Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Highlights Iran

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 3

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Iran heeft waarschijnlijk nooit bovenaan je to-do lijstje gestaan, maar het feit dat je deze pagina bekijkt zegt eigenlijk al genoeg. Het land heeft een behoorlijk heftige tijd achter de rug, maar krabbelt nu uit een diep dal. Het reizen in Iran wordt steeds populairder. Dat is ook niet heel gek, want met oogstrelende steden, bijzondere bouwwerken, lage prijzen en een goede veiligheid is het een van de nieuwe hotspots in Azië. Op deze pagina delen we de mooiste highlights Iran.

TIP ♥ – je boek al een ticket naar Shiraz vanaf €349

Highlights Iran

Iran is een van de meest ongerepte bestemmingen van Azië. Het land is lang afgesloten geweest van de buitenwereld door oorlogen en ongeregeldheden. Daar komt echter verandering in. Het oude Perzische rijk vind je steeds meer terug in reisbrochures en lijstjes met onontdekte bestemmingen.

Doordat het land zo lang geen toeristen heeft gezien kom je hier in een authentiek land. Iran wordt nog niet overspoeld door internationale reizigers en de highlights Iran zijn stuk voor stuk een lust voor het oog. Of je nu de snikhete woestijn in trekt, oude steden wil ontdekken, prachtige moskeeën wil bezoeken of naar het strand wil gaan… het kan hier allemaal!

Wat is er te zien?

Iran is een land me mooie bezienswaardigheden. Steden als Isfahan en Shiraz zijn net openluchtmusea’s en de oude stad Persepolis is helemaal indrukwekkend. Daar komt nog eens bij dat de natuur in Iran prachtig is. Je kunt hier in de winter zelfs skiën, maar je kunt ook meerdere dagen de woestijn in trekken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de stad Yazd met de bijzondere bouwwerken. Kortom, er is hier genoeg te zien. Hieronder vind je een overzicht met de mooiste highlights Iran.

Teheran

De meeste mensen die een rondreis maken door Iran, starten hun reis in de hoofdstad van het land. Teheran is prachtig en een prima startpunt voor een hele bijzondere rondreis. In de stad kun je goed kennis maken met de unieke Iraanse cultuur, door diverse bijzondere bezienswaardigheden te bekijken.

Yazd

Yazd is een van de oudste steden van Iran. Het is niet alleen een prachtige woestijnstad, maar bovendien het centrum van het Zoroastrisme. Dit is een religie die vele jaren geleden ontstond in Perzië. Trek voldoende dagen uit voor jouw bezoek aan Yazd, want je kunt urenlang in deze prachtige stad rondlopen.

Shiraz

Persepolis is de beroemdste bezienswaardigheid en toeristische trekpleister van Iran. Omdat deze bezienswaardigheid in Shiraz ligt, reizen de meeste mensen naar deze stad om Persepolis te kunnen zien. Toch kun je in Shiraz veel meer doen dan urenlang ronddwalen tussen de oude ruïnes.

Persepolis

Vrijwel iedereen die een rondreis door Iran maakt, heeft Persepolis op de reisplanning staan. Persepolis is de bekendste bezienswaardigheid en toeristische trekpleister van Iran. Dit is niet voor niets, want het complex is inderdaad absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Isfahan

Isfahan, ook wel Esfahan genoemd, heeft de reputatie een van de mooiste steden van de wereld te zijn. Het is een van de populairste steden in Iran onder toeristen en dit is niet voor niets, want Isfahan is inderdaad prachtig. Maak je een rondreis door Iran? Dan moet je deze stad zeker op je lijstje zetten.

Kashan

De stad Kashan ligt tussen Teheran, Isfahan en Yazd in. Gezien de gunstige ligging van de stad, raden wij je zeker aan om een tussenstop in te plannen in Kashan tijdens jouw rondreis in Iran. Hier krijg je zeker geen spijt van, want ook Kashan is een prachtige stad. De stad is maar liefst 9000 jaar oud en staat vol bouwwerken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, luxe mansions en oude Perzische architectuur.

Tabriz

Tabriz is beduidend minder toeristisch dan bekende steden als Teheran, Shiraz, Yazd en Isfahan. Toch vind je in de stad vele mooie bezienswaardigheden. Verblijf je enkele dagen in de stad, dan kun je deze allemaal bewonderen. Overigens is één dagje in de stad ook voldoende om de drie mooiste bezienswaardigheden van de stad te bewonderen, maar dan moet je wel haast maken.

Meer lezen over Iran?

3 comments

  1. Ada Broersma- Ransijn

    Wij hebben in april 2019 gedurende 33 dagen een rondreis door Iran gemaakt met auto en chauffeur Hammed, die tevens onze reisbegeleider was. In een woord: super!. Aan 33 dagen hadden we eigenlijk nog tekort. Een prachtig land met veel eeuwenoude cultuur en natuur. Er is gelukkig nog zo veel bewaard gebleven. Vooral Koerdistan, de tocht door de besneeuwde bergen, langs de grens van Irak. De oude bazaars, mausuleums enz. Je komt ogen tekort, zoveel indrukken, zoveel details. Vriendelijke mensen. Iedereen wilde op de foto met ons. Ik kreeg als oma zijnde vaak een baby of peuter in de arm gedrukt voor een leuke foto. We hadden vooral ‘s avonds als we ergens gingen eten (allemaal even lekker) veel contact met de bevolking, zeker degene die Engels spreken. Vooral de jonge mensen
    We waren er tijdens de grote overstroming maar konden gelukkig als eerste Shushtar weer bereiken.
    We troffen in het Nat. museum in Teheran een expositie over Drenthe, inclusief het veenlijk. Men wist eigenlijk niet goed waar het over ging. Ik heb toen een rondleiding met uitleg over het leven in die tijd in Drenthe n.a.v de schilderijen die er hingen, gegeven. Groot succes. Of ik de volgende dag weer een aantal groepen wilden doen. Helaas, na een paar drukke dagen in Teheran moesten we weer verder. We kwamen met heel veel foto’s en veel mooie herinneringen thuis.

  2. bas

    ik vind het een goeie site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU