Hoofdmenu

Welcome to Dong Ky

reis expert header

Tabriz

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 juli, 2020

Reis je naar Iran vanuit Turkije? Dan start je jouw rondreis door het land hoogstwaarschijnlijk in Tabriz. Deze stad is een zeer geschikt startpunt voor jouw rondreis. In de stad vind je namelijk vele mooie bezienswaardigheden en maak je alvast goed kennis met de Iraanse cultuur, maar is het niet te druk en te toeristisch. Meer over deze bijzondere stad, die door veel toeristen helaas wordt overgeslagen tijdens hun rondreis door Iran, lees je op deze pagina.

3x mooie bezienswaardigheden in Tabriz

Tabriz is beduidend minder toeristisch dan bekende steden als Teheran, Shiraz, Yazd en Isfahan. Toch vind je in de stad vele mooie bezienswaardigheden. Verblijf je enkele dagen in de stad, dan kun je deze allemaal bewonderen. Overigens is één dagje in de stad ook voldoende om de drie mooiste bezienswaardigheden van de stad te bewonderen, maar dan moet je wel haast maken. Velen vinden dit toch niet zo prettig en trekken daarom meerdere dagen uit om Tabriz te verkennen.

#1 De Blauwe Moskee

De Blauwe Moskee is een oude moskee die flink beschadigd is door de jaren heen, maar er nog altijd prachtig uit ziet. Voor de inwoners van de stad is de moskee nog altijd erg belangrijk en dit merk je zeker als je het gebouw bezoekt, want het is er vaak relatief druk.

Tabriz

#2 De Bazaar van Tabriz

De Grand Bazaar van Teheran is geweldig, maar ook de Bazaar van Tabriz is zeker de moeite waard om te bezoeken. De bazaar van de stad is namelijk de oudste bazaar van het hele Midden-Oosten. Overigens moet je flink de tijd nemen om de hele bazaar te zien, want deze markt bestaat uit maar liefst 22 (!) zalen. 

TIP ♥ – de bazaar is op vrijdag gesloten.

#3 Kandovan

Kandovan is een bijzonder dorpje dat in de directe omgeving van Tabriz ligt. Als je in de stad bent, kun je een excursie boeken naar dit dorp. Wij raden je absoluut aan deze excursie te boeken, want Kandovan is een dorpje zoals je ze nog nooit hebt gezien.

Dit dorp bestaat namelijk uit grotwoningen, die meer dan zevenhonderd jaar geleden gebouwd werden. Wij garanderen je dat je onder de indruk bent van de bouwwerken in dit dorpje, die echt ín de bergen gebouwd zijn.

Tabriz
Tabriz

Beste reistijd

In het hoogseizoen kun je beter niet naar Tabriz reizen. In de zomer is het namelijk ontzettend heet in Iran, ook in deze stad. Als je veel dingen wil zien en doen, is een hoge temperatuur niet bepaald prettig. Ga je net voor de zomer naar Iran, bijvoorbeeld in april of mei, dan heb je minder last van de hitte. Ook na de zomer, in september of oktober, is het een stuk prettiger vertoeven in het land.

Hoe kom je er?

Je kunt vanuit Turkije naar Tabriz reizen met het vliegtuig. Reis je vanuit een andere stad in Iran naar de stad, dan kun je de bus, de trein of de auto nemen. Zeker de busverbindingen zijn erg goed in Iran, dus wij raden je aan de bus te nemen als de afstand niet te groot is.

Locatie Tabriz

Meer lezen over Iran?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU