Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Iran

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Iran is lange tijd niet bepaald vakantiebestemming nummer 1 geweest bij internationale reizigers. Die tijd is gelukkig aan het veranderen en vandaag de dag is het een van de meest onbekende, maar prachtigste bestemmingen in Azië. Het land heeft zo ontzettend veel te bieden en na jarenlange isolatie zijn de locals ontzettend blij dat hun land nu in opkomst is. En dat is meer dan terecht!

Waarom naar Iran?

Omdat het nu de tijd is! Als je een prachtige off-the-beaten-track bestemmingen wil bezoeken is Iran absoluut een must. Steeds meer reizigers weten hun weg te vinden naar dit bijzondere land.

Met prachtige landschappen en rijke culturen en religies en de zeer gastvrije inwoners is het een nieuwe hotspot. Tel daarbij op dat het redelijk goedkoop reizen is en je hebt al snel je nieuwe reisbestemming te pakken. De natuur is hier echt indrukwekkend met besneeuwde bergtoppen, groene valleien en weelderige bossen. Bezienswaardigheden genoeg in dit schitterende land.

Highlights Iran

Vliegtickets Iran

Wat is er te zien?

Meer dan genoeg! Ht land is ontzettend divers en het mooie is dat de meeste bezienswaardigheden van het land nog ongerept zijn door de jarenlange isolatie van het land. Het land biedt architectonische hoogstandjes en een schitterend landschappen. En wat te denken van alle bijzondere steden met paleizen en leuke markten.

De hoofdstad Teheran kennen de meeste alleen van het nieuws en een stad als Yazd heb je misschien nog niet eens van gehoord. Toch doen deze plekken qua schoonheid helemaal niet onder van andere bekende bezienswaardigheden in Azië.

Beste reistijd

Backpacken

Top Tips voor Iran

De kans is groot dat je nog helemaal niet zo veel weet van Iran. Het land is immers lange tijd afgesloten geweest voor toeristen. Nu het land weer in opkomst is, komen er steeds meer reizigers, maar het is belangrijk om te weten wat je wel en niet moet of kan doen in Iran. Daarom enkele basis tips;

  • Een van de belangrijkste dingen om te weten is dat Iraniërs geen Arabieren zijn, maar Perzisch. Ze spreken Farsi en dus Arabisch;
  • Het is een geweldig land om te backpacken met behulpzame inwoners, lage prijzen en prachtige highlights;
  • Iran is niet zo duur. Voor €30 per dag kun je hier prima reizen;
  • Bij het vliegveld krijg je je een Visa on Arrival voor 30 dagen. Geen gesteggel met het regelen van je visum dus;
  • Alcohol is illegaal (evenals andere drugs), maar op bepaalde plekken wel verkrijgbaar;
  • Ondanks alle wilde verhalen van de media is Iran veilig;
  • Vrouwen een hoofddoek dragen en je armen en onderkant bedekken als ze buiten zijn. Binnen, of in privésfeer is dat niet nodig.

Budget Iran

Visum  Iran

Meer lezen over Iran?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU