Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Overnachten Ecuador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Bij het overnachten Ecuador kun je een goede prijs-kwaliteitverhouding verwachten. Je hebt prachtige oude gebouwen omgetoverd tot hotel die niets van hun historische charme zijn verloren of low-budget hostels speciaal voor reizigers met een krap budget. In bijna elke stad in Ecuador vind je goede accommodatie. Reken op zo’n €10 tot 25 per persoon voor een normaal hostel of hotel.

Overnachten Ecuador

Er is zo veel accommodatie beschikbaar dat je geen moeite hebt om een goedkope kamer te vinden. De prijzen zijn door heel Ecuador redelijk gelijk met uitzondering van de Galápagos eilanden, de jungle lodges en de meest populaire badplaatsen zoals Atacames en Montañita. Tijdens het hoogseizoen (juni t/m augustus en december t/m januari) en tijdens nationale feestdagen kunnen prijzen iets omhoog gaan.

TIP ♥ – de duurdere accommodatie is populair en zit daarom snel vol. Vooraf reserveren kang een kwaad.

De echte onderhandelaars kunnen onderhandelbaar over de prijs. Dit gaan alleen buiten het hoogseizoen. Er is verschil tussen de accommodatie in de hooglanden en de laaglanden. In de hooglanden heb je vaak warm water, ook de goedkoopste accommodatie. In de laaglanden, waar de locals warm water overbodig vinden, bieden alleen exclusieve hotels warm water.

Prijzen

Prijzen voor accommodatie variëren. Op de ene plek krijg je voor €15 per nacht een gigantische kamer voorzien van alle luxe terwijl je ergens anders wordt weggestopt in een smerig kamertje. De Galapagos eilanden is de duurste plek om te slapen. Een dorm heb je voor €5 per nacht, een tweepersoonskamer vanaf €15 en vanaf €35 per nacht is alles luxe.

overnachten ecuador

Hotel Ecuador

Een hotel wordt ook wel hostales genoemd. Ze variëren van super de luxe negentiende-eeuwse gebouwen compleet met binnenplaatsen en versierde muren tot budget hotels waar alleen een bed staat. De faciliteiten zijn in principe goed. Je hebt altijd een eigen badkamer, warm water, schone handdoeken, WiFi en kabel-tv. Reken op prijzen van zo’n €10 per nacht voor budget hotels tot €100 per nacht voor luxere hotels.

Als je een tweepersoonskamer wil betaal je ongeveer €35 per nacht voor een normale kamer. De duurdere hotels hebben vaak een eigen restaurant, bar, soms een wasservice en een zwembad. In populaire plekken als Quito of de Galapagos eilanden liggen de prijzen iets hoger.

Hostel en camping Ecuador

Ecuador krijgt steeds meer hostels die aangesloten zijn bij Hostelling International. Ze zijn vaak prima met goede faciliteiten. Grootste voordeel is natuurlijk de lage prijs. Zeker de slaapzalen zijn goedkoop (€5 per nacht). Als je je aan sluit bij Hostelling International krijg je vaak een paar dollar. Als je voor een tweepersoonskamer kiest in een hostel vragen betaal je zo’n €10 tot €15 per nacht voor een .

TIP ♥ – er zijn hotels waar je je tent mag op zetten op hun terrein en gebruik mag maken van hun faciliteiten tegen goedkope tarieven. Ideaal als je met je tent reist.

Er zijn niet heel veel campings en omdat de overige accommodatie zo goedkoop is kiezen weinig mensen er voor om te kamperen. Het is niet heel erg populair qua overnachten Ecuador. Degene die de wildernis van Ecuador willen ontdekken in een tentje kunnen dat wel. Het is toegestaan om een tent op te zetten in de meeste parken en reservaten. Soms kun je hier gebruikmaken van de faciliteiten van een nabijgelegen wachtpost.

Eerste nacht

Moet je nu wel of niet reserveren? Wij reserveren zelf zo weinig mogelijk omdat we liever vrij zijn in ons reisschema. Wat we wel doen is de eerste nacht reserveren.

Zo hoef je na aankomst nooit te zoeken naar accommodatie. Dat scheelt een hoop stress en sjouwen met koffers.

Pensions en residenciales Ecuador

De goedkoopste optie voor overnachten Ecuador buiten je tentje is het pensioen. Meestal zijn het eenvoudige huizen gerund door familie met een kleine binnenplaats, een paar eenvoudige kamers, een koud-water gedeelde badkamer. Je slaapt er altijd voor minder €10 per nacht voor een tweepersoonskamer.

Residenciales

Residenciales zijn een grotere en iets comfortabelere versie van een pension. Over het algemeen bieden ze nog steeds eenvoudige, simpel ingerichte kamers, maar met iets meer luxe dan de pensions.

Haciendas Ecuador

Als je eens een keer een unieke manier van ovenachten mee wil maken trakteer jezelf dan eens op een overnachting in een haciënda. Deze vind je vooral in de hooglanden en zijn landhuizen uit de koloniale tijd, omgebouwd tot prachtige accommodatie.

De meeste zijn heel erg luxe, met alle oude details, zoals een open haard, nog in tact. Sommige dienen nog steeds als boerderijen, en maken hun eigen producten of houden paarden. Ze worden ook wel osterie genoemd. Een absolute aanrader!

Meer lezen over Ecuador?

1 reactie

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU