Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Fogo (Pico do Fogo)

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 29 november, 2019

Bij de eilandengroep Kaapverdië horen diverse prachtige eilanden. Fogo is één van deze eilanden. Dit is het vulkanische eiland van Kaapverdië, dat voornamelijk bekend staat om de altijd rokende Pico de Fogo. De actieve vulkaan is erg indrukwekkend en trekt veel mensen naar het unieke eiland.

  • 3x zien en doen op Fogo
  • Overnachten op Fogo
  • De beste reistijd voor Fogo
  • Hoe kom je er?

3x zien en doen op Fogo

Het vulkanische eiland Fogo is zeker niet groot. Toch zal je je hier niet vervelen. In onderstaande alinea’s lees je wat je kunt zien en doen als je op dit prachtige eiland bent.

Pico de Fogo

Het letterlijke hoogtepunt van het vulkanische eiland is de Pico de Fogo. Deze vulkaan is 2829 meter hoog en is hiermee het hoogste punt van de Kaapverdische eilanden. Op de vulkaan leeft niets, maar toch is het erg bijzonder om deze te bezoeken. Niet alleen om het vulkanische landschap van dichtbij te bekijken, maar ook omdat je op de vulkaan een prachtig uitzicht hebt.

Fogo

Wil je naar de top van de vulkaan klimmen, dan ben je doorgaans drie tot vier uur onderweg. Je bent niet verplicht een gids mee te nemen, maar wij willen je toch aanraden dit wel te doen. De route naar de top van de vulkaan wordt namelijk niet aangegeven. Bovendien kun je de lokale bevolking van het eiland financieel steunen door een gids met je mee te nemen. En dit is geen overbodige luxe, want de bevolking van het eiland is arm.

Cha das Caldeiras

Het dorpje Cha das Caldeiras werd in 2014 vernietigd door een vulkaanuitbarsting. Als je op het vulkanische eiland bent, kun je dit dorpje bezoeken. Dit is zeker aan te raden, want het is erg indrukwekkend om te zien wat een vulkaan aan kan richten. Het voelt misschien als ramptoerisme, maar met jouw bezoek kun je de lokale bevolking juist steunen. Dit zullen ze zeker waarderen.

São Filipe

São Filipe is een historisch stadje met een gezellige sfeer. Je kunt hier door de kleurrijke straten wandelen, maar ook prachtige foto’s maken van Portugese koloniale huizen. Deze worden ook wel sobrado’s genoemd. Ook vind je in São Filipe veel gezellige pleintjes, waar je wat kunt drinken of een hapje kunt eten.

Sao Filipe

Overnachten op Fogo

De meeste mensen die op het vulkanische eiland Fogo overnachten, slapen in één van de kleurrijke koloniale huizen in het stadje São Filipe. Deze huisjes worden ook wel sobrado’s genoemd. Buiten het stadje zijn ook enkele accommodaties te vinden, maar het zijn er niet veel. Daarom kun je jouw accommodatie het beste in dit stadje zoeken.

De beste reistijd voor Fogo

Je kunt het vulkanische eiland van Kaapverdië het beste bezoeken in oktober, november, december, april, mei of juni. Op het eiland vind je geen witte stranden, maar toch is Fogo de perfecte winterzonbestemming. In de winter is het in Nederland hartstikke koud, maar kun je op het vulkanische eiland prima vertoeven in het zonnetje. En ga je liever net voor de zomer naar Kaapverdië? Bezoek het eiland dan in april, mei of juni, want ook in deze maanden is het weer op het eiland erg goed.

Hoe kom je er?

Je kunt Fogo het beste bereiken door het vliegtuig te pakken op Santiago. Vanuit Santiago hoef je slechts 30 minuten te vliegen naar het vulkanische eiland. Ben je eenmaal op het vliegveld, dan kun je een taxi of minibusje naar São Filipe nemen. Je bent slechts 5 minuten onderweg om het stadje te bereiken.

Vind je het niet erg om wat langer te moeten reizen? Reis dan met de veerboot naar het vulkanische eiland, vanuit Santiago. Reis je met de veerboot, dan ben je ongeveer drie tot vier uur onderweg. Vanuit Brava is het slechts 60 minuten varen naar Fogo.

Locatie Fogo

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

Bij de eilandengroep Kaapverdië horen diverse prachtige eilanden. Fogo is één van deze eilanden. Dit is het vulkanische eiland van Kaapverdië, dat voornamelijk bekend staat om de altijd rokende Pico de Fogo. De actieve vulkaan is erg indrukwekkend en trekt veel mensen naar het unieke eiland.

Meer lezen over Kaapverdie?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU