je hier ook redelijk eenvoudig.

Tickets voor de boot kun je eenvoudig regelen via Easy Transfer. Dit kun je online doen, maar ook ter plekke in Paraty. Een ticket kost R$95 p.p. (± €2o) en je bent er binnen een uur. Super makkelijk en leuk om te doen.

Bekijk hier onze tips over Paraty

Dag 7 – 10 Ilha Grande

De reis van Paraty naar Ilha Grande is vrij kort dus je kunt die ‘reisdag’ nog goed gebruiken op Ilha Grande. Ilha Grande is een mooi eiland met een paar van de mooiste stranden van het land. Het is geen ongerept eiland, maar wel erg mooi!

Het was voor ons de ideale plek om even gas terug te nemen en te genieten van het lekkere weer, de zee en de stranden. We pasten ons reistempo aan, aan de locals hier. Er is hier ook veel te doen. Zo kun je de stranden bezoeken (dit zijn de mooiste), leren surfen, de Vila de Dois Rios bewandelen of leren duiken.

TIP ♥ – wij sliepen in Pousada Manaca aan het strand maar er is hier meer dan genoeg accommodatie.

Ilha Grande

Dag 11 Ilha Grande – Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

Dag 11 was een dag vol reizen en wachten. We besloten niet de eerste boot terug naar Rio te nemen, maar nog even van het eiland te genieten. Daardoor waren we wat later in Rio en namen we pas de volgende dag de vlucht naar Foz do Iguaçu om daar de wereldberoemde watervallen te bezoeken.

TIP ♥ – een ticket Rio naar Foz do Iguaçu kost nog geen €50 p.p (enkele reis) en boek je eenvoudig via Skyscanner

Dag 12 – 14 Foz do Iguaçu

Foz de Iguazu is misschien een van de bekendste watervallen ter wereld. Het is niet de grootste of de hoogste, maar wel een hele indrukwekkende waterval. Het zijn 275 watervallen van 80 meter hoog die in de Rio Iguacu storten. Het is niet voor niets een van de bekendste bezienswaardigheden in Brazilië.

Wij hebben een paar dagen doorgebracht in de regio en zijn meerdere keren naar de watervallen geweest. Ze zijn zo groot en er zijn best veel plekken om de waterval te zien, dat je hier makkelijk een aantal dagen kan blijven.

Hoe kom je bij de waterval

Het dorpje Foz do Iguacu is met de bus goed bereikbaar. Zowel nationale als internationale bussen rijden op en af naar het stadje. Bussen rijden elke 20 minuten vanaf het belangrijkste busstation in Foz do Iguacu naar de waterval.

Tickets kosten zo’n R$4 p.p (€1). De reis duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt ook een taxi nemen, maar dit is een stuk duurder.

Naar Argentinië

Wij zijn ook naar de Argentijnse kant van de waterval gegaan. Dat is veel makkelijker dan je denkt. Wij namen de taxi en de chauffeur helpt je bij de immigratie. Sterker nog, hij wacht op je als je weer terug komt.

Je kunt ook met de bus, maar de bus wacht niet op je als jij bij de immigratie staat. Dan ben je dus wel uitgestempeld uit Brazilië, maar kan je nergens meer heen omdat er geen bus meer is (of je moet wachten op de volgende).

TIP ♥ – wij hebben het hier allemaal beschreven

Iguazu Falls Argentinie

Iguazu Falls

Dag 15 Foz do Iguaçu naar Salvador

Dag 15 vlogen we van Foz de Iguaçu naar Salvador. Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten. De meeste vluchten gaan allemaal via Rio de Janeiro. Als je maar twee weken hebt, kun je deze reisroute door Brazilië ook hier eindigen.

Dag 15 – 17 Salvador

Wij vervolgde onze reisroute door Brazilië echter naar Salvador. De vlucht is maar 4 uur dus je bent er redelijk snel.

Salvador staat bekend als een van de mooiste en meest energieke steden in Brazilië. Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat dat inderdaad zo is. Energiek is het zeker. Je vindt er veel festivals, leuke bars, restaurants en live muziek op straat.

Daarnaast is het oude centrum (Pelourinho of Pelo) heel erg mooi. De prachtige oude, koloniale gebouwen staan in veel wijken nog overeind en dat geeft een bijzondere sfeer aan de binnenstad. Als je de stad bezoekt, neem dan genoeg tijd voor de binnenstad.

Wij delen hier de mooie plekjes in de binnenstad.

Verder mag je ook zeker Igreja do Senhor do Bonfim niet missen an natuurlijk hét spektakel van de stad; carnaval! Check onze pagina over Salvador voor alle tips en de data van de carnaval.

TIP ♥ – het enige jammere van Salvador waren de vele (opdringerige) straatverkopers en de vele zwervers.
salvador
salvador

Dag 18 – 20 Morro de São Paulo

Op dag 18 vertrokken we met de boot naar Morro de Sao Paulo. Nee niet de stad, maar het eiland voor de kust van Salvador. Er vaart iedere dag een catamaran naar dit prachtige eiland. De route en de tijd die je onderweg bent zijn afhankelijk van het weer.

Op Morro de Sao Paulo kun je of in het dorpje nabij strand 1 en 2 slapen. Hier is veel te doen qua restaurants en barretjes. Het is er ook wel wat drukker qua toeristen. De andere mogelijkheid is om een resort te nemen met een eigen strand. D

at klinkt heel duur maar valt alles mee. Wij sliepen het in het Patachocas Resort en dat is ons meer dan uitstekend bevallen.

Verder is er op het eiland niet heel veel te beleven. Het gaat hier vooral om ontspannen, shoppen, lekker eten en heerlijk op het strand liggen.

Morro de sao paolo De stranden van Morro de Sao Paulo
PatachocasHet Patachocas resort

Dag 21 Rio de Janeiro – Amsterdam

Dag 21 vertrokken we terug naar Rio om vervolgens naar Amsterdam te vliegen. Deze reisroute zit er dan ook op!

    Meer lezen over Reisroute Brazilië?

2 gedachten over “Reisroute Brazilië”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven