Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Iran

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Iran is bij de meeste van ons niet het eerste land waar ze aan denken voor hun vakantie of rondreis. Helaas, kunnen we daar wel aan toevoegen. Maar begrijpelijk is het wel. Belangrijk is dan ook dat je jouw reis goed voorbereid. Dat is altijd zo maar voor een reis naar Iran misschien nog wel meer. Reisinformatie over Iran goed doorlezen en je goed inlezen over het land is belangrijker dan wanneer je bijvoorbeeld naar Thailand gaat.

Gelukkig zijn de tijden aan het veranderen en gaan vandaag de dag meer mensen naar die schitterende land. Het land heeft zo ontzettend veel te bieden en na jarenlange isolatie zijn de locals ontzettend blij dat hun land nu in opkomst is. En dat is meer dan terecht!

Belangrijke reisinformatie voor Iran

Iran biedt naast een geweldige cultuur ook een indrukwekkende steden. Door de jarenlange isolatie van het land is het niet verwesterd. Je beland echt in het midden oosten met al zijn pracht en praal. Voordat je echter naar Iran afreist is het goed om een aantal dingen te weten, zoals;

Backpacken Iran

Backpacken in Iran is een geweldige ervaring. Backpackers trekken meestal richting Vietnam, Thailand of Indonesië, maar voor wie een totaal andere beleving zoekt is Iran de perfecte bestemming. Iran is een land in opkomst en dat is niet verrassend. Hoewel het land voor een groot deel uit woestijn bestaat is het een ontzettend veelzijdig land. Op deze pagina delen we alle tips voor het backpacken in Iran.

Dat je op deze pagina bent betekend dat je in ieder geval interesse hebt in reizen of backpacken in Iran. Goede keuze! In de prachtige steden als Isfahan, Shiraz en Yazd kun je dagenlang ronddwalen terwijl het wereldberoemde Persepolis bij iedereen op het to-do lijstje zou moeten staan.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina backpacken Iran.

Yazd

Yazd, Iran

Beste reistijd Iran

Iran is een land in opkomst en steeds meer reizigers weten deze mooie bestemming te vinden. Wat je moet weten is dat het weer in Iran wat anders is dan veel andere landen in Azië. Zo kan het hier in de winter extreem koud worden en in de zomer juist weer extreem heet.

Om je enigszins op weg te helpen vind je op de pagina alle info over de beste reistijd Iran. De beste maanden om Iran te bezoeken zijn maart tot en met mei en september tot november.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Iran.

Beste reistijd Iran

Budget Iran

Iran, het land dat jarenlang gebukt is gegaan onder oorlogen en ongeregeldheden is vandaag de dag een nieuwe hotspot voor internationale reizigers. Visumregels zijn versoepeld, er is ontzettend veel te zien, de mensen zijn aardig en… het is betaalbaar! Maar wat kost zo’n reis door dit indrukwekkende land precies?

Voordat we je alle ins & outs delen over het budget Iran is het goed om te weten wat voor munteenheid ze gebruiken. De munteenheid in Iran is de Rial. €1 is ongeveer 50.000 rial. De precies koers kun je vinden op xe.com.

Om het makkelijk te maken gebruiken sommige locals de term Tomas om geld aan te geven. Het gekke is dat Tomans helemaal geen munteenheid. Als je iemand Toman hoort zeggen bedoelen ze dus Rial. Er zijn geen munten of bankbiljetten in ‘Toman’. Het is gewoon een naam voor het geld.

TIP ♥ – voor meer informatie check je de pagina Budget Iran.

Visum Iran

Nog niet zo lang geleden trok Iran slechts een klein aantal buitenlandse bezoekers, maar het land is in opkomst. Steeds meer reizigers weten het land te vinden en dus neemt het aantal toeristen toe, komen er steeds meer hotels, worden vluchten steeds goedkoper en zijn ook de zijn visumvereisten vereenvoudigd.

Het is de laatste jaren steeds makkelijker geworden om een visum Iran aan te vragen. Jaren geleden was dat een hels karwei, maar door de positieve ontwikkelingen in het land wordt het steeds eenvoudiger. Er zijn twee manieren om een visum Iran aan te vragen; via internet (e-Visa) of een Visa On Arrival.

TIP ♥ – meer informatie over het aanvragen van een visum lees je op de pagina visum Iran.

Kalut Woestijn

Kalut Woestijn, Iran

Meer lezen over Iran?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU