20 leuke dingen om te doen in Melbourne

Melbourne is een geweldige stad. Iedereen die naar Australië gaat komt hier vroeg of laat terecht. Het is niet voor niets een van de beste steden ter wereld om te wonen. Je hebt van die steden die altijd worden genoemd als ‘Hipste Steden Ter Wereld‘. Kaapstad, Bangkok, Rio zijn van die steden maar Melbourne hoort daar zeker tussen. Niet heel gek want er is ongelooflijk veel te doen in Melbourne.

Deze dingen moet je zeker doen in Melbourne

Maar waar begin je? De meeste reizigers blijven hier een aantal dagen voordat ze verder reizen en in een aantal dagen kun je lang niet alles doen. Geen paniek! Wij hebben de 20 leukste dingen om te doen in Melbourne op een rij gezet.

Als je meer wil weten over de stad zelf check je onze pagina over Melbourne

#1 Update je Instagram profiel

Als je eenmaal in Melbourne bent is het wel zo leuk om je vrienden en familie in Nederland mee te laten genieten. Gelukkig zijn er heel veel plekken in Melbourne waar je een paar hippe foto’s kunt schieten. Er zijn een aantal bekende plekken zoals Flinders Street Station, maar dat zijn dan ook de drukkere plekken.

Ga bijvoorbeeld naar Hosier Lane waar je veel street art vindt!

Doen in Melbourne

Hosier Lane

#2 Maak een ritje in de (gratis) City Circle Tram

Dit moet je zeker doen in Melbourne! De City Circle Tram werd in 1994 in het leven geroepen en is een echte toeristenattractie. No shame no fame dus lekker gratis cruisen in deze trams die inwoners en toeristen rond Melbourne vervoert. Er rijden meerdere trams en deze brengen je langs La Trobe Street, Flinders Street, Spring Street, Nicholson en Victoria Street.

Melbourne

De tram bij Flinders Street

#3 Ga naar de Royal Botanic Garden

De Royal Botanic Garden in Melbourne is de plek om lekker in het zonnetje te zitten. Het is een van de mooiste en bekendste parken in de stad. In het botanische park vind je prachtige meren, maar ook grote grasvelden en duizenden verschillende soorten omen en struiken.

Melbourne

De tuin

#4 Geniet van een drankje op een rooftopbar

Of je nu in sfeervol Antigua bent in Guatemela, in het hysterisch Bangkok of het hippe Melbourne. Er is altijd wel een rooftop bar te vinden. Een van de leukste dingen om te doen in Melbourne is de stad bekijken vanaf het dak. Melbourne staat vol met hoge gebouwen en er is altijd wel een plekje te vinden. Een leuke plek is Naked in the Sky.

#5 Shop ’till you drop op de Queen Victoria Market

Shoppen is altijd een goed idee. Als je écht wil shoppen moet je bij de Queen Victoria Market zijn. Van buiten oogt het een beetje suf, maar de markt is extra leuk. Zodra je door de historische schuren van de Queen Victoria Market loopt vind je verse producten, souvenirs, woonwaren en nog veel meer.

Melbourne

De markt

#6 Ontdek het lekkere eten in Chinatown

Als je van lekker eten houdt moet je naar Chinatown. Elke grote stad heeft een ode aan de Aziatische keuken. Zo ook Melbourne. Je vindt er niet alleen heerlijk Aziatisch eten, maar ook tempeltjes en bijzondere activiteiten het hele jaar door.

Doen in Melbourne

Chinatown

#7 Bekijk hoe de zon onder gaat

Een zonsondergang bekijken is altijd een goed idee. Ongeacht waar je bent. Een van de leukere dingen om te doen in Melbourne is met je vrienden of familie en drankje, een plekje zoeken om de zon onder te zien gaan. Je moet even zoeken want er staan behoorlijk wat gebouwen maar ze zijn er wel.

Zo heb je Eureka Skydeck. Met 297 meter hoog ooit het hoogste gebouw ter wereld. Een van de beste plekken is echter de Yarra River.

#8 Blijf even hangen en zie hoe de zon weer op komt

Als je er dan tocht zit kun je ook wachten tot de zon weer op komt. Je kunt natuurlijk ook gewoon je wekker extra vroeg zetten om de zon op te zien komen. Daarnaast heb je nog wat aan je dag! Brighton Beach is een goede plek om de zon op te zien komen.

TIP ♥ – je kunt ook naar de Twelve Apostles om de zon op te zien komt. Dan moet je echter wel vroeg je bed uit want dat is zo’n 3 uur rijden!

Doen in Melbourne

Zonsondergang aan de Yarra River

#9 Maak een cruise over de Yarra River

Southbank is een van de bekendste wijken van de stad. Het ligt aan de de Yarra River en een van de leukste dingen om te doen hier is een Melbourne River Cruises. Je kunt alle kanten op en hebt keuze uit verschillende tours. De meeste gaan helemaal tot de haven en de Docklands. Op sommige boten kun je zelfs eten!

Doen in Melbourne

Een cruise over de rivier

#10 Doe eens gek. Ga naar een comedy club

Letterlijk een van de grappigste dingen om te doen in Melbourne is naar een Comedy Club gaan. Er zijn er een aantal te vinden. Deze clubs draaien om comedy dus er zijn het hele door shows. Je hebt kleine clubs waar beginnend comedians optreden maar ook bekende clubs waar internationale comedians optreden.

The Comic’s Lounge is een van van de bekendste clubs.

TIP ♥ – in april heb je het International Comedy Festival

#11 Hou je van rock? Ga naar de ACDC Lane

Vernoemd naar de Australische muzikale helden; ACDC. Deze straat is een ode aan een van de bekendste bands uit Australië. Je vindt er bars waar je bijna elke avond live-muziek kunt horen. Uiteraard is rock hier het thema. De bekendste bar is de Cherry Bar. Ook al hou je niet van rock is dit een geweldige bar om te bezoeken.

Angus Young op de muren van ACDC Lane

#12 Bezoek een van de vele festivals

Als er iets goed mogelijk is in Melbourne is het wel het bezoeken van een van de vele festivals die hier het hele jaar door gehouden worden. Het zijn meestal gratis festivals. Zo heb je in maart het Moomba Festival, het grootste gratis festival van Australië, met  vuurwerk, een parade en carnaval.

Het Moomba Festival

#13 Ga op zoek naar een hidden bar

Als je écht iets gaafs wil doen in Melbourne ga dan op zoek naar een hidden bar. Wij hadden het geluk dat we er in Manilla (Filipijnen) een vonden want in Melbourne hebben we ze niet gevonden, maar ze zijn er wel! Als je rond vraagt is er vast wel iemand die er weet. Hier vind je een overzicht met bars.

#14 Bezoek het Arts Centre Melbourne

Iedereen die van kunst houdt zou naar het Arts Centre Melbourne moeten gaan. Het is niet alleen een kunst centrum, maar ook een plek voor theaters en concerten. Er worden elk jaar meer dan 4.000 uitvoeringen uitgevoerd! Zeker de moeite waard.

Het museum

#15 Ga een weekendje weg

Er is een hoop te doen in Melbourne, maar ook daarbuiten. Als je in de auto stapt en een aantal uurtjes rijdt kom je in een totaal andere omgeving. Zo kun je rondom Melbourne goed wandelen, fietsen, skiën, wij proeven of festivals en evenementen bezoeken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een weekend aan het strand relaxen.

12 apostelen

12 Apostelen bij de Great Ocean Road

#16 Loop de Great Ocean Walk

Je kunt de Great Ocean Road rijden met de auto, maar nog leuker om te doen (mits je van wandelen houdt) is deze route lopen via de Great Ocean Walk. In tegenstelling tot de weg zie je hier veel meer van de omgeving. Je loopt dwars door de bossen langs de kust. De route is 100 kilometer en een flinke uitdaging, maar wel heel gaaf!

#17 Ga naar de Pinnacles Lookout

Een van de bekendste dingen om te doen in de Grampians regio is de schitterende wandeling naar het viewpoint van Pinnacle Lookout. Wandelaars worden beloond met een prachtig uitzicht op Halls Gap, Phillip Island en de hele omgeving.

De Pinnacles Lookout

#18 Spring in een luchtballon

Als je echt iets unieks wil doen in Melbourne en de stad wil verkennen op een hele andere manier boek dan een ballonvlucht. Wij hebben het zelf niet gedaan, wel in Bagan in Myanmar en kunnen uit eigen ervaring zeggen hoe ontzettend bijzonder dit is. Je zweeft hoog in de lucht met af en toe het geluid van het opwarmen van de ballon. Het is de beste plek om in alle rust van de stad te genieten.

Melbourne from above

#19 Chillen in een van de hippe wijken

Melbourne is een hippe stad en dat komt vooral door de vele leuke, hippe wijken die er zijn. Een van de leukste dingen om te doen in Melbourne is die vele wijken verkennen. Fitzroy is een van de bekendste wijken van de stad. Het staat zelfs op de ‘15 Most ‘Hipster’ wijken ter wereld. Het is de oudste buitenwijk van Melbourne (1839) waardoor je hier nog veel oude gebouwen vindt. Het is dé plek voor een kop koffie of een gezonde groente shake.

Ander leuke wijken zijn Sr. Kilda, Flemington en Collingwood.

#20 Bezoek Australian football wedstrijd

Australiërs zijn gek op sport. Ze zijn extreem goed in cricket en Australian football. In het Melbourne Cricket Ground (MCG) stadion worden bijna elke week sportwedstrijden gespeeld. Cricket of rugby. Wij raden aan om naar een wedstrijd van de AFL (Australian Football League) te gaan. We hebben geen idee wat de regels zijn (niemand buiten Australië volgens mij), maar het is gaaf om mee te maken!

Het MCG Stadion

    Meer lezen over 20 leuke dingen om te doen in Melbourne?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven