Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Vanuatu

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Vanuatu is geen land dat je zomaar even bezoekt. Het ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld en het vergt veel tijd en geld om hier te komen. Degene die deze reis willen (en kunnen) maken worden wel getrakteerd op een ongerept strandparadijs. Wil jij dit paradijs bezoeken? Ontdek dan hier de bezienswaardigheden van Vanuatu.

De mooiste bezienswaardigheden van Vanuatu

Vanuatu is een eilandengroep tussen Fiji, Nieuw Caledonië en de Solomon eilanden. Het ligt op zo’n 3 uur vliegen van Brisbane en dus ben je wel even onderweg om hier te komen. Dat is echter ook de kracht van het land.

Het wordt nog niet overspoeld door toerisme en alle eilanden zijn ongerept en locals leven hier op hun eigen manier zonder afhankelijk te zijn van toerisme. Verlaten stranden, mooie cultuur, afgelegen eilanden, kleurrijk koraal, vulkanen en super vriendelijke mensen is wat je hier vindt.

Het is geen alledaagse bestemming waar je zo even door=heen reist. Wie de bezienswaardigheden van Vanuatu wil ontdekken zal tijd, moeite en een drang naar avontuur moeten hebben. Maar het is het waard!

Wat is er te zien?

Vanuatu heeft geen tempels zoals Myanmar, of jungle zoals Costa Rica. Dat neemt echter niet weg dat hier niks te doen is. Sterker nog; de bezienswaardigheden van Vanuatu zijn veel diverser dan veel mensen denken.

Dit land heeft veel meer dan alleen stranden. Je kunt vulkanen beklimmen, snorkelen of duiken, tropische eilanden ontdekken, in kristalheldere meren zwemmen, een unieke cultuur ontdekken, lokale dorpen bezoeken of een van de mooiste stranden ter wereld bezoeken; Champagne Beach.

Espiritu Santo

Espiritu Santo is zo’n ”once in a lifetime” bestemming die je gezien moet hebben. Helaas ligt het eiland wel aan de andere kant van de wereld waardoor het niet gemakkelijk te bereiken is. De mensen die deze reis toch maken worden beloond met een prachtig ongerept paradijs.

Meer lezen over Vanuatu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU