5x onbekende highlights in Bolivia

Bolivia staat bij veel reizigers op hun bucketlist. Dat is niet zo gek voor een land met wereldwijd bekende bezienswaardigheden als Sucre, Salar de Uyuni of het Titicacameer. Stuk voor stuk prachtige plekken om te bezoeken, maar wat veel mensen niet weten is dat er nog veel meer te zien is. Daarom delen we vandaag de 5 onbekendste highlights in Bolivia.

#1 Bezoek het koloniale dorpje Sorata

In een land met steden als La Paz, Sucre en Potosi sneeuwt dit dorpje een beetje onder. Sorata ligt vlak bij het Titicacameer en is dus goed te combineren met een bezoek aan het meer. Het is een pittoresk koloniaal dorp ingeklemd tussen groene valleien en met sneeuw bedekte bergtoppen.

Het is bijzonder dat dit dorpje nog niet echt bekend is als een van de highlights in Bolivia, maar tegelijkertijd een zege. Het wordt nog niet overlopen door reizigers en de rust die je in het stadje en de adembenemende omgeving vindt is uniek.

In het centrum vind je gezellige cafés en restaurants en zelfs palmbomen! Lokale straatverkopers verkopen verse groenten en fruit en verschillende touroperators bieden wandeltours aan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daiva Trudeau (@latierrasonrie) op

#2 Raft in 6 dagen van La Paz naar Rurrenabaque

Je het kan! De échte avonturiers kunnen in 6 dagen van La Paz naar Rurrenabaque raften. Het is een van de gaafste, meest uitdagende en bijzondere highlights in Bolivia. Niet voor de onsportieve reizigers, want het is een flinke uitputtingsslag, maar zo gaaf!

Samen met een gids en je groep begint je in La Paz. Je vaart dwars door het regenwoud, zonder andere boten of geluiden van de bewoonde wereld. Alleen jullie en de rivier. Je vaart door Madidi, overnacht in tentjes en gaat op sommige punten aan land om andere bijzondere activiteiten te doen.

TIP ♥ – de trip kost je zo’n US$425. Bekijk hier onze tips over Rurrenabaque

Highlights in Bolivia

#3 Bezoek het onbekende Noel Kempff

Bolivia heeft schitterende natuur. Salay de Uyuini en de bijzondere omgeving is daar het voorbeeld van. Toch is er natuurlijk veel meer te zien dan deze bekende zoutvlakte. Zo heb je de jungle in Madidi of de bergtoppen rondom La Paz.

Een van de onbekendere highlights in Bolivia is Noel Kempff. Dit is geen Duitse tennisser, maar een national park in Bolivia dat zo ver van de bewoonde wereld ligt dat je er alleen met een privé vliegtuigje kunt komen.

Als je op zoek bent naar ongerepte natuur waar je echt niemand tegenkomt behalve je gids is dit the place to be in Bolivia!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door immensity of the world (@immensityoftheworld) op

#4 Spot jaguars in Kaa Iya National Park

Onbekend, maar Kaa Iya National Park is wel het grootste nationale park van Bolivia. Wat het park echter zo bijzonder maakt is dat dit een van de beste plekken ter wereld is om wilde jaguars te spotten.

Het is niet makkelijk om hier te komen. Je zult eerst naar Santa Cruz moeten reizen. Dat is een slordige 15 uur vanuit La Paz dus je kunt het beste vliegen. Vanaf hier reis je nog 4 uur met de auto richting San Jose de Chiquitos. Dit doe je dus het makkelijkste met een tour.

In het vind je geen verharde wegen, alleen twee zandwegen. Er is geen accommodatie op tenten na. Douches en wc’s zijn alleen beschikbaar in de huisjes van de rangers die de dieren beschermen. Écht back to basic dus.

TIP ♥ – een tour van 3 dagen kost zo’n €500. Je kunt het hier boeken.

Kaa Iya National Park

#5 Verken Sajama National Park

Een van de onbekendere highlights in Bolivia is Sajama National Park. Dat is vreemd want het is een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika. Het park grenst aan Chili en staat bekend om de ruige natuur, bergtoppen met sneeuw, de vele wilde alpaca’s en vulkanen.

Het is een paradijs voor outdoorliefhebbers die willen wandelen of fietsen. Toeristen komen hier bijna niet en de kans is groot dat je hier, op jezelf en je gids, niemand tegen komt.

Een andere reden da thiet hier (nog) niet zo druk is, is vanwege de hoogte. Het het hele park ligt boven de 4.000 meter en niet iedereen kan daar tegen. Lukt jou dit wel? Twijfel dan niet en zet Sajama National Park op je bucketlist!

Highlights in Bolivia

    Meer lezen over 5x onbekende highlights in Bolivia?

2 gedachten over “5x onbekende highlights in Bolivia”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven