Hoofdmenu

Welcome to Dong Ky

reis expert header

Shiraz

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 juli, 2020

Persepolis is de beroemdste bezienswaardigheid en toeristische trekpleister van Iran. Omdat deze bezienswaardigheid in Shiraz ligt, reizen de meeste mensen naar deze stad om Persepolis te kunnen zien. Toch kun je in Shiraz veel meer doen dan urenlang ronddwalen tussen de oude ruïnes. Op deze pagina lees je welke bezienswaardigheden de historische stad nog meer te bieden heeft.
TIP ♥ – een ticket naar Iran kost je slechts €373!

De mooiste bezienswaardigheden in Shiraz

Zoals al eerder vermeld, gaan de meeste toeristen naar Shiraz om hier vervolgens de oude ruïnes van Persepolis te kunnen bezoeken. Toch is er in de stad veel meer te zien, te doen en te beleven. Hieronder beschrijven de mooiste bezienswaardigheden in de stad, naast Persepolis.<

#1 Bezoek het bekende Persepolis

Persepolis is de bekendste bezienswaardigheid in Iran. Ook als je geen geschiedenisfanaat bent, moet je deze bezienswaardigheid zeker bezoeken tijdens jouw rondreis door Iran.
De stad is een nederzetting die door Darius I gebouwd werd, in het zuiden van het oude Perzië. Tegenwoordig is dit Iran.

Persepolis was niet echt een stad, maar meer een paleiscomplex. Het complex werd gebruikt om de gasten van de koning te ontvangen, maar ook om evenementen te organiseren. Het complex moest vooral laten zien hoe machtig de koning was en dit doel werd zeker bereikt.

Vandaag de dag kun je de ruïnes van het oude Persepolis nog altijd bewonderen. Ga naar het oude paleiscomplex en je kunt hier urenlang rondwandelen. Als je Persepolis bezoekt, heb je echt het idee dat je een duik neemt in de geschiedenisboeken en dit is erg bijzonder.

TIP ♥ – meer weten over Persepolis? Bezoek dan onze pagina over Persepolis

Persepolis

#2 Bezoek de Nasir al Mulk moskee

Als je online zoekt naar foto’s van Shiraz, kom je ongetwijfeld foto’s tegen van de prachtige Nasir al Mulk moskee. Deze moskee heeft glazen muren, in vele prachtige kleuren. Ga je in de ochtend naar de moskee, dan schijnt de zon prachtig door de glazen muren heen. Hier kun je gegarandeerd vele prachtige foto’s van maken!

#3 Ga naar de tombes van Hafez en Saadi

In Shiraz vind je twee bijzondere tombes, namelijk de tombes van Hafez en Saadi. De tombe van Hafez werd gebouwd in het jaar 1390, voor een grote meester van de Perzische dichtkunst en poëzie. De tombe van Saadi werd nog iets eerder gebouwd, namelijk in het jaar 1292.

Deze tombe werd gebouwd voor de grootste dichter in de Perzische geschiedenis. De tombes zijn zo heilig, dat hier ieder jaar duizenden Iraniërs naartoe reizen. De tombes zijn dan ook zeker de moeite waard om te bekijken als je in Shiraz bent.

Shiraz
Shiraz

#4 Shoppen bij de Bazaar Vakeel

Ook erg bijzonder om te bezoeken: Bazaar Vakeel. In deze overdekte markt maak je echt kennis met de Iraanse cultuur. De geluiden, kleuren en geuren vliegen je echt om de oren en dit is erg bijzonder. Ook kun je hier goed souvenirs shoppen, want je koopt er onder andere prachtige stoffen, handwerken en zowel grote als kleine Perzische tapijten.

#5 Ga naar de Efif Abad tuin

Shiraz wordt ook wel de stad van de tuinen genoemd. De populairste tuin om te bezoeken in de stad, is de Efif Abad tuin. Dit is een tuin met een prachtig herenhuis, dat vroeger door de Koninklijke familie gebruikt wordt. Ook vind je op het terrein van de Efif Abad tuin een historisch wapenmuseum.

TIP ♥ – de moeite waard: de Eram tuin. Dit is de oudste tuin van de stad.

Beste reistijd

Je kunt deze stad het beste bezoeken in de maanden april, mei, september en oktober. In de zomer kun je beter niet naar deze stad reizen, want dan is het heel heet en bovendien vochtig. In de winter is het wat frisser, al wordt het nooit echt koud. Reis je in april, mei, september of oktober naar de stad, dan is de temperatuur aangenaam en valt er weinig neerslag.

Beste reistijd Iran

Hoe kom je er?

De meeste mensen reizen naar de stad vanuit Yazd. Je kunt ook vanuit Isfahan naar Shiraz reizen. Wij raden je aan om met de bus te reizen, want de busverbindingen in Iran zijn erg goed. Als je een directe busreis te lang vindt, maak je gewoon een tussenstop van een paar dagen. Je komt onderweg meer dan genoeg bijzondere steden tegen!

Locatie Shiraz

Meer lezen over Iran?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU