6 leuke dagtrips vanuit Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een energieke stad waar genoeg te doen is. Maar als je de stad even zat bent is er in de omgeving ook genoeg te doen. Van koloniale steden tot tropische stranden. Er zijn heel wat leuke dagtrips te maken. Wij hebben de leukste dagtrips vanuit Rio de Janeiro voor je op een rij gezet.

1. Ilha Grande

Als je het hebt over dagtrips van Rio de Janeiro, mag Ilha Grande zeker niet ontbreken. Het is de definitie van een tropisch paradijs. Dit eiland, voor de kust van Rio de Janeiro, herbergt een paar van de mooiste stranden va Brazilië. Met fijne witte zandstranden en helder water is het een echt tropisch paradijs.

Het eiland is ook vrij van gemotoriseerd verkeer wat bij draagt ​​aan natuurlijke charme. Daarnaast kun je hier een verlaten gevangenis bezoeken en heel goed wandelen. Maar de stranden zijn DE attractie van het eiland.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over Ilha Grande

Ilha Grande

2. Petropolis

Als je de hitte van Rio even zat bent kun je altijd nog naar Petropolis vluchten. Deze stad in de bergen biedt een fijne verkoeling van de benauwende hitte tijdens de warmste maanden van Rio. Het is dan ook erg populair onder de locals uit Rio.

Daarnaast vind je er een aantal mooie, koloniale gebouwen, zoals het Imperial Museum, dat ooit het zomerhuis van de keizer was en het huis van Santos Dumont. Je kunt er ook goed wandelen.

3. Paraty

Het is een flink eind rijden voor een dagtrip, maar het is een leuke weekendbestemming op zo’n 8 uur rijden van Rio. Paraty is een idyllische kustplaats, maar het is niet zozeer het strand dat mensen hier heen trekt. Het zijn de kleurrijke koloniale huizen (en zeker ook de prachtige kustlijn, die mensen weten te boeken. De oude, kleine straatjes van de stad zijn vrij van verkeer en super sfeervol. Je vindt er naast gekleurde huisjes ook boetieks en ambachtelijke winkels.

Je kunt in de omgeving ook verschillende watervallen bezoeken en boottochten maken langs de mooiste stranden en baaien.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over Paraty

Paraty

4. Buzios

Buzios was ooit een klein vissersdorp, tegenwoordig is het een populaire weekendbestemming voor reizigers en locals. Het is een van de bekendste dagtrips vanuit Rio de Janeiro. Buzios staat ook wel bekend als het St. Topez van Brazilië, en trekt de elite van Rio met uitstekende restaurants en prachtige stranden. Het is ook geen bestemming voor de budget backpackers zoals bijvoorbeeld Koh Phangan in Thailand, maar mooi is het zeker wel met meer dan 20 prachtige stranden.

5. Aldeia Velha

Niet een van de bekendste dagtrips vanuit Rio de Janeiro, maar wel een leuke. De echte natuurliefhebbers gaan naar Aldeia Velha, een toevluchtsoord ten noorden van Rio de Janeiro. Je komt hier vooral voor de natuur. Toeristen komen er bijna niet en je hoeft er ook gen fans hotels en nachtclubs te verwachten.

Het kleine dorp is bekend bij natuurliefhebbers vanwege de ongerepte bossen, watervallen, rivieren en een overvloed aan wilde dieren.

dagtrips vanuit Rio de Janeiro

6. Ubatuba

Op zo’n 5 uur rijden van Rio ligt Ubatuba, een mooi kustplaatsje met prachtige stranden, groene bossen en kristalhelder water. Het duurt een paar uur om er te komen vanuit Rio de Janeiro, maar de ongerepte stranden maken het meer dan waard.

Het is een populaire plek voor surfers, vooral Itamambuca Beach, een plek die bekend staat om zijn goede golven. Ook als je niet van surfen houdt is hier nog genoeg te doen!

    Meer lezen over 6 leuke dagtrips vanuit Rio de Janeiro?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven