Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Yazd

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Yazd is een van de oudste steden van Iran. Het is niet alleen een prachtige woestijnstad, maar bovendien het centrum van het Zoroastrisme. Dit is een religie die vele jaren geleden ontstond in Perzië. Trek voldoende dagen uit voor jouw bezoek aan Yazd, want je kunt urenlang in deze prachtige stad rondlopen. Waarschijnlijk verdwaal je een keer of drie in de kleine straten van de stad, maar dit is helemaal niet erg. Het is namelijk zeker geen straf om in deze mooie stad te verdwalen.

TIP ♥ – wist je dat je voor €373 een ticket boekt naar Iran?!

De mooiste bezienswaardigheden in Yazd

Als je van plan bent om Yazd te bezoeken, zijn er enkele bezienswaardigheden die je zeker op je lijstje moet zetten. Doelloos ronddwalen in de stad is heerlijk, maar vergeet niet de mooiste bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Hieronder lees je welke bezienswaardigheden dit zijn.

#1 Het oude centrum van de stad

In het oude centrum van de stad vind je honderden modderstenen huizen. Alle huizen zijn allemaal met elkaar verbonden. Tussen de huisjes in, vind je smalle steegjes. Hier wandel je rustig doorheen om het oude centrum van Yazd te verkennen.

#2 De vuurtempel

De vuurtempel is een prachtig gebouw, dat gebruikt wordt als heiligdom voor het Zoroastrisme. Het gebouw bestaat uit meerdere kleine ruimtes. De heiligste ruimte herbergt het heilige vuur. Volgens het Zoroastrisme heeft dit vuur een reinigende kracht. Het vuur in de vuurtempel brandt al meer dan 3000 jaar in een koperen vat. Erg bijzonder!

Yazd

#3 De Stiltetorens

Veel mensen bezoeken de Stiltetorens in Yazd niet, simpelweg omdat er vele andere mooie bezienswaardigheden te vinden zijn in de stad. Toch is het zonde om deze torens over te slaan tijdens jouw verblijf in de woestijnstad, want de torens zijn erg bijzonder. Verdiep je in het verhaal achter de torens voor je naar boven klimt en deze ervaring wordt nog indrukwekkender.

#4 Het Amir Chaqmaq complex

Wij raden je aan in de avond naar het Amir Chaqmaq complex te gaan. Dit complex vind je aan het Amir Chaqmaq plein, in het centrum van de stad. In de avond worden de bogen van deze prachtige moskee mooi verlicht. Hierdoor ziet de moskee er extra mooi uit in de avonduren. Overigens is de moskee overdag ook prachtig, dus je kunt hier ook zeker bij licht een keertje langs lopen.

#5 De Dowlad Abad tuin

In de Dowlad Abad tuin kun je heerlijk relaxen, gewoon op een bankje in de tuin of in het plaatselijke koffietentje. Ook vind je er de hoogste windtoren van de omgeving. Omdat het lekker rustig is in de tuin, kun je hier goed tot rust komen. Ook leuk: in de tuin lopen veel locals rond, die graag een praatje met je aan gaan.

Yazd

De beste reistijd

In de zomer is het ontzettend warm in Yazd. Niet zo vreemd, want het is natuurlijk een woestijnstad. In de winter is het beduidend koeler, maar niet echt koud. Wel valt er in de winter meer regen. Daarom raden wij je aan in het voorjaar of in de herfst naar de stad te gaan. Je kunt Yazd het beste bezoeken in de maanden april, mei, september of oktober.

Hoe kom je er?

De meeste mensen reizen naar de woestijnstad vanuit een andere prachtige stad in Iran. Dit is goed te doen, want zeker de busverbindingen in Iran zijn erg goed. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Teheran naar de woestijnstad reizen, maar je kunt ook de bus in Isfahan nemen om in de historische stad te komen.

Locatie Yazd

Meer lezen over Iran?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU