Hoofdmenu
reis expert header

Overnachten Brazilië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Het overnachten Brazilië is prima geregeld. Het toerisme in Brazilië was altijd al vrij populair. Door de organisatie van het WK in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 zijn zowel de infrastructuur als de accommodatie in Brazilië verbeterd. Accommodatie is simpel maar wel schoon en veilig. Op deze pagina geven we je handige tips en nuttige informatie over het overnachten Brazilië met tips over onder andere:

Overnachten Brazilië

In grotere steden als Rio en Sao Paulo vind je over het algemeen de meeste accommodatie. De grotere steden zijn vaak ook de duurste plekken om te overnachten, even als bekende bezienswaardigheden. Bijna alle accommodatie komt met cafe da manha, ook wel ontbijt. 

Wat je betaald voor een overnachting is afhankelijk van je eigen wensen. Een overnachting in een hostel heb je al voor €6 per nacht. Hotels zijn wat duurder. Hier betaal je al snel zo’n €20 voor een nette prive kamer.

Hoogseizoen

Tijdens het hoogseizoen (december tot en met maart) en nationale feestdagen is het verstandig om vooraf te reserveren. Prijzen kunnen in die periode makkelijk met 40% verhoogd worden.

Budget Brazilie

Een overnachting in Brazilië komt vaak met cafe da manha, ontbijt

Hotel Brazilië

Een hotel Brazilië zijn er in alle soorten en maten. De hotels in Brazilië behoren tot de duurste in heel Zuid-Amerika. Dat betekent echter niet dat je niet goedkoop in hotels kunt overnachten. Een basic hotel vind je namelijk al voor zo’n €10 tot €20 per nacht per persoon. Dan slaap je wel in kleinere dorpjes met weinig faciliteiten.

TIP ♥ – hotels boek je soms goedkoper bij Booking.com dan in het hotel zelf!

Als je iets meer luxe zoekt in een hotel in bekendere regio’s betaal je al snel €20 per nacht voor een prive kamer en €30 per nacht voor tweepersoonskamer. Prijzen in het hoogseizoen kunnen makkelijk 40% duurder worden. het kan ook geen kwaad om in deze periode te reserveren.

Good to know

  • Brazilië heeft accommodatie voor elk budget, zeker bij toeristische attracties
  • Vaak kun je bij veel accommodatie je was laten doen. Wel zo makkelijk op reis
  • Vraag eerst of je de kamer mag zien voordat je het daadwerkelijk boekt
  • Betaal met een creditcard als dat mogelijk is. Vaak zijn aankopen dan verzekerd
  • Bij booking.com boek je kamers vaak voordeliger dan in de accommodatie zelf

Hostel Brazilië

Een hostel is vooral populair bij backpackers of jongere reizigers. Dit is vooral vanwege de prijs. Voor een hostel, of albergues da juventuda, heb je genoeg keuze in Brazilië. Zeker rondom bekendere plekken groeit het aantal hostels snel. De voordelige prijzen betekent overigens niet dat de kwaliteit minder is!

TIP ♥ – naast het hotel en hostel heb je tevens een pousada. Een soort guesthouse, gerund door families. Pousada’s zijn vaak erg gezellig en tevens makkelijk om in contact te komen met locals.

De goedkoopste kamers in een hostel zijn de zogenaamde dormitories. Dit zijn gedeelde slaapkamers. Het leuke aan een dormitories, naast de lage prijs, is het feit dat je snel andere reizigers ontmoet. Dit is vaak de reden dat een hostel zo populair is.

Eerste nacht reserveren

Moet je nu wel of niet reserveren? Wij reserveren zelf zo min mogelijk omdat we liever vrij zijn in ons reisschema. Wat we wel doen is de eerste nacht reserveren. Zo hoef je na aankomst nooit te zoeken naar accommodatie. Dat scheelt een hoop stress en sjouwen met koffers.

Meer lezen over Brazilië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU