Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Teheran

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De meeste mensen die een rondreis maken door Iran, starten hun reis in de hoofdstad van het land. Teheran is prachtig en een prima startpunt voor een hele bijzondere rondreis. In de stad kun je goed kennis maken met de unieke Iraanse cultuur, door diverse bijzondere bezienswaardigheden te bekijken. Op deze pagina lees je welke bezienswaardigheden in Teheran zeker de moeite waard zijn.

5x de mooiste bezienswaardigheden in Teheran

Je kunt je met gemak enkele dagen goed vermaken in de hoofdstad van Iran. In de stad zijn vele leuke bezienswaardigheden te vinden. Hieronder beschrijven we de vijf mooiste en populairste bezienswaardigheden in de prachtige stad.

#1 Het Golestan Paleis

Het Golestan Paleis is het historische hoogtepunt van Teheran. Het is een prachtig meesterwerk, dat gebouwd werd tijdens de Safavid dynastie. De ornamenten, beeldhouwwerken en mozaïeken in het gebouw dateren vrijwel allemaal uit de negentiende eeuw en zijn simpelweg prachtig te noemen.

Als je kennis wil maken met de Perzische kunst en architectuur, moet je in het Golestan Paleis zijn.

#2 Het Niavaran complex

Het Niavaran complex is een bijzonder paleizencomplex, dat in het noorden van de hoofdstad ligt. Het complex is maar liefst 9000 vierkante meter groot en bestaat uit huizen, paviljoenen en prachtige paleizen. Alle gebouwen zijn ingericht met prachtige kunst en Perzische tapijten. Absoluut de moeite waard om te zien!

#3 De Borj e Milad

De Borj e Milad wordt ook wel de Milad Tower genoemd. Dit is de zesde hoogste toren van de wereld. De toren is maar liefst 435 meter lang en op 390 meter hoogte zit een observatieplatforms. In dit observatieplatform vind je een van de duurste restaurants van Iran.

Prijzig om even te gaan zitten, maar zeker de moeite waard. In het restaurant heb je namelijk een geweldig uitzicht over de stad.

TIP ♥ – je kunt het observatieplatform ook bezoeken zonder naar het restaurant te gaan, maar dan heb je wel een kaartje nodig.

#4 Treasury of the National Jewels

De keizerlijke kroonjuwelen zijn niet alleen ontzettend veel geld waard, maar vormen voor de Iranen bovendien een belangrijk stukje erfgoed. De juwelen weerspiegelen namelijk eeuwen aan Iraanse cultuur en handwerk. Je kunt een deel van de kroonjuwelen bekijken bij de Central Bank of the Islamic Republic of Iran. Je vindt deze bank in het centrum van de stad.

#5 De Bazaar van Teheran

De Bazaar van Teheran is een grote markt, die al honderden jaren wordt gebruikt om handel te drijven. Het oudste deel van de markt werd 400 jaar geleden gebouwd, het nieuwere deel van de markt kwam er 200 jaar later bij. Door de jaren heen is de Bazaar van Teheran uitgegroeid tot een reusachtige overdekte markt, met diverse winkelstraten. Hier kun je urenlang rondwandelen en werkelijk álles kopen.

De beste reistijd

In de zomer is het ontzettend warm in Iran. Bovendien is het erg droog in het noorden van het land en dit maakt de hoge temperaturen nog iets heftiger. Wij raden je dan ook af om naar de zomer naar Iran te reizen, zeker als je hier veel wil zien en doen.

Je kunt beter in het voorjaar naar Teheran gaan, namelijk in de maanden april of mei. En reis je liever na de zomer? Ga dan in september of oktober naar Iran. In deze maanden is de temperatuur nog erg aangenaam en is het bovendien droog. In de winter is het wat kouder en kan het bovendien meer regenen.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland reis je naar Teheran met het vliegtuig. Vanuit Iran kun je met de bus, de trein of de auto verder reizen door het land. De spoor- en wegverbindingen zijn goed in Iran, dus je reis naar de hoofdstad van het land is prima te doen.

TIP ♥ – een ticket naar Iran kost niet meer dan €355

Locatie

Meer lezen over Iran?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU