Azië valt uiteraard niet op één pagina samen te vatten. Er is zo veel te vertellen, te doen, te zien, te ontdekken en te ervaren in en over Azië dat dit niet samen te vatten is. Wij zijn in ieder geval betoverd door dit prachtige continent. De natuur is overweldigend, de cultuur heeft iets magisch en de mensen zijn de vriendelijkste die je tegen zult komen! Azie zet je wereld op zijn kop! Graag willen wij die liefde voor Azië met jou delen want het is echt iets wat je niet mag missen.

Populariteit Azië

Type het woord Azië of Azië in Google en je vindt 14.400.000 resultaten! Dit geeft de populariteit van het continent aan. Het heeft nog meer duizelingwekkende feiten. Wist je bijvoorbeeld dat Azië het grootste werelddeel op aarde is?

Dat het 44.579.000 vierkante kilometer telt en hiermee ruim vier keer groter is dan Europa. Het werelddeel telt ook nog eens ruim vier miljard inwoners (2011). Daarmee leeft ruim 60% van de wereldbevolking in Azië.

Het grenst aan Europa en Afrika en in het noorden aan de IJszee, in het oosten en zuidoosten aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan de Indische Oceaan. Azië is te verdelen in verschillende regio’s waarvan Zuidoost Azië de bekendste en meest bezochte is.

Deze cijfers geven wel aan dat Azië, samen met Afrika, het continent is waar de toekomst ligt. De mogelijkheden liggen er bijna letterlijk voor het oprapen.

Reizen in Azië

In Azië komt iedereen wel aan zijn trekken. Of je nu de de ruim 17.000 eilanden van Indonesië wilt zien, de Orang Oetans in Maleisië, de drukte in Bangkok of juist de rust in Nepal, de stranden van Vietnam of de Angkor Wat in Cambodja. Azië heeft het allemaal!

Daarnaast is het eten er heerlijk en het weer is bijna altijd goed. De mensen zijn vriendelijk, open, behulpzaam en zeer gastvrij, wat een bezoek aan Azië nog een extra dimensie geeft. Al onze ervaringen, en die van andere hebben we op een rijtje gezet.

Het enige wat jij hoeft te doen is rond te kijken/lezen en je laten inspireren door een ongelooflijk bijzonder werelddeel. Wees wel gewaarschuwd; de liefde voor Azië is besmettelijk en de kans is groot dat je vanavond een ticket boekt is groot!

Reizen in Azië

De één is op zoek naar de mooiste stranden, de ander juist naar cultuur en sommige willen juist actieve dingen wil doen; elke reis is anders. Maar je kan van één ding uit gaan; mensen gaan reizen in Azië om de vrijheid te ervaren, een andere cultuur te ontdekken en mensen te leren kennen.

Daarnaast is het erg makkelijk om een ticket richting Bangkok te boeken en vanaf daar je reis te plannen. Het reizen tussen de landen onderling is daarnaast goedkoop en dus erg makkelijk. Zo kan je gemakkelijk meerdere landen bezoeken.

Ook de veelzijdigheid van Azië en de vriendelijke lokale bevolking is een belangrijke factor om voor Azië te kiezen. Daarnaast ontmoet je tijdens het reizen vaak een hoop mensen, niet alleen andere reizigers maar ook locals.

Zo leer je dus een hoop andere culturen kennen, iets wat jouw wereldbeeld kan veranderen.

    Meer lezen over Azië Info?

Scroll naar boven