Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Zuid Amerika

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Een vliegticket is meestal het beginpunt van je reis naar Zuid-Amerika. Het eerste wat je boekt en waar je naar gaat kijken. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden en websites om zelf een vliegtickets Zuid-Amerika te boeken. Als je alleen gaat backpacken in Zuid-Amerika is een enkeltje naar Lima vaak de beste en goedkoopste optie. Lima heeft de beste en snelste verbindingen met de rest van Zuid-Amerika. Mocht je al een planning in je hoofd hebben is een open ticket ook een optie. Hiermee kun je vaak een aantal vluchten boeken in een ruim tijdsbestek (bijv. een jaar). Je kunt dan de data aanpassen als je dit (ruim) van te voren aangeeft.

De voordeligste vliegtickets Zuid Amerika

Als je gaat boeken zijn er een aantal tips die je geld kunnen besparen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om geld te besparen op het boeken van je ticket. Als je geluk hebt kan je serieus geld besparen op een vliegticket naar Zuid Amerika. Wij houden altijd de volgende stappen aan;

Stap 1;

Vlieg buiten het hoogseizoen. Dit lijkt misschien logisch maar toch vliegen veel mensen nog in het hoogseizoen vanwege het weer. Toch kan het enorm in ticketprijs schelen als je net even voor of na het hoogseizoen vliegt. Oke, je hebt dan minder kans op het mooie weer wat je graag ziet. Maar het kan serieus schelen. Dus als je flexibel bent in je data vlieg dan buiten het hoogseizoen.

Stap 2;

Vlieg door de weeks. Ook weer een inkoppertje zou je denken. En toch zien wij elke dag weer vragen van mensen waarom hun ticket op de zondag zoveel duurder is dan de, pakweg, dinsdag. Omdat veel mensen graag op een vrijdag, zaterdag of zondag vliegen. Dus vlieg op een dinsdag, woensdag of donderdag. Ook dit kan schelen in de ticket prijs. Minder vraag is een goedkoper aanbod.

Stap 3;

Download de app van Skyscanner! Zelf doen we dit altijd. Zij hebben namelijk de optie om een prijsalarm in te stellen. Dit is een handige tool die de prijs van een bepaald ticket in de gaten houdt. Dus als je naar Lima wilt vliegen houdt de app in de gaten wat de prijs doet op de door jou aangegeven data. Zo krijg je dus bericht als de prijs stijgt maar ook als hij daalt. En dat is wat we zoeken.

Wij reizen inmiddels al heel wat jaren naar en door Zuid Amerika en weten welke bestemmingen populair zijn en ook nog eens goed te betalen 🙂 . Hieronder hebben we de actuele prijzen van de 6 meest populaire bestemmingen in Zuid-Amerika gezet. Wij updaten deze prijzen regelmatig!

Lima - €545

Lima

Lima is een goedkope bestemming in Zuid-Amerika. En ook nog eens een leuke stad!

Rio - €569

Rio de Janeiro

Rio is een van de populairste bestemmingen in Zuid-Amerika. En dat is niet voor niets. 

Buenos Aires - €608

Buenos Aires

Buenos Aires is niet alleen een leuke stad maar ook een goed vertrekpunt voor de rest van Zuid-Amerika.

Bogota - €556

bogota

Bogota is een bekende stad in Zuid-Amerika. Ideale plaats om je reis te beginnen!

LAN

Een van de bekendste budget airlines in Zuid-Amerika is LAN. Dit is een soort Ryan Air van Zuid-Amerika. Ze hebben vaak voordelige vliegtickets van en naar veel landen.

Het is raadzaam om in het hoogseizoen en tijdens of vlak voor nationale feestdagen vluchten te reserveren omdat ze snel vol zitten.

Quito - €613

Basilica del Voto Nacional

Quito is meer dan alleen maar een hoofdstad. En je kunt je reis vanaf hier voordelig voortzetten.

Paramaribo - €653

Galibi

Suriname is meer dan zomaar een land. Vanwege de diepe band een veel gekozen bestemming.

Rio it is!

Voor veel reizigers die naar Zuid-Amerika gaan is Rio het begin punt. De reden hiervoor is dat vliegtickets Amsterdam – Rio vele malen goedkoper zijn dan andere landen in Zuid-Amerika. Vaak stunten ticket sites ook met prijzen naar Rio. Een andere voordelige bestemming is Lima in Peru.

Een voordeel is dat je in bijna alle landen in Zuid-Amerika visum vrij kunt reizen. Het is dus veel voordeliger om naar Rio te vliegen en vanuit daar door te vliegen naar bijvoorbeeld Sucre in Bolivia. Een retourticket naar Sucre kost je namelijk al snel €1.350! En een ticket van Rio naar Sucre kost je misschien €200. Andere voordelige bestemmingen zijn;

TIP;  Als je eenmaal weet waar je naar toe wil vliegen en (ongeveer) op welke data je wil vliegen is het handig om dit dagelijks te checken. Lijkt een hoop werk maar met de apps bijvoorbeeld Skyscanner is het een kleine moeite. Door het dagelijks te checken krijg je een beetje een idee van de prijs. Het zal namelijk niet veel schelen. Zo weet je wat een vlucht ongeveer moet gaan kosten. Als er dan een aanbieding voorbij komt of een pricedrop moet je die snel boeken!

Meer lezen over Reizen in Zuid Amerika?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU